Patru misiuni de salvare a persoanelor rămase inzăpezite pe drumurile din judetul Suceava - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Patru misiuni de salvare a persoanelor rămase inzăpezite pe drumurile din judetul Suceava

De    •   Publicat acum 5 ani, 30 decembrie 2014   •   Fara comentarii

salvare persoane din zapezi Fantanele 01.02 (1)

Luni seară, la ora 20:33, dispeceratul pompierilor militari suceveni a fost anunţat prin numărul unic de urgenţă 112, despre faptul că două persoane, care se deplasau cu un autoturism, au rămas înzăpezite, pe drumul comunal ce leagă localităţile Bălăceana şi Vâlcele.

La faţa locului s-au deplasat două echipaje de pompieri militari de la Detaşamentul Suceava, cu două autospeciale, dintre care una autoşenilată.

Subofiţerul operativ a ţinut în permanenţă legătura cu cei doi, un bărbat de 28 de ani şi o femeie de 25 de ani, şi i-a sfătuit să se deplaseze pentru a găsi un punct de reper. Din fericire, la un kilometru distanţă de localitatea Bălăceana, cei doi au dat de o fermă agricolă unde s-au adăpostit şi au stat la cald până când un echipaj de poliţişti i-a recuperat şi i-a adus în comună.

Un utilaj al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Bălăceana a tractat autoturismul rămas înzăpezit şi care s-a defectat, până la sediul primăriei locale.

Pompierii militari suceveni i-au transportat pe cei doi în siguranţă până în municipiul Suceava, la domiciliul acestora. Din fericire, starea de sănătate a persoanelor înzăpezite nu a fost afectată şi astfel nu au necesitat îngrijiri medicale. Misiunea pompierilor s-a încheiat la ora 23:00.

O a doua interventie a avut loc in jurul orei 22:00, cand militarii de la Detaşamentul de pompieri Rădăuţi au intervenit cu un autocamion şi o ambulanţă SMURD pe DN17A, pe raza comunei Dorneşti, unde patru persoane aflate în două autoturisme au rămas înzăpezite. De asemenea, alte două echipaje cu două autospeciale, inclusiv o autoşenilată, s-au deplasat în urma unui alt apel sosit pe 112, care anunţa faptul că patru persoane au rămas înzăpezite cu un autoturism pe drumul comunal ce leagă localităţile Grăniceşti şi Gura Solcii. În ambele cazuri, persoanele au fost salvate de către autorităţile locale cu utilaje ale Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Grăniceşti şi ale Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Dorneşti

La ora 23:35, un echipaj de poliţie şi un utilaj al Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Ilişeşti, au deszăpezit o femeie care circula cu o autoutilitară pe DJ178, între localităţile Ciprian Porumbescu şi Ilişeşti.

Ultima intervenţie s-a înregistrat marţi dimineaţă (30.12.2014), la ora 2:20, când un echipaj de poliţie şi un utilaj al Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Moara au salvat / recuperat o persoană cu un autoturism, rămasă înzăpezită pe drumul judeţean 209C, între localităţile Lucăceşti şi Moara.

Sorin NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 30 decembrie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 30, 2014 @ 4:55 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Gvq4yP to the field below: