ÎNTREBĂRI DIRECTE cu trupa PERCUSSIO – „Muzica este cel mai frumos mod posibil de a ne face auziţi” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Interviurile ZdpN  >  Articolul curent

ÎNTREBĂRI DIRECTE cu trupa PERCUSSIO – „Muzica este cel mai frumos mod posibil de a ne face auziţi”

De    •   Publicat acum 5 ani, 14 decembrie 2014   •   Fara comentarii

Foto1

Cum a început totul, cum v-aţi format trupa şi care a fost primul concert ?

SEBASTIAN SCHIPOR : Pasiunea pentru chitară ne-a determinat pe DANIEL IRINA şi pe mine să formăm o trupă. La început părea ușor, dar greul a fost găsirea unei persoane cu o voce bună, dar și cu un caracter ce nu lasă de dorit. Am avut multe încercări până să găsim ceva stabil, dar a meritat. Primul concert a fost în localul “La Fierărie” din Suceava, unde emoțiile și slaba pregătire au predominat. Dar așa ne-am motivat să ne pregătim cât mai bine, să încercăm să atingem perfecțiunea.

 Foto2

MONIS CROITORIU : “Percussio” s-a înfiinţat în urmă cu apoximativ jumătate de an, din dorinţa unor tineri de a se face auziţi, de a-şi împărtăşi trăirile şi sentimentele cu cei din jur, poate în cel mai frumos mod posibil.  Pornind o călătorie în timp, îmi amintesc că muzica a fost mereu  cea care m-a ridicat din ceaţa întâmplărilor nefericite şi mi-a înfăţişat cele mai frumoase vise drept terapie pentru suflet, armonizându-mi astfel simţurile. Mizând pe ideea că şi colegii mei de trupă traiau după acelaşi principiu, am decis că e timpul să punem bazele acestei trupe, care ulterior s-a numit “Percussio”.

 Foto3

Cum aţi ajuns la titulatura de „Percussio” şi care credeți că a fost cea mai bună reprezentaţie de până acum ?

SEBASTIAN SCHIPOR : Sincer să fiu, totul a pornit de la ideea participării la un concurs de folk. Numele “Percussio” mi s-a părut cel mai potrivit, deoarece avem tendința să improvizăm foarte mult, încât am ajuns să folosim și percuția pe chitară.  Cea mai bună reprezentație a fost în localul “La Fierărie” din Suceava, vara trecută, când toți cei din public erau urcați pe scaune, cântau cu noi și nu ne mai lăsau să coborâm de pe scenă.

Foto4

Ce îţi place cel mai mult la trupa voastră şi care este melodia ta preferată ?

MONIS CROITORIU : Ceea ce iubesc la trupa mea e că noi nu ne căutăm liniştea în lucruri banale şi lipsite de conţinut, ci realizăm pe zi ce trece că muzica e o adevarată alinare şi despovărare pentru noi toţi. În ceea ce priveşte piesa preferată, aceasta este cu siguranţă “September” de la Daughtry. Nu de alta, dar drumul meu în lumea muzicii a pornit cu această piesă.

Ai de gând să îţi continui studiile în domeniu ?

MONIS CROITORIU : Mereu m-am întrebat dacă voi putea îmbina utilul cu plăcutul în această lume a muzicii, însă această întrebare a rămas încă fără răspuns pentru mine. Tot ce sper e ca destinul să-mi pregătească un viitor pe care să-l pot petrece pe o scenă în faţa unui public cât mai numeros.

Foto5

VLAD RUSU : Da, după terminarea liceului mă voi înscrie la conservator, de preferat la “George Enescu” Iaşi.

Ce pregătiţi pentru următoarea perioadă şi care este cel mai mare vis al tău legat de muzică ?

VLAD RUSU : Pentru următoarea perioadă am vrea să realizăm nişte piese proprii, care sperăm să “prindă” la public. Cel mai mare vis al meu, legat de muzică, este cel de a ajunge pe scenele mari din ţară sau chiar din Europa, atât cu o formație, cât şi cu o orchestră de renume.

 Foto6

ALMA

Rubrică realizată de

ALMA GAVRIL

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 14 decembrie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 14, 2014 @ 3:01 pm
 • Sub: Interviurile ZdpN, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string CkKAby to the field below: