Cât este fraudă și cât este politică în scandalul asociației de la blocul turn, din Fălticeni? - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Editorial  >  Articolul curent

Cât este fraudă și cât este politică în scandalul asociației de la blocul turn, din Fălticeni?

De    •   Publicat acum 4 ani, 13 ianuarie 2015   •   3 comentarii

 

Primarul Cătălin COMAN și consilierul PSD Liviu GRIGORAȘ, la ședința Asociației nr.15 Speranța

Primarul Cătălin COMAN și consilierul PSD Liviu GRIGORAȘ, la ședința Asociației nr.15 Speranța

Vineri, 9 ianuarie a.c., la ora 16.00, Asociația nr.15 Speranța din municpiul Fălticeni a organizat o ședință în sala unui restaurant privat, deoarece admistrația COMAN nu a catadicsit să-și dea acceptul (deși oamenii au făcut cerere încă din 22 decembriei 2014 n.r.) pentru o sală-contracost– în  Casa de Cultură.

La această ședință, organizată cu număr mare de persoane și împuterniciți ai locatarilor, s-a decis înlocuirea conducerii reprezentate de președinta GONTARIU și a cenzorului Maria BULAICON, în locul acestora fiind votați alți proprietari.

Întrebarea ziaristului: domnule primar, la interlopii orașului se pot da spații în Casa de Cultură, la chirii de chirii, să albească fumul de țigară sau la diverși pentru cauza partidului ? Să știm, să deschidem și noi !  Dacă nu, deschidem o firmă pentru Casa de Cultură, de pus acoperișuri vara și rigips iarna, cum a făcut domnul Daniel, omul care ți-a stat în spate la jurământ… Halal schimbare ne-a adus USL-ul… ALO, DNA!!!! Dacă tot vii, după 23…

 

sedinta Asociatia 15 Speranta Falticei 09.01.2014

*Dumitru DANILEȚ: ” Noua conducere a comis o serie de abuzuri, care afectează pe toți membrii asociației”

 

La ședința asociației, cel mai vocal membru a fost  de Dumitru DANILEȚ, fostul soț al administratorului/casieră, Trandafira DANILEȚ, cea care a intrat în conflict cu noua conducere PSD a asociației și este  acuzată de fraudă de către aceasta.

” La data de 28.03.2014 a fost organizată o ședință, care s-a ținut, nu a doua. De reținut! Trebuia întâi organizată o adunare la care să se prezinte 50+1 % din membrii proprietari ai asociației, după care, dacă nu se întrunea cvorumul, se amâna pentru o altă dată. Se spunea că se vor discuta probleme de asociație, nu se punea problema de alegeri și au participat circa 14-15 oameni, dintr-un total de 340 de proprietari. Dintre cei 14, comitetul executiv era reprezentat doar de 3 membri- dna GRIGORUȚ, ONISIM Minodora și TODIRUȚĂ Mihai. Alți membri, în speță ALEXANDRU Vasile și GRIGORAȘ Liviu au lipsit.  La această ședință, deși nu era întrunită majoritatea conform art.24, aliniatul 1, din Legea 230/2007, au luat inițiativă doar 3-4, dintre care actuala președintă, GONTARIU Rodica și BULAICON Maria, au propus înlocuirea președintelui, cenzorului, și a comitetului executiv. Urmarea acestei decizii luate de doar 9 persoane dintre cele prezente la ședință, adică 2,5 % din numărul proprietarilor înlocuiesc vechea conducere, suplimentează fără mandatul/avizul adunării generale a proprietarilor, conform art.26, alin.1 din legea 230/2007, numărul membrilor de la 5 la 7. Și această ședință nici măcar nu era statutară. De asemeni, conform legii 230/2007 pot fi aleși în comitetul executiv doar cei care au fost prezenți la ședință. Doi din cei aleși nu au fost prezenți la ședință, iar al treilea membru nu apare în evidențele asociației. Domnul GRIGORAȘ Liviu (consilier local din partea PSD n.r.) nu a fost prezent la ședință, doamna BOTNER Brândușa, pe care nici măcar nu o cheamă așa ci Gabriela, nu este membru în asociație. Domnul RADU Iulian, ales tot membru,  nu a fost prezent și, mai mult de atât, nu a semnat hotărârea de numire deoarece nu a fost de acord cu ea. Ulterior, persoanele alese abuziv au luat o serie de decizii în numele întregii asociații, care afectează întreaga asociație și pe toți proprietarii ei: au sigilat ghena de gunoi de la scara A(..), au refuzat să repare liftul la scara C de la blocul turn- care prezintă defecțiuni grave și sunt bătrâni acolo care nu pot urca. Abuziv și fără mandat de la adunarea generală, dna președintă GONTARIU Rodica a emis un preaviz prin care desființează postul de casieră. Dna GONTARIU și BULAICON o acuză pe administratoră de o fraudă de 300.000 lei la antene. I-au dat un preaviz administratorei pe 5 decembrie, iar pe 4 decembrie o decizie de desfacere a contractului…. Trei inspectori de la primărie au venit si au sudat ușa în decembrie. Au dat afară și femeia de serviciu “, a spus Dumitru DANILEȚ la ședința de vineri.

 

angajatul Primăriei Fălticeni de la Utilități Publice forțând intrarea în sediul Asociației de proprietari nr.15 Fălticeni

angajatul Primăriei Fălticeni de la Utilități Publice forțând intrarea în sediul Asociației de proprietari nr.15 Fălticeni

*”Domnul primar nu a vrut să ne dea sala Casei Tineretului pe 30 decembrie și am făcut ședința pe hol … era un ger de crăpau pietrele” 

 

O situație neobișnuită pentru primarul PSD de Fălticeni, Cătălin COMAN, care a rămas fără replică de două ori- la spargerea sediului și la ședință: a tăcut mâlc atunci când i s-a reamintit că a refuzat să pună la dispoziție sala Casei de Cultură și că oamenii primăriei au blocat sala de la Colegiul Mihai Băcescu. Nu a avut replică, ceea ce arată că, dacă opoziția și-ar fi făcut treaba și nu ar fi negociat  prin spatele ochilor, ar fi obținut rezultate mai bune pentru cetățenii acestui oraș… Despre asta, vorbim pe la sfârșitul săptămânii.

” Asociația de proprietari este a noastră și nu a primăriei. Nu înțeleg de ce domnul primar nu ne-a sprijinit deloc în organizarea adunării din 30 decembrie 2014, când am solicitat în scris sala. Nu ne-a dat-o și am făcut ședința pe hol să nu înghețăm, că era afară un ger de crăpau pietrele. 
Ne-am dus să luăm sala de la Liceul Textil, s-a dus doamna GRĂDINARU, din asociația noastră, care a lucrat acolo. Două zile am avut sala și s-a dus cineva de la primărie și i-a întrebat pe cei de acolo cu ce drept ne dau sala…
Astăzi, președinta asociației, a spart ușa, însoțită de 10 polițiști locali și staff-ul primăriei: a venit dl de aici (Vasile MITREA n.r.), dna BULAICON, dnul jurist Paul BUHLEA. Ce treabă avea dl jurist BUHLEA cu asociația ? “, a mai spus Dumitri DANILEȚ.

Ce treabă are dl BUHLEA în toată povestea? De ce îl întrebați pe dl COMAN, când ar trebui să îl întrebați pe dl Ioan STAN, primarul de facto al orașului ? Credeți că este singurul caz de abuz ? Dar de unul cu drujbe și bătaie ce spuneți ? Vă spunem noi mai multe, dar nu vrem să le stricăm surpriza. Poate și altul cu blocul turn, cu un angajat bătut în plină stradă, ziua în amiaza mare, și trântit într-un Q7 proaspăt reparat- a se citi Logan, cu șofer de mare lux- a se citi Mare ales! 

 

 

ușa Asociației de proprietari nr.15 Speranța după finalizarea operațiunii Primăriei PSD Fălticeni

ușa Asociației de proprietari nr.15 Speranța după finalizarea operațiunii Primăriei PSD Fălticeni

* Primarul o dă la întors: la ora 13.30 “diferențele” erau 300.000 lei, iar la ora 16.30 au scăzut la jumătate

 

Primarul COMAN spune bine: ” Primăria nu are rolul de a interveni în viața dvs. internă”
De acord cu el, dar de ce a spart ușa unei instituții care are bani destui să o facă pe cheltuiala proprie și pe propriile riscuri? De ce a transformat Primăria Fălticeni într-o instanță, care împarte dreptatea, sudează și taie lacăte ?

Cei care îl cunosc pe dl COMAN știu că limbajul de lemn, care nu spune nimic, dar ascunde multe, îi este caracteristic. Noi vă oferim patru înregistrări video făcute de un coleg plătitor în asociația cu pricina și care îl dezvăluie pe dl COMAN prea bine. Un  COMAN luat în unghii de oamenii sătui de măgăriile PSD și care răspunde cu acuzații din rapoarte doar de el știute ! Dl primar răspunde cu rezumate, vorba unei doamne din asociație, făcut de dna BULAICON!?” Mai târziu am descoperit că avea dreptate, pentru că un raport nedatat,  întocmit de directoarea economică a primăriei și de președinta GONTARIU ( agent electoral PSD în timpul liber) a stat la baza concluziilor citite de primar și întinse la poliție.
Cine este doamna BULAICON ? Potrivit propriei declarații de avere,  doamna BULAICON, actuala fostă soție  a noului viceprimar Constantin BULAICON, până în 2012 îi ținea contabilitatea societății familiei STAN, IRISTAR SRL, conform propriei declarații de avere, și care acum ține contabilitatea orașului.

Ce spune primarul PSD Cătălin COMAN: “Toate asociațiile de proprietari trebuie să se ghideze după legi, legi care specifică foarte clar tot ceea ce se întâmplă într-o asociație de proprietari și dl DANILEȚ, în mare parte, le-a punctat. Primăria nu are rolul de a interveni în viața dvs. internă, nu are nici cadrul legal. Eu nu pot să impun un președinte , nici să dau eu afară pe unul sau pe altul, nici care corespunde, nici care nu…Asta este treaba dvs., a organizației de conducere pe care o alegeți dvs. prin vot. Aici vreau să ajung. În responsabilitatea asociației, în primele 3 luni ale anului, conform legii, trebuiau să convoace adunarea ordinară a asociaților în care se i-au anumite decizii. Având în vedere faptul că la Asociația 15 sunt anumite probleme, scoase în evidență de o comisie a Primăriei Fălticeni, formată din 3 membri care au stat 1 lună de zile, au verificat și l-au înaintat organelor statului. (…) Noi am constatat o pagubă aproximativă de 150.000 lei … “.

 Și aici se rupe realitatea de declarația politică … Cu doar 3 ore în urmă, primarul Cătălin COMAN spunea că lipsesc 300.000 lei  și, la doar câteva ore,  rupe 150.000 lei.Diferența este … mică!

Primarul COMAN a dat citire unui rezumat al raportului Primăriei Fălticeni, care nu semăna sub nicio formă cu ceea ce a transmis pe cale oficială asociației, membrilor și subordonaților. Stupefacție, nici măcar angajații  primăriei nu recunosc autenticitatea documentului.Vezi video.

fortare usa Asociatia de Proprietari nr.15 Falticeni 09.01 (11)

 

*COMAN zice că antenele de pe blocul turn sunt montate ilegal, dar nu-i prea sigur…

Ce acuzații a adus primarul PSD COMAN: s-au angajat 2 persoane fără aprobarea comitetului executiv; administratorul/casierul și-a majorat salariul de 4 ori într-un an până când a ajuns la 1700 lei brut- adică aproximativ 1200 lei în mână; sume ridicate din casierie fără documente legal întocmite pe diverse nume, fără a avea CNP și datele personale în valoare de 90.000 lei; sume ridicate dintr-un cont deschis la BCR, pe un cod fiscal fals, de unde ridicau sume de bani încasate de la chiria antenelor și apoi erau cheltuite fără a fi înregistrate în casieria unității, fără documente justificative.
Valoarea diferențelor descoperite de primarul COMAN se ridică la 150.000 lei.

Primarul PSD Cătălin COMAN a mai spus că antenele de pe blocul turn sunt montate ilegal, dar luat la bani mărunți de un locatar, recunoaște că nu știe dacă Primăria Fălticeni, instituția pe care o conduce, a eliberat autorizație de construire sau are o evidență a lor. Dar știe că sunt ilegale…Aha!

Edilul COMAN nu a mai apucat să termine expunerea deoarece a fost întrerupt brusc de proprietarii prezenți la ședință (vezi video) și luat la rost destul de serios.

 fortare usa Asociatia de Proprietari nr.15 Falticeni 09.01 (2)

*COMAN, pentru unii mumă, pentru alții ciumă:  conducerea sprijinită  de aripa PSD face ședință în sala Primăriei

Pentru a arăta sprijinul de care se bucură conducerea demisă, reprezentată de domnele GONTARIU / BULAICON, primarul cedează acestora sala de ședințe” Iorgu RADU” a Primăriei PSD Fălticeni, unde are loc o ședință/ întâlnire (era anunțată ședință, dar s-a transformat într-o întâlnire deoarece au venit puține persoane ), în disprețul celorlalți locatari, care nu au fost lăsați să-și facă ședința în sala Casei de Cultură.
Mai mult decât atât, la această întâlnire se anunță că ședința va avea loc pe data de 18 ianuarie a.c. – ați ghicit!-  tot în sala primăriei. Deci pentru unii se poate da sala Casei de Cultură, se poate da sala primăriei, iar pentru alții…

La această reuniune prietenească aflăm că președinta GONTARIU și cenzorul BULAICON au întocmit un raport privind activitatea din acest an a administratorului/casierului Trandafira DANILEȚ ,  în care s-ar fi constatat nereguli mari, adică exact cele pe care le semnala primarul PSD COMAN, atribuind constatările, în mod eronat, comisiei formate din cei trei angajați ai Primăriei Fălticeni.

Pentru corecta informare a cititorilor, atașăm în josul materialului fotocopia raportului nedatat și autoadresat celor două semnatare, pe baza căruia, înțelegem tot de la primarul PSD COMAN, s-a întocmit și un dosar penal.

 

*În loc de concluzie

După o lectură a raportului întocmit de doamnele GONTARIU / BULAICON, putem lesne constata că acuzațiile care i se aduc administratorului/casierului Trandafir DANILEȚ sunt destul de grave și trebuie clarificate de instituțiile statului, dar de cele îndreptățite prin lege, nu prin vot.

Șeful unui oraș ar trebui să medieze un asemenea conflict și să încerce să reunească părțile pentru a găsi o rezolvare.
În schimb, primarul PSD COMAN sparge cu angajații ușa asociației și alimentează conflictul…

 

Sergiu JIPA
sergiu@ziaruldepenet.ro
Ziarul de pe Net

 

Raport dna Bulaicon si Rodica Gontariu (1) Raport dna Bulaicon si Rodica Gontariu (3) Raport dna Bulaicon si Rodica Gontariu (4) Raport dna Bulaicon si Rodica Gontariu (5) Raport dna Bulaicon si Rodica Gontariu (6) Raport dna Bulaicon si Rodica Gontariu (7) Raport dna Bulaicon si Rodica Gontariu (8) Raport dna Bulaicon si Rodica Gontariu (9) Raport dna Bulaicon si Rodica Gontariu (10) Raport dna Bulaicon si Rodica Gontariu (11) Raport dna Bulaicon si Rodica Gontariu (12) Raport dna Bulaicon si Rodica Gontariu (13)

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 13 ianuarie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 14, 2015 @ 9:38 am
 • Sub: Editorial, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

3 comentarii

 1. primaru spune:

  ,,Sunt institutii ale statului care verifica…” …. la cum s-a intrat in forta la blocul turn (daca a fost ilegal, daca aveau mandat probabil e ok), orice document a luat primaria si il arata in instanta va fi usor contestat de doamna in cauza…. poate sa spuna simplu ,,nu stiu de unde au ala, nu era in birou, e fals” :)) …… prostia e mare

 2. Sanda spune:

  Articolul este obiectiv, descrierea făcută primarului si a situatiilor conflictuale create de acesta este cat se poate de reala, dar ce folos… ” câinii latră, ursul merge”.

 3. Johan și alții spune:

  Cum spun si “organizatorii”, legea 230/2007, stipuleaza ca primariile sprijina si indruma asociatiile de proprietari, or in situatia de la asociatia nr.15, primarul interpretand gresit legea, a inlocuit sintagma “sprijina si indruma”, cu sintagma “sprijina si sparge” casieria asociatiei de proprietari. Oare ce vor spune instirutiile competente sa verifice aceasta situatie???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string c5MwbG to the field below:

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com