Cauza incendiului de la ROZITA : instalația electrică veche și suprasolicitată - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Cauza incendiului de la ROZITA : instalația electrică veche și suprasolicitată

De    •   Publicat acum 5 ani, 23 decembrie 2014   •   Fara comentarii

DSC01952

“Comisia de stabilire a cauzelor incendiului de la centrul comercial ROZITA, din care au făcut parte pompieri și polițiști, a stabilit drept cauză probabilă efectul termic al curentului electric.

Aglomerația din acel depozit a făcut ca, în nenumărate rânduri, să fie sancționați de pompierii militari atât conducerea depozitului, cât și comercianții în parte”  a declarat astăzi șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență, general de brigadă IOAN BURLUI, adăugând că principala neregulă constatată a fost instalația electrică nemodernizată o dată cu creșterea numărului de consumatori.

El a precizat că la locul incendiului au intervenit 16 autospeciale și 170 de pompieri, jandarmi, polițiști, angajați EON și ACET.

 DSC01985

BURLUI a rememorat :  “La ROZITA ajunseseră oamenii  ( comercianții – n.r. )  să-și facă chiar și un al doilea planșeu peste standuri, unde-și depozitau ambalaje, marfă…

La un moment dat am retras militarii din depozit, deoarece servanții au fost pur și simplu înconjurați de foc.

Nu au existat trape de evacuare a fumului și gazelor fierbinți, acestea s-au acumulat la partea superioară, temperatura a crescut puternic, iar o parte din acoperiș s-a prăbușit.

În apropiere, peretele de la REAL se încălzise, pornise instalația de semnalizare din interiorul magazinului”.

 DSC01981

Incendiul de la ROZITA s-a produs în dimineața de 15 decembrie și s-a extins rapid, marfa din interior fiind distrusă în cea mai mare parte.

Administratorul ȘTEFAN CORDUȘ a spus că vânzătorii care s-au ales cu pagube estimate la 2 milioane de euro nu vor primi despăgubiri.

Dan PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 23 decembrie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 23, 2014 @ 3:09 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string UzGyhr to the field below: