JO Nanjing 2014: Canotorul Ciprian TUDOSĂ, de la CSŞ “Nicu GANE”, este campion olimpic la tineret! - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Sport  >  Articolul curent

JO Nanjing 2014: Canotorul Ciprian TUDOSĂ, de la CSŞ “Nicu GANE”, este campion olimpic la tineret!

De    •   Publicat acum 5 ani, 20 august 2014   •   Fara comentarii

aur olimpic

canotaj Nanjing 2014Astăzi, pe Lacul Xuanwu din Nanjing (China), s-au desfăşurat cele două finale la canotaj, în care Echipa Olimpică a României a fost reprezentată la 2 rame fără cârmaci – feminin de echipajul Denisa TILVESCU – Cristina Georgiana POPESCU, iar la 2 rame fără cârmaci – masculin de echipajul Ciprian TUDOSĂ – Gheorghe Robert DEDU.

 

Delegaţia noastră de canotori, însoţită la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT) de antrenorul Cristian MALIŞ, şi-a trecut în palmares ambele medalii de aur, astfel că, până la această oră, Echipa Olimpică a României a obţinut un total de 3 medalii: una de argint, prin judoka Ştefania Adelina DOBRE (la categoria 63 kg) şi două de aur, prin canotori.

ciprian

Performanţa e cu atât mai strălucită pentru noi, cu cât unul dintre tinerii canotori campioni olimpici este rădăşeneanul  Ciprian TUDOSĂ, legitimat la Clubul Sportiv Şcolar “Nicu GANE” Fălticeni (unde este antrenat de cunoscutul şlefuitor de talente, antrenorul emerit Vasile AVRĂMIA), singurul sportiv din judeţul Suceava prezent la JOT (din cei 18 băieţi şi 23 fete ce fac parte din delegaţie).

 

Împreună cu Gheorghe Robert DEDU, născut în Pîrşcov (Buzău) şi legitimat la “Ştiinţa”Constanţa, Ciprian TUDOSĂ s-a calificat în semifinale de pe locul I în grupă (dar cu al treilea timp, în celelalte grupe “trăgând”mai tare echipajele din Cehia şi Turcia), iar în asaltul final de luni s-a calificat direct pentru ultima fază a competiţiei cu cel mai bun timp, trimiţând în recalificări echipa Turciei şi devansându-i pe canotorii cehi.

 

În finala care s-a desfăşurat începând cu ora 7:00, pe distanţa de 1000 de metri, Ciprian TUDOSĂ şi Gheorghe Robert DEDU au luptat exemplar, lăsând în urmă echipajele Turciei şi Cehiei şi confirmând rezultatele din calificări şi palmaresul lor anterior.

 

Tot astăzi, mai sunt angrenaţi în finale, cu şanse de medalii, înotătorul Robert Andrei GLINTA şi gimnasta Laura JURCĂ.

 

Todirel CĂLUGĂRIŢA

todirel@ziaruldepenet.ro

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 20 august 2014
 • de:
 • Ultima modificare: august 20, 2014 @ 10:28 am
 • Sub: Sport, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string NvwFQ6 to the field below: