COLŢUL CINICULUI (18) – Consilierul Willy a căzut în recidivă - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Editorial  >  Articolul curent

COLŢUL CINICULUI (18) – Consilierul Willy a căzut în recidivă

De    •   Publicat acum 4 ani, 25 septembrie 2014   •   9 comentarii

coltuciniculuiConsilierul Willy a căzut în recidivă

 

Todirel CĂLUGĂRIŢA 

 

Degeaba se va sburli cititorul: nu voi da numele traseistului luat în colimator în acest articol, ci îi voi spune simplu, Willy, şi voi susţine că faptele şi vorbele sale sunt simple invenţii, făcute să ne dăm seama de sensul cuvântului „traseist” ( deşi n-aş putea jura că-l voi cruţa până la final).

 

Paternitatea acestui cuvânt pare să-i aparţină lui Cristian Tudor POPESCU, care-şi aminteşte, în „Adevărul” din 25 octombrie 2003, că: „În vara lui 2000, adaptând pentru ziar o ştire Mediafax despre un anume Coşea, aflat la al nu ştiu câtelea partid, am scris pentru prima dată cuvântul traseist”. CTP este confirmat şi de Ion CRISTOIU. Format din argoticul „traseistă”, care trimite la cea mai veche îndeletnicire (actualizată de prostituatele „centuriste” sau „tiriste” care „prestează” pe traseul dintre două localităţi) şi trecut, la masculin, în contul politicienilor care frecventează, rând pe rând, mai multe partide, cuvântul pare să fi exercitat o atracţie nefirească pentru Willy, al cărui oportunism nici nu mai trebuia probat prin ultima „migraţie” exercitată, de la PDL (formaţiune politică aflată în cadrul Alianţei Creştin-Liberale cu PNL-ul), deci din opoziţie, la PSD, deci la putere.

 

Nu mai trebuia probat pentru că Willy, consilier local PRM în anul 2008, a „speculat” echilibrul forţelor din consiliul local (9 mandate PSD, 7 mandate pentru PDL şi 2 mandate pentru PNL) şi a reprezentat ”votul de aur” pentru alegerea unui viceprimar de dreapta, de la PNL. Pe atunci a uitat că ”Am avut dintotdeauna vederi de stânga. Nu uitaţi că am fost şef de partide naţionaliste timp de 20 de ani, la PUNR şi PRM, încât am considerat că aici, în PSD, sunt mai aproape de convingerile mele iniţiale”.

 

Am aflat, astfel, că şi Willy ar avea convingeri: iniţiale (PUNR şi PRM), de parcurs (de dreapta) şi finale (PSD) – care, desigur, coincid, pe alocuri, cu cele iniţiale (de stânga). Într-un cuvânt, ciclice. Pe care gurile rele zic că ar fi fost dispus să le tranzacţioneze în anul 2010, când s-a pus problema unei noi majorităţi în consiliu, cu consecinţa alegerii, la mijlocul mandatului, a unui alt viceprimar. Şi a fost nevoie ca un consilier PDL să fie adus din concediu, tocmai din Grecia, pentru ca actul de „amantlâc politic” să nu se poată consuma.

 

Că le-a tranzacţionat, se poate lesne observa din modul în care s-a poziţionat înaintea ultimelor alegeri locale din 2012. A părăsit,  cu două luni înainte de alegeri, PRM – partid în care avusese funcţiile de prim-vicepreşedinte sau de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene – susţinând că o face din „motive personale, unul fiind acela că nu sunt fanul <<becalismului>>. Vă las pe dvs. să faceţi legătura”. Legătura am făcut-o, ce-i drept, abia când s-au afişat listele de candidaţi, când am văzut că ocupă un loc fruntaş pe listele primarului în funcţie, ale partidului aflat la putere şi care avea la judeţ, la sacul cu bani, un candidat greu de doborât. Prin urmare, oportunistul Willy a uitat că are convingeri de stânga, fiind ales consilier pe listele partidului care pretindea că ocupase toată dreapta – PDL, iar ulterior primind şi funcţia de vicepreşedinte PDL de la colegii care au avut încredere în el.

 

Nimeni şi nimic nu l-au putut trezi din „somnul dogmatic” pe consilierul care a „păpat” cei mai mulţi bani de la ugerul bugetar al urbei, începând din anul 1992 şi până astăzi. Doar într-o împrejurare, în anul 2013, a vorbit fără el, acuzând dictatura majorităţii USL (care, împreună cu PP-DD, aveau 14 consilieri, ce nu lăsau nicio portiţă de negociere cu opoziţia, „de catifea”, neconvingătoare de altfel, a celor 5 consilieri de la PDL, inclusiv migratorul Willy). Dar a fost rapid adus la minima sa, fiindcă i s-a propus, ironic, „să pregătească o adeziune”, ca o aluzie la trecerea de la PRM la PDL. Nici măcar în primăvara acestui an, când un consilier local a demisionat din consiliul de administraţie al unei şcoli pe motiv că nu fusese convocat niciodată la şedinţele acestuia, aviatorul politic Willy nu a zis nimic, deşi, ca fost profesor şi ca membru în acelaşi consiliu de administraţie ar fi fost de datoria sa să-şi apere colegul.

 

Aşa că l-am crezut când a declarat că „eu am candidat pe listele PDL, ca să mă trezesc acum în ACL”. Bună dimineaţa, domnule Willy! Căci nici nu ştiu cum de mă mai pot abţine să nu vă divulg!  Poate ne spuneţi la cine vă gândeaţi, când spuneaţi că deşteptarea s-a produs la ACLcu oameni care au plecat, au venit, în sfârşit…”. Vă refereaţi, poate, la oamenii care au ales să respecte deciziile luate în mod democratic în forurile de conducere ale partidelor sau ale organizaţiilor locale, din care şi dvs. aţi făcut parte? Sau făceaţi aluzie la cei care au dat uitării o scenă mai veche, dintr-o zi de alegeri , când un apropiat al dvs. a strecurat mai multe buletine de vot în urnă? Iar prin expresia „voi continua să susţin proiectele benefice pentru fălticeneni” ce să înţelegem? Că veţi face, în continuare, front comun cu lingăii odioşi, într-o activitate care v-ar putea înlesni, încă, liber-schimbismul? Şi că veţi ignora, ca şi până acum, semnalele lansate de presă cu privire la unele proiecte „cu cântec”?

 

Cert e că fripturistul Willy, despre care se zvoneşte că ar fi băgat pe mânecuţă echivalentul indemnizaţiei de consilier pe trei ani ca să facă „mişcarea”, a trecut săptămâna trecută de la un partid aflat în opoziţie la un partid aflat la putere, fapt permis de o ordonanţă de guvern care schimbă regulile în timpul jocului, dar pentru care poate fi condamnat moral. Căci nu de dragul cetăţenilor a trecut la PSD, pentru că nu i-a întrebat nimic pe aceştia, ci pentru, probabil, propria-i teşcherea, în cazul că nu se afla printre cei de la PDL despre care primarul însuşi spunea că ”au scheleţi în dulap”. Ceea ce ar fi la fel de reprobabil.

 

Aştept ca, în cazul că îl voi întâlni de astăzi înainte pe migratorul politic Willy, care este beneficiar (in)direct al unor hotărâri judecătoreşti favorabile pe care le-am obţinut după mai bine de 10 ani de hărţuieli administrative şi de lupte prin tribunale cu protejaţii celor la care a migrat, să-mi lase liber întregul trotuar!

 

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 25 septembrie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 24, 2014 @ 11:54 pm
 • Sub: Editorial, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

9 comentarii

 1. Arteni Gheorghe zis Goe spune:

  L-am recunoscut pe nesimtitul batran Willy de Draguseni !Si eu sunt ca el !Un tradator si un nesimtit ,benefiarul avantajelor regimului Ceausescu .Dar,nu mi-i rusine ,pentru ca ,efectiv n-am asa ceva ,la fel ca si Willy…..Sburlea,cel care l-a excrocat efectiv pe Aldea Gheorghe,inca viceprimar al Falticeniului.Si-n ciuda oamenilor onesti si cinstiti care n-au dat votul noi facem totul pentru un galben ,ne vindem iudei pesediste si n-avem nici ce-a mai mica remuscare .Una peste alta suntem tradatori ,nesimtiti, handicapati ,mai rai decat scursurile ordinare care ne conduc si cu care,am tinut mereu aproape pentru a reusi sa prind macar un post de conducere la CDADNR Suceava,cu toate ca-s un mare incompetent

 2. tudor spune:

  Omul are potenţial adică e ,,potent politic”. Ca nume ar fi mai potrivit Mitică. Am avea o imagine mai sugestivă. Mitică – potent politic.

 3. Misu spune:

  Greu de crezut ca Willy va lasa trotuarul liber. Nesimtirea e la fel ca si minciuna, te obisnuiesti cu ea si greu te mai dezveti. Sper ca acesta va fi ultima miniciuna si nesimtire a domnului Willy si ca nu va mai avea loc pe nici o lista, sa mai faca jocurile doar la alegerea sefului de scara. Cat despre Goe…toate se platesc la un moment dat!

 4. arhivistul spune:

  Domnul Vasile Vili* Sburlea a fost, se spune – şi chiar este şi dincoace de moarte – cel mai bun prieten al Profesorului Gheorghe Miserciu. Iată ce spunea Profesorul Gheorghe Miserciu, în anii ’90 ai secolului trecut, despre candidaţii la alegerile locale: “Sunt şi oameni de bună credinţă, care într-adevăr nu vînează doar ciolanul şi care vor să facă ceva pentru urbea noastră. Dar sunt, iertat să-mi fie, şi nechemaţi (…), prin intenţiile pe care le au, dar pe care eu spun că ezită să le exprime public, mascîndu-le prin sloganuri politice…).

  * am românizat supranumele în semn de respect faţă de Corneliu Vadim Tudor, fostul şef al domnului Vasile Sburlea

  • MAOZEDONG spune:

   Prieteni de pahar cumva?
   P.S. Domnul profesor Sburlea mi-a fost profesor de “romana” in scoala generala, acu” mai mult de 40 de ani, la Generala 3. I-am pastrat un respect deosebit, la fel cum le pastrez inca lui Focsa Fanica, Lupu C-tin, Radu Virgil, Chinole C-tin si multor, multor altora care ne-au pus la virsta aia “pe directia vietii”. Pacat ca s-a bagat in politica, pacat…Nu este nici macar un Nicolae Iorga, care de altfel a esuat lamentabil cu partidul lui, Partidul Naționalist-Democrat.
   Pacat.

 5. Axxxx spune:

  Sburlitul consilier traseist nu este singurul vinovat de aceasta situatie, si partidele care l-au tolerat pe liste au o vina, dar cei mai vinovati sunt alegatorii care au votat lista pe care se afla acest specimen. Sa speram ca pe 5 iunie vor primi ceea ce merita, atat partidul cat si individul traseist.

 6. Stelian spune:

  Acest domn Sburlea, consilier de 24 de ani, si candideaza si candideaza si nu a facut nimic pentru cetatenii orasului Falticeni,dar se pune pe listele partidelor mari, lumea voteaza si inca un mandat si a facut avere pe spatele nostru al alegatorilor, nu se poate asa ceva, sa faci atatea jocuri murdare in Consiliul Local sa-ti umplii sacul si tu sa mai fii votat.Inca 4 ani cu Sburlea consilier

 7. AI!AI!AI! spune:

  Lasati omu lin pace!Acest tip are electorat propriu pt doi consilieri indiferent pt ce partid ar candida.Este o anomalie,dar ea exista si nu prea stiu cine ar putea sa odestrame!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Nwqhsj to the field below: