Amendamentul Serban NICOLAE încalca dreptul la informare, libertatea de exprimare si protejeaza coruptia - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Atitudini  >  Articolul curent

Amendamentul Serban NICOLAE încalca dreptul la informare, libertatea de exprimare si protejeaza coruptia

De    •   Publicat acum 4 ani, 30 octombrie 2014   •   2 comentarii

CATALIN VOICU - ELIBERARE

Ne exprimam dezacordul profund privind avizarea pozitiva de catre Guvern a initiativei legislative a senatorului PSD Serban Nicolae.

Extinderea raspunderii penale (si a pedepsei cu trei ani de închisoare) pentru divulgarea unor informatii din dosarele penale în curs de la magistrati, martori si experti implicati catre orice cetatean al României (cum propune senatorul Nicolae), îi vizeaza în primul rând pe jurnalisti.

Misiunea fundamentala a ziaristilor este informarea cetatenilor în chestiuni de interes public, precum dosarele de coruptie ori de crima organizata, jurnalistii nefiind nicidecum responsabili pentru pastrarea confidentialitatii informatiilor din aceste dosare.

Avertizam ca aprobarea de catre Camera Deputatilor – camera decizionala – a acestei initiative legislative si promulgarea ei ar reprezenta o încalcarea grava a dreptului cetatenilor la informare, drept prevazut de articolul 31 al Constitutiei României, si a libertatii de exprimare, aparata de articolul 30 al legii fundamentale.

Freedom House România
Expert Forum
Centrul Român de Politici Europene

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 30 octombrie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 29, 2014 @ 10:53 pm
 • Sub: Atitudini, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. Maria Ene spune:

  Soferul lui Voicu ,7 ani de puscarie , a ajuns mare senator a lui Ponta -Mincinosul,Plagiatorul,Antiromani si la comanda sefului sau a propus modificarea Codului Penal, ca sa nu mai stie poporul toate hotiile,excrocheriile,marsaviile facute de pesedisti si ceilalti puscariabili din parlament.Ungurii ,care au coloana vertebrala drapta ,au iesit cu sutele de mii pe strazile Budapestei pentu un fleac de internet si manifesta de zile bune ,pana cand vor castiga ce-si doresc de la guvernul nazisto-bolsevic Orban Viktor .Noi ,falticenenii, nici macar n-avem curajul sa spunem ceva ,de frica lui Stan Ioan ,dictatorul zonei Falticeni si a gastii de penalisti din jurul lui ,in frunte cu ,Coman ,primar din intamplare ales,care este la fel de corupt , nesimtit si alcoolic ca si seful lui ,Bobita Stan .TREZITI-VA FALTICENENI ,PANA CAND NU VOM FI INGENUNCHIATI TOTAL SI DEFINITIV DE psd-ul local.Iesiti ,duminica la vot si puneti stampila pe oricine ,numai pe Ponta Victor Viorel -NUUUUUU !!!

 2. Alex Savu spune:

  Hai bre, e doar inceputul, neo- comunistii condusi de Ponta vor inchide gurile tuturor. Vedeti ce se intampla in Ungaria, ce se intampla in Rusia…acesta sunt tarile model pentru Ponta si sleahta lor. Intai va inchide gura presei, apoi va urma DNA-ul, justitia, tot…ne vom plange in pumni si nu va mai exista decat o cale…o noua REVOLUTIE, daca nu va fi prea tarziu.

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com