ZORII LIBERTĂȚII: Pâinea bucuriei, pâinea libertății - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Rubrici  >  Articolul curent

ZORII LIBERTĂȚII: Pâinea bucuriei, pâinea libertății

De    •   Publicat acum 5 ani, 23 decembrie 2014   •   Fara comentarii

DSC01710

 Pe 23 decembrie 1989, fostul oficios al Partidului Comunist Român  Zori noi  își schimbă denumirea în  Suceava,  dar, veți vedea, nu pentru multă vreme.

Este publicat comunicatul FSN, iar materialul de deschidere scoate în evidență că „un nou suflu – al libertății, al democrației autentice, al respectului față de oameni – a cuprins întregul spațiu românesc, întreaga simțire românească”.

Nu lipsesc nici apelurile către cetățeni.

DSC01711 DSC01712

La întreprinderea de morărit și panificație iese din cuptoare “pâinea libertății, este ordine, disciplină, procesul de producție se desfășoară normal”.

La fel la întreprinderea de confecții.

 DSC01713 DSC01714

Considerațiile revoluționare ( “Sub ochii noștri se naște o istorie a autenticei democrații și egalități, o istorie a respectului față de om și față de valorile morale” ) sunt întregite cu fotografii de la manifestările din centrul orașului.

 DSC01715 DSC01716

Totuși, sunt reliefate și probleme, mai exact unii cetățeni „s-au dedat la acte de distrugere a unor magazine, a unor bunuri care sunt ale poporului”.

DSC01718

Întreaga lume salută revoluția română, lucru reflectat pe larg în ultima pagină a   Sucevei.

DSC01719

Pe 23 decembrie 1989, la București și în alte orașe continuă luptele de stradă între forțele armate și așa-zișii teroriști.

Chemați să întărească paza aeroportului Otopeni, 40 de militari sunt ciuruiţi de  dispozitivele de apărare, care i-au luat drept terorişti.

Ion Iliescu anunţă la posturile de radio şi televiziune arestarea cuplului Ceauşescu.

Elicopterul care-i aducea în Bucureşti, în stare de arest, pe generalii Constantin Nuţă şi Velicu Mihalea este distrus în aer de armată.

TEODOR PUȘCAȘU

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 23 decembrie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 23, 2014 @ 12:30 am
 • Sub: Rubrici, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string rciV4h to the field below: