NECHIFOR vrea cât mai mulţi turişti din Republica Moldova la Cacica şi Vatra Dornei - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

NECHIFOR vrea cât mai mulţi turişti din Republica Moldova la Cacica şi Vatra Dornei

De    •   Publicat acum 6 ani, 16 aprilie 2014   •   Fara comentarii

Catalin Nechifor si Danut Burgheaua (1)

Şeful judeţului speră în impulsionarea turismului de tratament balnear o dată cu posibilitatea cetăţenilor din Republica Moldova de a circula fără vize în Uniunea Europeană.

În cadrul unei conferinţe de presă susţinută astăzi alături de DAN BURGHEAUA – directorul Centrului de Informare şi Promovare Turistică Suceava, CĂTĂLIN NECHIFOR a cerut operatorilor din domeniu să acorde “o atenţie cât mai mare”promovării ofertelor şi creşterii calităţii serviciilor.

El a precizat că principalele zone care ar avea de câştigat din turismul balnear sunt Cacica şi Vatra Dornei.

“Faptul că cetăţenii din Moldova vor putea circula fără vize în spaţiul european ne poate asigura o zonă importantă de turişti.

Pentru ei elemente precum Ştefan cel Mare, precum Putna, precum alte mănăstiri sau biserici sunt foarte aproape de sufletul lor !

Cred că această oportunitate de turişti va fi uşor absorbită de piaţa suceveană, întrucât limba română este comună.

Turiştii din Moldova nu sunt foarte mulţi, anul trecut au fost 40.000 cu scop turistic în întreaga ţară, dar această cifră va creşte în condiţiile lipsei vizelor.

Există potenţial şi e foarte simplu pentru noi să-i acomodăm, să-i primim în Bucovina, pentru că diferenţa lingvistică nu există şi nici cea culturală !”

 Catalin Nechifor si Danut Burgheaua (2)

De aceeaşi părere a fost, normal, şi DAN BURGHEAUA, care a menţionat că operatorii din domeniu trebuie să aloce mai mulţi bani pentru promovarea serviciilor şi să nu se mai bazeze, ca până acum, pe încasarea subvenţiilor de la stat.

“Să luăm din experienţa altor staţiuni, care fac o promovare destul de agresivă şi să începem să-i copiem, să promovăm turismul balnear, cel puţin la nivelul Primăriei Cacica, care nu se compară nici pe departe, ca potenţial turistic şi ca dotări cu Vatra Dornei.

Este nevoie ca operatorii economici din turism să cheltuiască bani şi să-şi confecţioneze materiale de promovare”.

Dan PASCARU
redactor de stiri
reporter@ziaruldepenet.ro
Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 16 aprilie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 16, 2014 @ 12:05 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string TVqwhl to the field below: