DIN PANA MEA: Plimbarea culegătorilor de voturi la Târgul Mărului - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Editorial  >  Articolul curent

DIN PANA MEA: Plimbarea culegătorilor de voturi la Târgul Mărului

De    •   Publicat acum 4 ani, 28 octombrie 2014   •   2 comentarii

pana noastra

 

 

 

 

Plimbarea culegătorilor de voturi la Târgul Mărului

de Teodor PUȘCAȘU

 

Festivalul Mărului a adus, cum era și normal, declarații sforăitoare date de politicieni pe un frig care nu prea îndemna la promenadă.  Dar, dacă tot sunt în campanie, nu s-au putut abține să nu spună câte au făcut și vor mai face ei pentru popor !

Prima dată au cuvântat cei de la putere, cam dimineață, e adevărat.  Oaspeții de la județ, așteptați cu mare emoție, au fost conduși de gazde printre lăzi cu mere și tarabe, i-au lăudat pe producători, au dat declarații de presă, s-au mai învârtit și au strâns mâini în stânga și dreapta.  Primarul, șeful de județ și prefectul au vorbit mândri, nevoie mare, de brandul mărului de Fălticeni și de multiplele forme de profit care se aunță.  Cel mai “darnic” a fost un deputat care se bate pentru binele fălticenenilor, nu glumă… El și-a luat angajamentul să susțină cu mare abnegație alocarea a 1% din bugetul de stat cercetării pomicole, pentru că altfel va dispărea producția locală.  Cât de grijuliu, dar cum de nu i-a venit ideea mai demult ?  Eventual, înainte de aducerea la sapă de lemn a Stațiunii de Cercetări…

Pelerinajul culegătorilor de voturi nu s-a oprit aici.  Când a mai dat soarele, a venit rândul opoziției, tot în grup compact și tot cu promisiuni ambalate frumos. În plus, au fost aduse în dezbaterea la aer liber și nerealizările actualilor guvernanți, că deh, este de unde…  Un senator și un deputat, însoțiți de un fost primar, au urmat același traseu, au spus, în mare, aceleași platitudini și au lansat aceleași promisiuni.  Apoi s-au înființat printre lăzile cu mere alții din opoziție, dar care se mai rîcîie uneori cu cei anteriori.   Placa pusă celor dornici să-i asculte a fost doar puțin ștearsă de praf.

La atâtea sfaturi și îmbărbătări, merarii au dat din cap cu înțelegere, au oftat cu gândul la lipsa spațiilor de depozitare și a vânzărilor proaste, au zâmbit în dorul lelii, au mai ascultat puțină muzică, au strâns tarabele și au plecat…

 

TEODOR PUȘCAȘU

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 28 octombrie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 27, 2014 @ 10:19 pm
 • Sub: Editorial, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. Serenela spune:

  Bine ma ca le stii tu pe toate si le spui asa frumos si… gustos. – Totusi, cine (.ula, ura) te plateste ?

 2. Faleza spune:

  Eiii, Serenelo, ai sa ramai surprinsa cand ai sa afli ca in tara asta mai sunt si jurnalisti care isi fac treaba de placere, nu iau bani de la niciun partid si spun doar adevarul ! Asa par cei de aici, bravo lor si felicitari !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string J4twiX to the field below: