Anul şi premiul, pentru poetul şi scriitorul fălticenean Alexa PAŞCU - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Anul şi premiul, pentru poetul şi scriitorul fălticenean Alexa PAŞCU

De    •   Publicat acum 5 ani, 23 decembrie 2014   •   Fara comentarii

alexa pascu

După ce, în august 2013, i s-a decernat premiul al II-lea la ediţia a III-a a Festivalului Naţional de Poezie „Ion Budai Deleanu” de la Geoagiu (Hunedoara), iată că Alexa PAŞCU, colaborator al „Ziarului de pe Net”, izbuteşte şi în acest an să se claseze printre laureaţii unui premiu naţional.

 

De această dată pentru proză, poetul şi scriitorul fălticenean obţinând premiul al III-lea la ediţia a XXXIV-a a Festivalului de Proză „Alexandru Odobescu”, desfăşurată în perioada 15 noiembrie – 15 decembrie 2015.

 

Organizatorii din Călăraşi, Biblioteca Judeţeană şi Consiliul Judeţean, au avut în vedere stimularea creaţiei originale şi diagnosticarea stării, pe anul 2014, a prozei româneşti. Iar juriul, format din personalităţi ale culturii, a avut de unde alege, în concurs fiind prezentate nu mai puţin de 72 de lucrări originale.

 

Cu menţiunea că managerul bibliotecii judeţene, prof. Dumitru GHIŢĂ, a anunţat că lucrările premiate vor apărea într-un volum editat de către organizatori, ce va fi trimis câştigătorilor, vi-i prezentăm pe aceştia, împreună cu lucrările premiate:

 

Premiul I: Gheorghe SOLCAN (Gura Humorului) – „Calvarul visului împlinit”

 

Premiul al II-lea: Ana GHIAUR (Timişoara) – „Bunicii”

 

Premiul al III-lea: Alexa PAŞCU (Fălticeni) – „Un tango întrerupt”

 

Premii speciale au obţinut Cristian BORCAN (Călăraşi) şi Nică D. LUPU (Brăneşti, Ilfov).

 

Succesul lui Alexa PAŞCU vine ca urmare a activităţii sale susţinute din ultima perioadă, când a lansat mai multe volume, de poezie ( „Vibraţie pentru cuvânt”) şi de proză („Prin labirintul vieţii” şi „Destin”).

 

Todirel CĂLUGĂRIŢA

 

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 23 decembrie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 23, 2014 @ 3:08 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string IZngKL to the field below: