ÎNTREBĂRI DIRECTE pentru GEORGE SAUCIUC : “În 5 ani văd tabăra ASPHAR un eveniment important pe plaiurile moldave” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Interviurile ZdpN  >  Articolul curent

ÎNTREBĂRI DIRECTE pentru GEORGE SAUCIUC : “În 5 ani văd tabăra ASPHAR un eveniment important pe plaiurile moldave”

De    •   Publicat acum 4 ani, 2 august 2014   •   Fara comentarii

 SAUCIUC 1

Prima ediţie a taberei SF & Fantasy ASPHAR de la Rădăşeni e, de acum, istorie. Ce v-a plăcut acolo şi ce ar trebui îmbunătăţit ?

 

Da, din păcate s-a terminat.  Mi-a plăcut cadrul natural, care-mi amintea de povestirilebătrânilor din tabăra de la Guranda, în anii `80. Mi-a plăcut organizarea şi energiile puse la bătaie de participanţi şi organizatori, în faţa cărora mă înclin. De înbunătăţit ? Nu ştiu. Poate o pilă la controlul meteo… Aş remarca totuşi că de organizarea ( de la idei până la punere în practică ) s-au ocupat fani şi iubitori de ficţiune speculativă. Asta nu aş schimba.

 

Ce au pierdut tinerii care au ratat prima ediţie?

 

În primul rând, statutul de pioneri. În 5 ani văd tabăra ASPHAR un eveniment de gen important pe plaiurile moldave, dacă vreţi apropiat de Râşnov şi Atlantykron.  Nici nu are cum să nu ajungă, ţinând cont de dăruirea organizatorilor. Un alt lucru pe care l-au pierdut a fost interacţiunea pe care o dă socializarea amicală între invitaţi şi participanţi. Ar mai fi şi momentele mele de sinceritate absolută, unice.

SAUCIUC 2

Dacă tot vorbim despre SF, haideţi să privim puţin în viitor. Cum vedeţi lumea peste 10 ani, de exemplu?

 

Dezbinată şi controlată, dacă se merge pe acest trend de nepăsare sau emancipată şi cu cel puţin o colonie permanentă în spaţiu, dacă cetăţenii lumii îşi vor însuşi conceptul de umanitate.

 

Care sunt următoarele activităţi ale Clubului de Iniţiativă Literară / ale Gazetei SF ?

 

La CIL ( Clubul de Iniţiativă Literară ) urmează două lansări de carte în viitorul apropiat, cu Florentin Haidamac şi Cristina Melinte, apoi reluarea Schimbului de Cărţi ( proiect bookblog.ro  ) unde suntem parteneri locali şi poate un concurs de creaţii literare, al doilea după  CILout & write – Scoate proza din sertar.  În Gazeta SF, doar Spiritul Galactic ne poate împiedica să obţinem hegemonia.

 

 

ALMA GAVRIL

    Print       Email
 • Publicat: acum 4 ani, 2 august 2014
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 29, 2014 @ 9:10 pm
 • Sub: Interviurile ZdpN, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com