ÎNAPOI ÎN COMUNISM: Organizare temeinică a muncii - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Rubrici  >  Articolul curent

ÎNAPOI ÎN COMUNISM: Organizare temeinică a muncii

De    •   Publicat acum 4 ani, 20 decembrie 2014   •   Fara comentarii

DSC00991

Pe 20 decembrie 1989  Zori noi  informează despre vizita tovarășului Nicolae Ceaușescu în Iran, prezintă grafic creșterea producției industriale și “programele mobilizatoare” ale Congresului al 14 –lea al PCR.

O filatoare din Fălticeni își vede poza pe prima pagină, în timp ce utilajele agricole trebuie “reparate la timp și de calitate”.

DSC00992 DSC00993

Un electrician de la CET Suceava vorbește despre “primul succes profesional de anvergură națională” – locul 2 la Trofeul Energeticianului.

Tinerii fruntași în agricultură se odihnesc în tabără la Cîmpulung Moldovenesc, iar reprezentanții Muzeului Județean promit să organizeze acțiuni prin care să dea “răspunsuri ferme unor teorii și activități contrarevoluționare, revizioniste și naționaliste”.

DSC00994 DSC00995 DSC00996

La cinema “Modern” rulează “Tarzan omul maimuță”, programul TV de luni până vineri are 3 ore, cu “Telejurnal” la început și final.

Ultima pagină reamintește de “Luna cadourilor”.

 DSC00999 DSC01000

20 decembrie 1989, Timișoara : centrul orașului este blocat de peste 100.000 de manifestanți care strigă împotriva lui Ceaușescu și a Guvernului.

Ministrul Apărării, generalul Vasile Milea, cere retragerea în cazărmi, Miliţia şi Securitatea eliberează o parte din arestați, iar premierul Constantin Dăscălescu primește o listă de revendicări : “demisia lui Ceauşescu şi a guvernului, alegeri libere, reforma educaţiei, libertatea presei, anchetarea şi condamnarea celor vinovaţi de represiunea armată”.

Trenuri încărcate cu muncitori dotați cu bâte, din Oltenia, ajung pentru a restabili ordinea, dar până la urmă se alătură demonstranților.

 

București : întors din Iran, Ceauşescu organizează o teleconferinţă în care acuză agenţiile străine de implicarea în evenimentele din Timişoara şi cere pedepsirea “huliganilor care au provocat distrugeri în oraş”.

Seara, într-o cuvântare TV, condamnă protestele şi ordonă măsuri represive.

TEODOR PUȘCAȘU

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 20 decembrie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 19, 2014 @ 10:52 pm
 • Sub: Rubrici, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com