ÎNAPOI ÎN COMUNISM : Noi premise ale înfloririi economico - sociale a țării - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Rubrici  >  Articolul curent

ÎNAPOI ÎN COMUNISM : Noi premise ale înfloririi economico – sociale a țării

De    •   Publicat acum 4 ani, 17 decembrie 2014   •   Fara comentarii

 DSC00973

Pe 17 decembrie 1989 organul de presă al comuniștilor suceveni prezintă grafice care evidențiază creșterile economice, alături de un reportaj din Vicov.

Este salutată ziua tipografilor, iar prima pagină include și o nouă promisiune de rezultate cât mai bune „în întrecerea socialistă”.

Comerțul din „Luna cadourilor” se face cu „un plus de efort pe linia aprovizionării”.

DSC00974 DSC00975

Un crescător de animale din Corocăiești este dat ca exemplu, iar un șofer bucureștean aspru criticat pentru că a vândut din marfa statului.

 DSC00976 DSC00977

Aspectele agricole reprezintă constant puncte de interes pentru  Zori noi,  de asemenea – trecând în alt domeniu – este prezentat noul volum semnat Florin Vasiliu și Brândușa Steiciuc.

 DSC00979 DSC00980

La rubrica externă apar informații despre “partidele și inițiativele cetățenești” din Cehoslovacia.

DSC00983

La Timișoara, pe 17 decembrie 1989, continuă protestele – oamenii nemulțumiți intră în Comitetul Județean și aruncă pe fereastră documentele partidului, broșurile de propagandă și alte simboluri ale puterii comuniste.

Seara, intrările în oraș sunt blocate, iar armata deschide focul, înregistrându-se primii morți.

După ședința Comitetului Politic Executiv, Nicolae Ceaușescu ține o teleconferință cu membrii CPEx și cu secretarii CC al PCR în care solicită folosirea forței pentru înăbușirea protestelor.

El acuză intervenția agențiilor de spionaj străine și cere dotarea trupelor de miliție, securitate și grăniceri cu armament de luptă.

TEODOR PUȘCAȘU

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 17 decembrie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 16, 2014 @ 9:50 pm
 • Sub: Rubrici, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com