Tabăra ASPHAR de la Rădăşeni s-a transformat în cenaclu - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Tabăra ASPHAR de la Rădăşeni s-a transformat în cenaclu

De    •   Publicat acum 6 ani, 7 septembrie 2014   •   1 comentariu

DSC_0113

Participanţii la tabăra ASPHAR de la Rădăşeni, plus alţi invitaţi, au luat parte ieri la o reuniune care s-a transformat treptat într-un adevărat cenaclu literar.

Tinerilor iubitori de SF şi literatură contemporană  li s-au alăturat cu mare plăcere CRISTINA MELINTE, MARIANA BILIC, CONSTANTIN HORBOVANU şi GEORGE SAUCIUC de la Clubul de Iniţiativă Literară din Suceava.

Acţiunea a debutat în binecunoscutul sediu de la Rădăşeni, cu o serie de lecturi, urmate de dialoguri vii care au atins diferenţele de concepţie între generaţii, modalităţi de promovare a literaturii şi previzibilul dezinteres a tinerilor pentru cuvântul scris.

CRISTINA MELINTE nu a pierdut ocazia să ne invite, sâmbătă, la lansarea volumului  Paralelism,  care va avea loc la Centrul Tradiţiilor Populare Suceava, MARIANA BILIC ne-a pus la încercare cu versuri filosofice, CONSTANTIN HORBOVANU a preferat să citeze alţi apreciaţi autori de umor, iar GEORGE SAUCIUC s-a descurcat de minune ca amfitrion, dar şi ca fin cunoscător al operei lui SORIN POCLITARU.

Nici gazdele de la Revista Pământul Viu  nu s-au lăsat mai prejos, aducând în atenţie propriile scrieri, caracterizate de inspiraţie şi non-conformism, în ciuda marcării de puţin timp a debutului.

Ar fi nedrept din partea nostră să nu le amintim aici pe CĂTĂLINA SOFRON, GEORGIANA ANDONE şi ALEXANDRA DIACONIŢA, care cu mai mult sau mai puţin curaj şi emoţie şi-au lecturat creaţiile.

DSC_0109

Profesorii CĂLIN şi RAMONA DĂNILĂ, precum şi CRISTIAN  FETCU, au prezentat Revista  Pământul Viu,  relevând evoluţia constantă de la primul număr, fapt ce a adus noi dezbateri pe tema menţinerii la un nivel ridicat a dialogului cultural.

Dacă sunteţi curioşi, găsiţi în paginile revistei materiale referitoare la teatru, literatură şi fotografie, dar şi realizările tinerilor care bat la porţile afirmării.

DSC_0117

Cenaclul ASPHAR ( deja îi putem spune aşa ) a continuat cu un foc de tabără, moment propice pentru continuarea convorbirilor literare, fiind atinse subiecte precum invazia manelismului şi a prostului gust în cotidian, posibilităţi de afirmare în literatură şi artă fără prea multe compromisuri şi menţinerea pe un trend ascendent a proiectelor.

Merită remarcat momentul în care sărbătoritul CONSTANTIN HORBOVANU  i-a cinstit pe participanţi cu o sticlă de vin din producţia proprie, iar aceştia, pentru a nu rămâne mai prejos, l-au gratulat cu un cadou simbolic, un ceas.

Parcă în strânsă legătură cu vremurile pe care le trăim, la final a rulat filmul  Balada unui soldat,  producţie rusească, o dramă care arată că, uneori, dragostea poate fi învinsă de gloanţe.

DSC_0001

Tabăra ASPHAR a debutat în această vară la Rădăşeni cu dezbateri despre SF, manifestarea s-a extins ieri cu dialoguri care s-au bucurat de sprijinul Clubului de Iniţiativă Literară, aşa încât este interesant ce va urma.

În concluzieAcademia  Pământul Viu  ridică ştacheta, demonstrând că se poate face cultură de calitate fără a avea în spate instituţii greoaie şi suprabugetate.

 

ALMA GAVRIL

DSC_0291 DSC_0157 DSC_0187 DSC_0198 DSC_0246 DSC_0257

DSC_0121 DSC_0147

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 7 septembrie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: septembrie 7, 2014 @ 3:19 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. ELENA spune:

  Bravo d-le Calin!Sa fie o scapare insa ca nu a participat si paranormalul falticinean!Cum de nu a fost cu voi?Va putea inspira pt SF!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 3RFca4 to the field below: