Sămbătă aglomerată pentru pompierii suceveni: 32 de misiuni în 24 de ore - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Sămbătă aglomerată pentru pompierii suceveni: 32 de misiuni în 24 de ore

De    •   Publicat acum 6 ani, 16 martie 2014   •   Fara comentarii

incendiu Cotu Baii 03.10.2013 viceprimar Andries (14)

Pompierii militari suceveni au fost solicitaţi să intervină, în intervalul 15 martie a.c., ora 7 – 16 martie a.c., ora 7, la 32 de misiuni în domeniul situaţiilor de urgenţă.

Dintre acestea, 10 au fost misiuni ale echipajelor SMURD, două au fost intervenţii pentru îndepărtarea unor elemente de construcţie afectate de vântul puternic, una pentru defrişarea unor arbori căzuţi pe carosabil şi, nu în cele din urmă, 17 solicitări de intervenţii pentru localizarea şi lichidarea unor incendii.
De altfel, sâmbătă, doar în intervalul orar 11:42 – 12:55, s-au înregistrat nu mai puţin de şapte incendii.

La patru locaţii în care s-a solicitat ajutorul pompierilor militari suceveni nu a mai fost nevoie de intervenţie, deoarece flăcările au fost lichidate de către proprietari, ajutaţi de lucrătorii serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă, iar echipajele profesioniste au fost fie întoarse din drum, fie redirecţionate în sprijin către alte misiuni care erau în desfăşurare.

“Din cele 13 incendii la care au intervenit pompierii militari suceveni, opt au izbucnit la resturi vegetale, vegetaţie uscată sau fond forestier, şi au avut cauze care sunt legate de igienizarea terenurilor şi curăţenia de primăvară, trei au izbucnit la funinginea din interiorul coşului de fum, unul la un depozit de furaje, provocat de joaca cu focul a unui copil, în vârstă de 8 ani, şi un incendiu izbucnit în urma unui scurtcircuit electric, la un apartament dintr-un bloc de locuinţe.Exceptând ultimul exemplu, toate celelalte incendii au fost favorizate de vântul puternic care s-a manifestat în cursul zilei de ieri, când a fost şi emisă o atenţionare Cod Galben pentru acest fenomen”, se precizează în comunicatul de presă al ISU Suceava.

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 16 martie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: martie 16, 2014 @ 1:36 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ic2RSi to the field below: