Hoţi de lemne din Slatina prinşi în pădurea Ocolului Silvic Privat Fălticeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Hoţi de lemne din Slatina prinşi în pădurea Ocolului Silvic Privat Fălticeni

De    •   Publicat acum 6 ani, 14 aprilie 2014   •   Fara comentarii

hoti de lemne din Slatina (5)

Luni, 14 aprilie a.c., efective ale Jandarmeriei Suceava împreună cu lucrători din cadrul Ocolului Silvic Privat Fălticeni, au desfăşurat o acţiune pe raza localităţii Valea Moldovei, cu scopul prevenirii şi combaterii furturilor de arbori din fondul forestier naţional.

Pe timpul acestei acţiuni, în jurul orei 05.00, la aproximativ 3 km de localitatea respectivă, jandarmii au observat un grup de persoane în timp ce tăiau arbori. Acestea au fost somate să îşi înceteze activitatea, dar au luat-o la fugă.  Jandarmii le-au somat verbal să se oprească, însă fără succes, ulterior fiind nevoiţi să tragă în aer trei focuri de avertisment cu armamentul din dotare.

Au fost opriţi şi imobilizaţi doi bărbaţi, cu vârsta de 28 şi respectiv 29 de ani, ambii din comuna Slatina. Jandarmii au constatat că la faţa locului se aflau şapte arbori din specia molid, tăiaţi, instrumente folosite la tăierea sau transportarea butucilor (topor, hamuri, ştreanguri, orcic, cârlige şi lanţuri), precum şi doi cai, folosiţi pentru transportul lemnului. Cele două persoane au declarat că au tăiat arborii fără a avea o autorizaţie în acest sens, de pe un teren care nu le aparţine, intenţionând ca ulterior să-i valorifice în zona localităţii de domiciliu.

Jandarmii şi pădurarii au acţionat pentru identificarea cioatelor şi a locului de unde s-au tăiat arborii, lucrătorii silvici estimând valoarea prejudiciului la aproximativ 7500 lei.

Materialul lemnos a fost dat în custodie Cantonului Silvic Valea Moldovei, iar cei în cauză au fost predaţi de jandarmi, Postului de Poliţie Valea Moldovei, în vederea continuării cercetărilor.

Sorin NICA
redactor de stiri
reporter@ziaruldepenet.ro
Ziarul de pe Net

hoti de lemne din Slatina (1) hoti de lemne din Slatina (6) hoti de lemne din Slatina (4) hoti de lemne din Slatina (3) hoti de lemne din Slatina (2)

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 14 aprilie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 14, 2014 @ 5:26 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string cZ5yB8 to the field below: