Cruce de gheață montată în fața Bisericii Militare „Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Cruce de gheață montată în fața Bisericii Militare „Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş”

De    •   Publicat acum 5 ani, 6 ianuarie 2015   •   Fara comentarii

DSC_0893

Lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bosanci, ajutaţi de pompierii militari, au montat luni, 5 ianuarie a.c., o impresionantă cruce de gheaţă în faţa Bisericii Militare cu hramul „Sf. Ierarh Iosif cel Nou de la Partoş” – ocrotitorul pompierilor.

DSC_0862

 

Această tradiţie a ridicării crucilor de gheaţă de către pompierii civili bosânceni, în preajma Bobotezei, este păstrată cu sfinţenie de aproape 150 de ani, iar pregătirile pentru acest eveniment au început de la primele ore ale dimineţii, când aceştia au tăiat blocurile de gheaţă din iazul Parţâc, din localitate. Bucăţile, groase de 20 de centimetri şi cu greutăţi de peste 300 de kilograme, au fost aduse în faţa sediului Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, unde, cu ajutorul unor şabloane, au fost decupate elementele din componenţa unui adevărat monument de gheaţă. Acesta este format dintr-o masă suport şi o cruce mare încadrată de două cruci de dimensiuni mai mici.

DSC_0853

“Evenimentul nu este întâmplător, dată fiind relaţia foarte bună dintre pompierii militari suceveni şi pompierii civili din comuna Bosanci, atât la intervenţiile în diferite situaţii de urgenţă – incendii, inundaţii, înzăpeziri şi altele, cât şi în momente de sărbătoare. Şi aici amintim faptul că pe 13 Septembrie, de Ziua Pompierilor din România, şi pe 1 Decembrie, de Ziua Naţională, o pompă manuală trasă de cai ce datează din secolul XIX, care aparţine Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Bosanci, a defilat alături de tehnica de intervenţie a inspectoratului pentru situaţii de urgenţă.
Mulţumim şi pe această cale Primăriei comunei Bosanci şi colegilor voluntari, pe care îi asigurăm de toată aprecierea noastră pentru profesionalismul de care dau dovadă în toate situaţiile la care sunt solicitaţi să intervină”, se precizează în comunicatul de presă al ISU Suceava.

DSC_0900

Sorin NICA
redactor de știri
reporter@ziaruldepenet.ro
Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 6 ianuarie 2015
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 6, 2015 @ 12:19 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string snWHiJ to the field below: