Aproape 200 de cazuri de muncă nedeclarată, luna trecută în judeţ - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Aproape 200 de cazuri de muncă nedeclarată, luna trecută în judeţ

De    •   Publicat acum 6 ani, 10 aprilie 2014   •   Fara comentarii

munca la negruInspectorii de muncă suceveni au depistat, luna trecută, 188 persoane care desfăşurau muncă nedeclarată – 23 a căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii, 155 persoane a căror contracte individuale de muncă au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor fără respectarea termenului legal şi 10 fără forme legale de angajare care îşi desfăşurau activitatea la 7 angajatori.

Valoarea amenzilor aplicate în aceste cazuri a fost de 90.000 lei.

Şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, ROMEO BUTNARIU, spune că, în perioada amintită, s-au derulat 639 controale, care s-au lăsat cu sancţiuni totale de 219.400 lei.

Principalele deficienţe constatate au fost netransmiterea contractelor individuale de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor, nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă şi a repausului săptămânal, nerespectarea prevederilor privind munca suplimentară şi nepunerea la dispoziţia inspectorilor de muncă a documentelor şi informaţiilor necesare controlului ori cercetării evenimentelor.

De asemenea, au fost penalizate neîndeplinirea măsurilor dispuse de inspectorii de muncă, refuzul persoanei găsite la locul de muncă de a completa fişa de identificare sau de a da informaţii despre evenimentul cercetat şi nerespectarea dispoziţiilor referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de fiecare salariat.

BUTNARIU a mai adăugat că, luna trecută, în judeţ s-au înregistrat 8 accidente de muncă, fără persoane decedate.

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 10 aprilie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: aprilie 10, 2014 @ 5:00 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string PLRP40 to the field below: