Proiectul ,,Safety Roads” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Proiectul ,,Safety Roads”

De    •   Publicat acum 5 ani, 19 septembrie 2014   •   Fara comentarii

În perioada 1 ianuarie 2005 – 15 septembrie 2014,la nivelul judeţului Suceava au avut loc 56 de accidente rutiere cu implicarea conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală. În urma acestor accidente au decedat 6 persoane. De asemenea, 15 persoane au fost rănite grav şi alte 46 de persoane au suferit leziuni uşoare.

Având în vedere aceste realităţi şi în urma unei analize a cauzelor producerii unor astfel de evenimente, IPJ Suceava şi Romania Children Humanitarian Foundation au iniţiat în anul 2013 un proiect de prevenire a evenimentelor rutiere cu implicarea conducătorilor de atelaje hipo, acesta fiind supus finanţării organizaţiei internaţionale Spana.  Urmare a demersurilor iniţiate, au fost realizate 4500 de plăcuţe reflectorizante, fiind desfăşurate peste 20 de acţiuni de montare a acestora pe atelajele hipo.

Proiectul Safety Road Politia Suceava septembrie 2014 (2)

În anul 2014 proiectul a continuat, partenerul obţinând în luna septembrie 2014 o nouă finanţare pentru realizarea de plăcuţe reflectorizante.

În data de 18 septembrie poliţiştii de prevenire din cadrul IPJ Suceava, împreună cu reprezentantul RCHF Romania – dl. Brian Douglas au desfăşurat o acţiune de montare a plăcuţelor reflectorizante în localitatea Şcheia, cunoscut fiind faptul că pe raza acestei comune circulă foarte multe atelaje cu tracţiune animală. Au fost montate peste 50 de plăcuţe reflectorizante iar conducătorii atelajelor hipo au fost instruiţi cu privire la măsurile de prevenire a accidentelor rutiere.

De asemenea, activităţile preventive au fost completate şi prin acţiuni ale poliţiştilor rutieri.

În scopul impunerii unui climat de disciplină în rândul conducătorilor de vehicule cu tracţiune animală care încalcă legislaţia rutieră în vigoare,  poliţiştii au aplicat 70 de sancţiuni contravenţionale căruţaşilor în cadrul unei acţiuni tematice, valoarea acestora fiind de aproape 20.000 lei.

Spre exemplu, M. Dumitru, de 37 ani, din Păltinoasa a condus atelajul hipo pe DN2E pe raza localităţii Păltinoasa, fără a avea asupra sa cartea de identitate şi nu avea montată plăcuţa cu numărul de înregistrare.

De asemenea, C.George, de 25 ani, din Capu Codrului, a condus atelajul hipo cu tracţiune animală pe DN17 Păltinoasa, având accesul interzis. A fost sancţionat contravenţional conform art. 165 alin.1 din OUG 195/2002.Rep.

 

 Astfel de acţiuni vor continua, mai ales având în vedere că pe perioada sezonului de toamnă care coincide cu recoltarea culturilor agricole, traficul atelajelor hipo înregistrează valori crescute, iar riscul de producere a evenimentelor rutiere este unul sporit.

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 19 septembrie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 18, 2014 @ 10:20 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 23rAOT to the field below: