ÎNTREBĂRI DIRECTE cu ALEXANDRA DIACONIŢA : ”Voluntariatul înseamnă momentul în care întinzi o mână, fără a cere nimic în schimb” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Interviurile ZdpN  >  Articolul curent

ÎNTREBĂRI DIRECTE cu ALEXANDRA DIACONIŢA : ”Voluntariatul înseamnă momentul în care întinzi o mână, fără a cere nimic în schimb”

De    •   Publicat acum 4 ani, 13 septembrie 2014   •   4 comentarii

Alexandra Diaconita (1)

Eşti elevă în ultimul an la Nicu Gane, ce ai de gând să faci după ce termini liceul ?

 

În mai puţin de un an voi avea bacalaureatul şi într-un an de acum voi fi fericită de admiterea la facultate. Încă nu m-am hotărât pe ce domeniu să pornesc, căci ştiu că viaţa îmi va pune în cale o sumedenie de oportunităţi, din care va trebui să aleg cu atenţie. Cert e că îmi doresc nespus să continui cu voluntariatul, oriunde voi pleca, să fiu alături de oameni în vârstă, de copii şi să particip la orice tip de activitate care m-ar ajuta să mă dezvolt personal şi să capăt experienţă, dar mai ales să învăţ să apreciez fiecare clipă.

 

 

 

Cum ai început colaborarea cu revista Pământul Viu ?

 

Colaborarea a fost lină. Iniţial aflasem de revista de la dl. profesor de istorie CRISTIAN COZMA, care m-a ajutat să ajung să public câteva articole, care deveniseră însemnate şi încărcate cu sufletul meu. Le datorez cel mai mare respect şi cele mai multe mulţumiri domnilor profesori CĂLIN DĂNILĂ şi CRISTIAN FETCU pentru susţinerea acordată.

Alexandra Diaconita (2)

Cum a fost pentru tine participarea la tabara ASPHAR de la Rădăşeni ? Ce ţi-a plăcut cel mai mult acolo ?

 

Tabăra a fost încadrată într-un fermecător loc. Sunt norocoasă că am participat, că am învăţat şi că am descoperit lucruri şi oameni de o frumuseţe aparte. Am fost unul din participanţi, dar în schimb am primit cel mai frumos cadou posibil : amintiri de neuitat. Întâlnirea cu autorii CONSTANTIN HORBOVANU şi FLORENTIN HAIDAMAC, dar şi prezenţa lui GEORGE SAUCIUC au animat orele lungi de vară cu lectura propriilor lor creaţii şi chiar cu rememorarea experienţelor proprii. Nu regret că am participat, pentru că nu am niciun regret. A fost nemaipomenit şi sunt curioasă, dar mai ales sper la un public mai mare, pentru editia următoare.

 

 

 

Ai vorbit la început de voluntariat, tu eşti voluntar la Asociatia Grupurilor Locale de Tineret şi la Aripi in Europa. Detaliază puţin.

 

Grupul Local de Tineret “Aripi in Europa” face parte din Asociaţia Grupurilor Locale de Tineret şi a luat fiinţă, din punct de vedere juridic, în anul 2005.  De curând s-au implinit 10 ani de la existenţa AGLT-ului în Romania, iar acest eveniment a fost sărbătorit, cu fastuozitate, la Iaşi. Sunt voluntar al GLT “Aripi în Europa” de aproape 2 ani, fără câteva zile şi pot mărturisi, cu sinceritate că a fost una din cele mai frumoase perioade ai acestor doi ani. Pentru mine, voluntariatul înseamnă momentul în care întinzi o mână fără a cere nimic în schimb. Să întâlneşti oameni implicaţi , să le observi căldura, misterul din ochi când distracţia abia începe, dar mai ales să transmiţi responsabilitatea şi să redai gustul fericirii şi a libertăţii copiilor, e un lucru sublim. Îmi plac mult activităţile, jocurile şi momentele de teambuilding pentru că mă pot cunoaşte şi recunoaşte pe mine în diferite ipostaze, dar nu în ultimul rând, pot aduce un zâmbet pe chipul copilăriei celor mici. Organizăm zile de joacă cu regularitate, sâmbăta, de la orele 12-14, pe strada Ion Dragoslav la sediul Şcolii nr. 3 „Mihail Sadoveanu” şi, de căteva ori pe an, activităţi cu copiii cu dizabilităţi pe care îi ajutăm să facă un pas important în societate.

 

ALMA GAVRIL

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 13 septembrie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 13, 2014 @ 4:34 pm
 • Sub: Interviurile ZdpN, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

4 comentarii

 1. vasile spune:

  foarte frumos ceea ce faci. dar nu cred ca voluntariatul poate fi un scop in viata. am invatat din viata de cetatean european ca drumul nostru este format din doua componente: competitivitate si convergenta. competitivitate este sa-mi valorific capacitatile pentru a trai mai bine. convergenta este sa ma inconjor de oameni cu care merg alaturi. pentru asta am nevoie de un referential. pentru aceasta sunt ajutat sau ajut. o parte din aceste actiuni vin din schimburi (dau ca sa primesc) o parte vin din generozitate (primesc ca sa dau). aici in ultima parte intervine voluntariatul. el nu trebuie exagerat, ci trebuie armonizat.
  ca sa dai trebuie sa acumulezi. altfel, nu ai de unde sa dai. daca te incapatanezi sa dai fara sa ai, te vei epuiza si te vei formaliza.
  deci lupta sa realizezi ceva in viata ca sa ai de unde da la altii. altfel te vei complace in mediocritate si in “multumirea” ca ti-ai umplut timpul, dar nu si viata.

 2. Alina spune:

  Vasile, lasă tinerii să viseze frumos, e prea devreme să i se taie aripile…

  • vasile spune:

   ce frumos spus! “lasa-i sa viseze!” asa s-a procedat din 1965 incoace: “sa nu le lipseasca nimic”… de aceea suntem plini de mediocritate. pentru ca atunci cand trebuia sa invatam am fost lasati “sa visam frumos”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string YHpNYu to the field below: