Rădășenenii depun plângere penală împotriva prefectului SINESCU(comunicat de presă) - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Atitudini  >  Articolul curent

Rădășenenii depun plângere penală împotriva prefectului SINESCU(comunicat de presă)

De    •   Publicat acum 4 ani, 8 noiembrie 2014   •   Fara comentarii

Asociatia Somuzul 01.12 (4)

O seamă de cetăţeni ai judeţului Suceava au toate argumentele să se ştie proprietari, deci deţinători ai unui ”bun”, în sensul art.1 al Protocolului adiţional nr.1 al CEDO. Există, în cazul lor, hotărâri valabile ale Comisiei Judeţene de fond funciar, hotărâri judecătoreşti care menţin aceste decizii administrative, titluri de proprietate, procese verbale de punere în posesie (scriptică), hotărâri judecătoreşti de punere în posesie pe vechiul amplasament.

 

Este vorba de peste 1.800 de familii, de pe raza a 11 localităţi, care deţin terenuri sub luciul de apă ce a fost administrat de SC Piscicola SA Fălticeni, societate din al cărei Consiliu de administraţie au făcut parte, cu puţin timp înainte de faliment, deputatul Ioan STAN, actualul subprefect Atanasă NISTOR şi piscicultorul Flaviu MELINTE, actualul administrator al SC Pescoliv SRL, firmă care a mâncat (PES)COLIVA societăţii de stat, punându-i cruce. Astăzi şi această societate, care a beneficiat de sprijin din partea multor politicieni suceveni, e în insolvenţă.

Asociatia Somuzul 01.12 (3)

Proprietarii de drept au dus lupte grele cu administraţia, prin sute de memorii, zeci de întruniri, mitinguri şi procese, încercând să anuleze unele decizii luate „în spatele uşilor închise”, cum ar fi Ordinul Ministrului Agriculturii nr.267/2003 (Ilie SÎRBU) sau Hotărârea Comisiei Judeţene de fond funciar Suceava nr.1177/2007 (Orest ONOFREI). Din păcate, nu se poate spune că presa judeţeană ar fi urmărit cu simpatie eforturile celor ce au avut ca obiectiv respectarea unui drept fundamental, dreptul de proprietate privată (art.44, Constituţia României). În afara săptămânalului ”Jupânu’”, al cotidianelor „Crai nou” şi „Ziarul de pe Net”, ziariştii celorlalte redacţii nu se pot lăuda decât cu articole sporadice.

 

Constituiţi în Asociaţia ŞOMUZUL, cu sediul în satul şi comuna Rădăşeni (în care locuiesc aproximativ 500 de familii ce pot dovedi oricând că sunt proprietare), deţinătorii de terenuri amenajate în interes piscicol pe cursul pârâului Şomuzu Mare, în principal, consideră că li s-a încălcat dreptul de acces la o instanţă, în sensul statuat de CEDO, potrivit art.6 din Convenţie, prin neexecutarea în termen rezonabil a unor decizii administrative şi judecătoreşti, obligaţia executării ultimelor făcând parte integrantă din proces.

 

Ei îl acuză, cât se poate de transparent, pe prefectul Florin SINESCU, de faptul că au fost puşi în imposibilitatea de a se folosi, timp de mai mulţi ani, de un drept de proprietate recunoscut prin acte administrative eliberate în procedura fondului funciar şi consfinţite de hotărâri judecătoreşti irevocabile. Conducerea asociaţiei ţine să amintească prefectului că aceasta reprezintă, potrivit jurisprudenţei, o situaţie continuă, astfel că termenul de 6 luni privitor la sesizarea CEDO, începe să curgă de la data când i se pune capăt.

 

Prin urmare, din pragul CEDO, şi acuzând vina exclusivă a administraţiei judeţene, susţinută de politicieni corupţi, membrii Asociaţiei ŞOMUZUL l-au invitat pe prefectul SINESCU să clarifice o situaţie care ar putea pune Statul român la mari cheltuieli, printr-o adresă pe care o alăturăm prezentului comunicat şi care a rămas fără răspuns.

 

Dorim să facem publică adresa prin care conducerea asociaţiei l-a informat pe prefect că i se pregăteşte ceva cu iz penal, şi anume o plângere ce va întâlni procurorii exact când îi va fi mai greu „voinicului”, că nici deputatul de Fălticeni Ioan STAN n-o fi veşnic la butoane şi nici senatorul Gheorghe FLUTUR n-o să tacă veşnic în această problemă!

 

Asociaţia ŞOMUZUL

satul şi comuna Rădăşeni, cod poştal 727460, jud.Suceava

nr.111/ 04.XI.2014

 

 

 

 

C ă t r e

Instituţia Prefectului – Jud.Suceava

Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate privată asupra terenurilor Suceava

Domnului Preşedinte  Prefect Florin SINESCU

e-mail: prefsv@prefecturasuceava.ro

 

în atenţia: mass-media

 

 

Prin prezenta, vă transmitem invitaţia de a participa, personal sau printr-un membru al comisiei, desemnat pe comuna Rădăşeni (potrivit art.6 lit.b din Regulamentul aprobat prin HG nr.890/2005), la Adunarea generală organizată de Asociaţia ŞOMUZUL, la data de 09 noiembrie 2014, ora 13:00, în Căminul cultural Rădăşeni.

 

Vă reamintim promisiunea dvs. fermă din data de 03 decembrie 2014, făcută delegaţilor asociaţiei, desemnaţi de Adunarea generală organizată anul trecut, la data de 01 decembrie, că imediat după data de 10 ianuarie 2014 veţi veni personal la Rădăşeni, pentru a discuta cu autorităţile locale şi a identifica o soluţie (care nu poate fi decât punerea în aplicare cu celeritate a hotărârilor judecătoreşti irevocabile şi a propriilor dvs. hotărâri din perioada 1991-1993).

 

Totodată, vă rugăm să aveţi în vedere că răspunsul dvs. la solicitarea noastră anterioară, transmis prin adresa nr.617/P/P.Ct./20.08.2014, este contradictoriu, în acesta făcându-se referire la „legea de aprobare a OUG nr.115/2013”. Or, acest act normativ nu a fost promulgat de Preşedintele României, fiind trimis spre reexaminare în Parlament, unde a primit aviz negativ de la ambele comisii de specialitate ce au fost solicitate. Nefiind adoptată de camera decizională şi nefiind publicată în Monitorul Oficial, „legea de aprobare a OUG nr.115/2013” nu există, prin urmare motivul invocat pentru a nu vă respecta cuvântul dat reprezentanţilor proprietarilor nu se susţine.

 

            În aceste condiţii, aşteptăm să răspundeţi la următoarele întrebări:

 

 • de ce nu aţi făcut revenire la adresa dvs. nr.11214/P.Ct./21.11.2012 către ANPA, prin care s-au înaintat spre avizare planurile parcelare întocmite pentru proprietarii din Rădăşeni?

 

 • de ce nu aţi continuat procesul penal început cu plângerea penală din 02.05.2012 depusă de fostul prefect, împotriva numiţilor POPESCU Corneliu şi MELINTE Flaviu, şi la care Parchetul de pe lângă Judecătoria Fălticeni a dispus măsuri prin rezoluţia nr.826/P/2012 din 29.07.2013? Menţionăm că plângerea împotriva acestei soluţii a fost depusă de reprezentantul Asociaţiei ŞOMUZUL (în locul celui al dvs.) şi că a fost admisă. Puteţi să ne comunicaţi în ce stadiu se află cercetările faţă de o plângere depusă de reprezentantul instituţiei dvs. sau încercaţi să favorizaţi infractori?

 

 

 • de ce nu aţi respectat recomandările ANRP Bucureşti de la întâlnirea din data de 19.03.2012 (la care instituţia dvs.a fost reprezentată) sau pe cele transmise dvs. prin adresa ANRP nr.165,207/SPCI/24.10.2013, înregistrată la Instituţia Prefectului-Jud.Suceava sub nr.13169 (la 13238) din 28.10.2013?

 

Deoarece ne-am adresat şi Primului Ministru Victor PONTA, prin adresa nr.18/01 decembrie

2013 (înregistrată şi la dvs. sub nr.1011/03.12.2013) şi prin plângerea prealabilă nr.03/10 februarie 2014, iar răspunsul primit de la instituţiile la care au fost redirecţionate aceste memorii,Departamentul pentru Ape, Păduri şi Piscicultură şi ANPA Bucureşti, a fost că „elaborarea proiectului de hotărâre de guvern” pentru trecerea terenului din domeniul public în domeniul privat „cade în sarcina Comisiilor de fond funciar şi a Instituţiei Prefectului”, vă rugăm să ne răspundeţi:

 

–   cine se opune aplicării hotărârilor judecătoreşti sau cine vă instigă la nerespectarea legii: Guvernul PONTA (prin fostul Ministru al Mediului Rovana PLUMB, care n-a reuşit să desemneze preşedintele Comisiei de privatizare din cadrul ANPA timp de un an şi jumătate), conducerea ANPA (care a blocat dosarele cu planuri parcelare şi acoperă neregulile piscicultorilor, despre care am înaintat sesizări că nu respectă prevederile Contractului de concesiune), deputatul Ioan STAN (al cărui fost coleg în CA al Piscicola SA Fălticeni a ajuns subprefect), Flaviu MELINTE (administratorul SC Pescoliv SRL Fălticeni, care şi-a anunţat intenţia de a vinde terenuri, deşi acestea nu-i aparţin, sunt sub sechestru sau în litigii, notificate la OCPI de către fostul prefect)?

 

Aşteptăm confirmarea prezenţei reprezentantului dvs. până vineri, 07.11.2014, ora 14:00, la adresa de e-mail: asociatiasomuzul@yahoo.ro.

Totodată, îmi face plăcere să vă anunţ personal, în numele bătrânilor noştri care n-au apucat să mai vadă dreptatea şi a celor bolnavi şi oropsiţi pe care-i purtaţi pe drumuri de atâţia ani, dar şi în numele tuturor membrilor Asociaţiei ŞOMUZUL, nu numai din Rădăşeni, că voi alege personal momentul când vom depune plângere penală împotriva (in)acţiunii autorităţii din care faceţi parte (iar ameninţarea cu legea nu poate să constituie şantaj).

În cazul că veţi declina invitaţia, vă rog să consideraţi această adresă drept o petiţie şi să o soluţionaţi în baza Legii privind contenciosul administrativ.

 

            Rădăşeni, 04.noiembrie.2014

Vă mulţumesc.

                                                                                                      

P R E Ş E D I N T E

ing.Todirel CĂLUGĂRIŢA

asociatiasomuzul@yahoo.ro

 

Comunicat de presă

Asociația “Șomuzul “- Rădășeni

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 8 noiembrie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 8, 2014 @ 11:21 am
 • Sub: Atitudini, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Egidmj to the field below: