Spaţii moderne şi uşi antifoc la mansarda Bibliotecii Judeţene I.G. SBIERA

Biblioteca_Bucovinei_I.G._Sbiera_din_Suceava1Preşedintele Consiliului Judeţean CĂTĂLIN NECHIFOR, prefectul FLORIN SINESCU, administratorul public al judeţului LĂCRĂMIOARA LOGHIN şi şeful Direcţiei pentru Cultură AUREL BUZINCU au participat ieri la inaugurarea lucrărilor de reabilitare a Bibliotecii Judeţene I.G. SBIERA, executate de firma „Casa Design” din Gura Humorului.

Directorul GHEORGHE CĂRĂBUŞ a ţinut să reamintească faptul că investiţiile de 858.000 lei au schimbat total faţa instituţiei, făcând-o „mai primitoare şi mai eficientă pentru cititori”.

El a adăugat că mansarda corpului B, unde vor fi depozitate o parte din documente, este dotată cu spaţii moderne, toalete şi uşi antifoc.

CĂTĂLIN NECHIFOR i-a invitat pe suceveni „să treacă mai des pragul Bibliotecii Judeţene”, parcă pentru a mai îndulci statistica referitoare la scăderea numărului celor care au împrumutat cărţi anul trecut ( 130.595 – în scădere cu 11.000 faţă de anul 2012 ).

În schimb, a crescut cu 215 numărul participanţilor la activităţile conexe ale Bibliotecii.

În cadrul momentului festiv de astăzi oficialităţile au preferat să nu-şi mai amintească de incidentul de la sfârşitul anului trecut, când 100 de cărţi rare au fost distruse, după ce folia întinsă de muncitori a cedat sub greutatea ploilor.

Biblioteca Bucovinei I.G. SBIERA este cea mai importantă bibliotecă din judeţ, fiind inaugurată în 1923.

Fondul de carte depăşeşte 350.000 de unităţi bibliografice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 5C3Ufi to the field below: