Hoti de lemne prinsi de politisti - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Hoti de lemne prinsi de politisti

De    •   Publicat acum 5 ani, 29 decembrie 2014   •   Fara comentarii

carutaInainte de Craciun, pe data de 23.12.2014, la ora 05.30, o patrulă mixtă poliţie-jandarmi  împreună cu un pădurar din cadrul Ocolului Silvic Dolhasca a oprit pentru control un atelaj hipo, care transporta material lemnos dinspre satul Rotunda către oraşul Liteni.

Conducătorul atelajului hipo, un bărbat de 47 ani din oraşul Liteni,  nu a putut prezenta documente de însoțire a materialului lemnos, declarând că l-a sustras din pădurea Ocolului Silvic Dolhasca.

În cauză, s-a procedat la confiscarea materialului lemnos în cantitate de 2 m.c.,  lemn esenţă fag în valoare de 150 lei, care a fost predat Ocolului Silvic Dolhasca, iar conducătorul atelajului hipo,  a fost sancționat contravențional.

 

La data de 23.12.2014, orele 09.40, poliţiştii Secției  14 Poliție Rurală Vama, au oprit pentru control pe raza comunei Moldovița,  ansamblul auto cu semiremorcă, care transporta lemn rotund rășinoase și care era condus de un bărbat de  23 ani din comuna  Vama.

Conducătorul auto nu a prezentat nici un document pentru încărcătură, fapt pentru care  materialul lemnos a fost  descărcat la Ocolului Silvic Moldovița, iar după inventariere  a rezultat cantitatea de 47,71 m.c. lemn rotund rășinoase în valoare de 13.000 lei, ce a fost confiscată și lăsată în custodie Ocolului Silvic Moldovița.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cercetările fiind continuate pentru a se stabili provenienţa materialului lemnos.

In de data de 23.12.2014, în jurul orei 12.44, un echipaj  din cadrul  Postul  de poliţie Vatra Moldoviţei, a oprit în trafic, pe raza localității, autocamionul condus de un bărbat de 42 ani din localitate, încărcat cu material lemnos.

Conducătorul auto  nu a prezentat nici un document pentru încărcătura pe care o transporta, fapt pentru care  materialul lemnos a fost  descărcat la Ocolul Silvic și după inventariere  a rezultat cantitatea de 13,68 m.c. lemn rotund rășinoase în valoare de 2.700 lei.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional, cercetările fiind continuate pentru a se stabili provenienţa materialului lemnos.

 

La data de 24.12.2014, ora 04.45, agenţii Postului de poliţie Vatra Moldoviţei, au identificat în trafic pe DJ 176 de pe raza localității, un autocamion cu remorcă care transporta material lemnos.

Conducătorul auto, un tânăr de 24 de ani, din comuna Moldoviţa, a prezentat pentru control avizele de însoţire a materialului lemnos care prezentau suspiciuni cu privire la cantitate de lemn transportată şi cea înscrisă în aviz, motiv pentru care mijlocul auto a fost condus la depozitul unui ocol silvic pentru efectuarea inventarierii masei lemnoase transportate.

În urma inventarierii s-a constatat că  autovehiculul transportă cantitatea de  43,26 m.c., faţă de 34 m.c. cât totalizează din avize, motiv pentru care, materialului lemnos a fost predat unui lucrător din cadrul Depozitului Dragoşa, comuna Frumosu, pe bază de proces-verbal, iar conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform Legii nr.171/2010.

 

Sorin NICA

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 29 decembrie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 29, 2014 @ 4:55 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string kqd9lY to the field below: