Dezbateri relaxante, dar serioase, în tabăra SF & Fantasy ASPHAR de la Rădăşeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Dezbateri relaxante, dar serioase, în tabăra SF & Fantasy ASPHAR de la Rădăşeni

De    •   Publicat acum 5 ani, 24 iulie 2014   •   Fara comentarii

Tabara SF Radaseni 24.07 (1)

Profesorii CONSTANTIN DUMITRU şi VIOLETA IACENTIUC, precum şi arhitectul CONSTANTIN LUNGU ne-au făcut marea onoare de a “trece pragul” taberei de la Rădăşeni şi de a schimba idei nu numai pe teme de science-fiction, ci şi de viaţă.

De mare succes s-a bucurat concursul propus de GEORGE SAUCIUC şi jurizat alături de MIRCEA NANU MUNTEANU – participanţi şi câştigători, totodată, au fost ALEXANDRA DIACONIŢA, DIANA VĂCĂRIŢA, CORNELIA MURARIU, EMA TURCU, CĂLIN DĂNILĂ şi, cu voia dumneavoastră, subsemnata.  Chiar dacă unii  dintre noi, de emoţie, nu am spus-o chiar la prima strigare, cred că toţi ne-am propus să “devorăm” cărţile oferite de Clubul de Iniţiativă Literară.  Apropo de NANU MUNTEANU, lectura din  Fonetică, sintaxă şi morfologie academică ( Cu dex -ul nonconformist la crâşma lui Ilie )  a fost încă un moment de învăţare într-un mediu relaxant.

La fel de interesant a fost atelierul de desen interactiv coordonat de VIOLETA IACENTIUC, în cadrul căruia fiecare dintre noi şi-a descoperit sau confirmat talentul ( chiar şi latent ) în domeniu.

Tabara SF Radaseni 24.07 (2)

Nu mai puţin ascultată şi comentată a fost dezbaterea  Etica roboţilor,  prilej pentru prof. MIHAI FETCU să ne inducă ideea că ASPHAR este o insulă, nu una fizică, ci una imaginată de toţi cei care au participat, în această săptămână, la un dialog viu, liber şi dătător de noi cunoştinţe.  Cine nu a reuşit să participe în acest an cu siguranţă are ce regreta !  Dar nu-i nimic, proiectul îşi trăieşte pionieratul, aşa încât înainte mult mai este…

Arhitectul CONSTANTIN LUNGU ne-a dezvăluit câteva considerente pe tema arhitecturii viitorului, cea parametrică, dar şi cea organica, care pune fiecare element în strânsă legătură cu natura şi ambientul.   Ce am reţinut este că locul cere casa şi nu casa locul, aşa cum greşit mai cred unii care îşi ridică ditamai hardughia pe o parcelă între blocuri.

ALMA GAVRIL

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 24 iulie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: iulie 24, 2014 @ 10:26 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string BaBznS to the field below: