ÎNAPOI ÎN COMUNISM: Adevărata libertate înseamnă a-i demasca pe cei care acționează împotriva intereselor patriei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Rubrici  >  Articolul curent

ÎNAPOI ÎN COMUNISM: Adevărata libertate înseamnă a-i demasca pe cei care acționează împotriva intereselor patriei

De    •   Publicat acum 4 ani, 22 decembrie 2014   •   Fara comentarii

 

 DSC01013

Pe 21 decembrie 1989 oficiosul PCR Suceava publică integral cuvântarea tovarășului Nicolae Ceaușescu la posturile de radio și televiziune din seara precedentă, dă amănunte despre finalul vizitei în Iran și prezintă o grafică referitoare la creșterea investițiilor în economiei.

DSC01014

Șeful Direcției Județene de Statistică cere deținătorilor de animale “să declare corect” numărul acestora la recensământul care urma, iar planul de producție la industria mică este depășit și la Vicovu de Jos.

 DSC01015 DSC01017

Și silvicultorii anunță “îndeplinirea în avans a planului”.

În pagina 3 apare decretul prezidențial de stare de necesitate în județul Timiș din cauza “actelor teroriste, de vandalism și de distrugere a unor bunuri obștești”.

DSC01018 DSC01019

Este condamnată cu “profundă îngrijorare și indignare” agresiunea SUA asupra Panama, problemele litigioase dintre state trebuind soluționate “numai și numai pe cale pașnică”.

DSC01023

Ultima pagină aduce rezultate din natație, șah și fotbal.

DSC01026

21 decembrie 1989, Timișoara : dimineaţa, este citită Proclamaţia Frontului Democratic Român.  Manifestările se extind în țară, se deschide focul asupra protestatarilor.

București : mitingul convocat pentru susţinerea lui Ceauşescu şi a măsurilor represive de la Timişoara se transformă în revoltă. Discursul este întrerupt, apoi Ceaușescu  promite majorarea pensiilor şi a alocaţiilor pentru copii.

După-amiază se deschide focul asupra protestatarilor. Ceauşescu organizează o teleconferinţă cu şefii organizaţiilor judeţene de partid şi le cere măsuri radicale de reprimare a revoltelor.

Baricada dintre sala “Dalles” şi hotelul “Intercontinental” este spartă de armată şi de forţele de securitate, se înregistrează 50 morți și sute de răniți, iar arestații sunt duși la Jilava.

Noaptea, Vasile Milea și Iulian Vlad îl informează pe Ceaușescu că zona centrală a fost degajată de manifestanți.

TEODOR PUȘCAȘU

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 22 decembrie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 22, 2014 @ 9:54 am
 • Sub: Rubrici, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 4mV5QB to the field below: