Colţul cinicului (19): Goe! maică! acolo eşti? - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Editorial  >  Articolul curent

Colţul cinicului (19): Goe! maică! acolo eşti?

De    •   Publicat acum 4 ani, 29 septembrie 2014   •   3 comentarii

Todirel Calugarita RecititorulGoe! maică! acolo eşti?

 

 Todirel CĂLUGĂRIŢA 

Exclamaţia din titlu nu-i apaţine lui mam’ mare, îngrijorată că „îi vine rău băiatului înăuntru”, în spatele uşii de la compartimentul frecventat de câte o singură persoană. Ci e a alegătorului de pe stradă, obişnuit să-l ştie pe Goe vicepreşedinte de organizaţie municipală şi consilier la PDL, şi nu sărutând condurul, vinerea după-amiază, pe la mesele care-l au în cap pe deputatul Ioan STAN de la PSD, aşa cum comentatorii din presa județeană n-au scăpat ocazia să relateze că s-ar fi întâmplat la data de 19 septembrie a.c.

 

Goe a fost unul dintre politicienii locali despre care ai fi fost tentat să juri că nu i s-ar fi putut fixa un preţ în viu, mai ales că s-a ţinut la distanţă chiar şi de partidul cu care tatăl său, fost primar alungat din oraş în 1989, a fost reaşezat în funcţie în anul 1996. Înainte de alegerile din 2004, când Adrian Năstase, pe val, îl trecuse pe Iliescu pe linie moartă, sugrumase presa şi recursese la intimidări faţă de opoziţie, dintre cei cinci oameni ai PD-ului din zonă care se alăturau la întrunirile electorale ale Alianţei ”Dreptate şi Adevăr” nu lipsea, mai niciodată, Goe.

 

Cu toate acestea, alegătorul află, zilele acestea, că – asemeni acelui comunist care, sătul să trăiască în ilegalitate cu fina sa, a luat-o până la urmă de soţie – personajul nostru a trecut la PSD, oficializându-şi relaţia profitabilă pe care o avea de ceva vreme, cu acest partid. Să ne amintim că nu în mandatul trecut, când la putere era primar PDL, şi-a rezolvat problema cu garajul fără autorizaţie de construire, iţit pe terenul nimănui, în apropierea domiciliului său. Şi nu în mandatul trecut a operat, cu municipiul, schimbul de terenuri în urma căruia s-a ales cu terenul de sub sediul societăţii, iar municipalitatea a obţinut altul pe care nu poate construi nimic, din pricina transformatorului de înaltă tensiune situat alături. Şi aşa, Goe nu mai ştia din ce an îl are, din 1996 sau din 1998 (când era primar tovarăşul acela din Bogdăneşti), cum apare în declaraţia de avere din 2012.

 

Ce nu apare pe nicăieri şi ne poate face curioşi e terenul pe care a fost construită casa-hotel de vizavi de poliţie, dar aceasta face parte, probabil, din explicaţiile pe care Alianţa Creştin-Liberală le dă plecării sale, referitoare la rostuirea familiei.

 

Aşadar, adulterul cu majoritatea din consiliu funcţionând, ce l-o fi îndemnat să îngroaşe rândurile PSD-ului, odată cu obrazul (ca tovalul, de vreme ce n-a binevoit să răspundă la telefon nu presei, dar nici măcar colegilor cu care a ”defilat”) şi să dea cinstea pe ruşine? Să fi fost, în cazul lui, „scheleţii din dulap”, de care vorbea primarul? Căci unii traseişti se tem pentru libertate şi migrează la comanda politică pentru că ar fi făptuit ceva în marginea legii sau, mai slabi de înger, pentru că sunt ameninţaţi cu „nefăcute”, chiar. În cazul lui Goe n-ar putea fi vorba decât despre un teren situat pe strada Magazia Gării, pe care l-a vândut în anul 2010, fără ca în declaraţia de avere să apară cui şi cu ce preţ. Desigur, acest fapt ar putea fi pus în legătură, de minţile bănuitoare, cu mai multe hotărâri de consiliu din acelaşi an, votate şi de el, prin care se atribuiau unor cetăţeni suprafeţe „proaspăt” descoperite în domeniul privat, de câte doar 150 metri pătraţi, pentru locuinţe, pe aceeași stradă – ceea ce i-ar fi pus în situaţia de a mai dori să cumpere… de la cine avea 1450 mp, de exemplu.

 

Unii speculează că, pentru a nu mai rămâne fără funcţie de la buget şi anul acesta, mam’ mare de la judeţ, mamiţica de la organizaţie şi tanti Miţa de la primărie au promis tânărului Goe să-l ducă la Drumuri, de alegeri. El a mai fost prin areal, şef de secţie la Drumuri şi Poduri S.A., şi i-a plăcut atât de mult, încât în perioada cât a stat acolo (2009 -2011) a uitat să mai ia salariu şi de la firma la care este administrator. Aceasta poate fi cauza care a săltat de 10 ori valoarea totală a activelor firmei DASTI SRL.

 

Asupra intrării în faliment a societăţii pe acţiuni şi a modului cum au ajuns activele acesteia din Fălticeni în mâinile apropiaţilor PSD, lăsăm instanţele să se pronunţe. Dosarul nr.2712/86/2011*, în care s-a confirmat un plan de reorganizare la data de 25.04.2012 (politicienii ştiu de ce înainte de alegerile locale!) se află pe rolul Tribunalului Suceava, iar dintre cei 70 de creditori, Consiliul Judeţean Suceava şi Municipiul Fălticeni mai pot aştepta. Că active mai sunt.

 

Sau te pomeneşti că Goe nu s-a mai regăsit în doctrina ACL, iar noi umblăm cu fabulaţii?

 

 

Ziarul de pe Net

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 29 septembrie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 29, 2014 @ 9:37 am
 • Sub: Editorial, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

3 comentarii

 1. ion spune:

  Mai baiete demonstreaza-mi ca ai penis iar apoi comenteaza.

 2. todirel calugarita spune:

  Ioane, dovedeste ca nu ai doar prenume si apoi spune cu cine te certi, ca sa
  vedem ce putem face pentru tine!

 3. Mamitza spune:

  Goe nu s-a dezmințit nici de data asta! Știa nenea Iancu ce să scrie despre dl. Goe! Din păcate, Tofan și ai lui l-au încălzit la sân, fiind adânc impresionați de activitatea lui de luptător hotărât împotriva comunismului sau pesedismului, după caz. În final, s-a văzut că sângele apă nu se face! Sau gena e genă, nu poți scăpa de ea nici mort!

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com