Colțul cinicului(16): Cronicarii retrag cucurile de presǎ din oficiosul Primǎriei Fǎlticeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Editorial  >  Articolul curent

Colțul cinicului(16): Cronicarii retrag cucurile de presǎ din oficiosul Primǎriei Fǎlticeni

De    •   Publicat acum 6 ani, 15 martie 2014   •   9 comentarii

coltucinicului 

Cronicarii retrag cucurile de presǎ din oficiosul Primǎriei Fǎlticeni

 

Todirel CĂLUGĂRIŢA

 

Cronica scandaloasǎ a târgului nostru a înregistrat, zilele trecute, douǎ evenimente care au prins pe picior greşit “vuvuzelele Primǎriei”, lǎsând în ofsaid ziarul unsuros, deşi electronic, de sub pulpana administraţiei locale.

 

Ghionturi, dupaci şi încercǎri de racolare dinspre PSD Fǎlticeni

Primul s-a întâmplat sub geamurile policlinicii. Ghionturile şi dupacii ce au împodobit descrierile lui Mircea LUPU, fostul director liberal al Spitalului municipal Fǎlticeni, din plângerea penalǎ formulatǎ împotriva soţului unei consiliere locale PSD care l-ar fi “interceptat” pe la colţuri, au fost subiecte de presǎ pentru ZdpN şi pentru posturile de televiziuni.

 

Al doilea a constat în tentativele de racolare de care Cristian Petru IONIŢE, preşedintele interimar al Tineretului Naţional Liberal din Fǎlticeni, îl acuzǎ pe primarul PSD Cǎtǎlin COMAN, cu toatǎ recuzita pe care o credeam depǎşitǎ, odatǎ cu “Bombo” (ca sǎ nu mai zicem de “Ceaşcǎ”): telefoane în miez de noapte, ameninţǎri, convocǎri la “centru”, procese-verbale încheiate de angajaţii primǎriei. Declaraţiile acestuia au “parfum de credibilitate”, mai ales de când fostul lider al TNL Fǎlticeni, profesorul CIUBOTARIU, a îngroşat rândurile PSD într-o perioadǎ în care protocolul USL nu permitea migraţia între partidele componente ale alianţei.

 

Ziarul Primǎriei vǎ vrea proşti

Cele douǎ subiecte de presǎ l-au pus pe Rudy H., un apropiat al PSD – atâta vreme cât acest partid se aflǎ la putere, în situaţia de a elabora “cucuri de presǎ”, de felul celui deversat pe site-ul fiţuicii obediente în ziua de marţi, 11 martie 2014, ora 12,00. Articolul cu pricina relata cǎ viceprimarul PNL de Fǎlticeni, Gheorghe ALDEA, este “supǎrat foc pe doi din colegii sǎi din partid”, dar “ţine sǎ linişteascǎ apele”, utilizând – ce-i drept – metode mai puţin ortodoxe : Mircea LUPU şi Cristi IONIŢE sunt :”înfieraţi”  şi mai-mai sǎ li se punǎ şi crotalul, cǎci rudyHmentarul deontolog uitǎ sǎ adauge “mânia proletarǎ”, iar  preşedintele liberalilor fǎlticeneni condamnǎ, nu-i aşa ?, conflictele care nu sunt “demne de ţinuta unui liberal”.

 

Redǎm, cuvânt cu cuvânt, spusele lui Gheorghe ALDEA, aşa cum rezultǎ din articolul lui Rudy H., care-l citeazǎ copios (cu menţiunea cǎ punctele de suspensie dintre parantezele pǎtrate indicǎ faptul cǎ declaraţiile preşedintelui PNL Fǎlticeni despre cei doi membri ai organizaţiei sunt împrǎştiate în tot textul deontologului cu facultate, poate spre a menţine suspansul)::

“Este posibil ca amândoi sǎ nu fie întregi la cap […]. Ei, Mircea LUPU şi Cristi IONIŢE, îi duc în eroare atât pe membrii partidului cât şi pe cetǎţenii din municipiu. […]
Din punctul meu de vedere, amândoi necesitǎ un control psihologic. Amândoi s-ar putea sǎ aibǎ probleme de genul acesta.”.

Potrivit sursei citate, viceprimarul PNL s-a referit şi la relaţia pe care o are cu primarul PSD, fǎcându-ne sǎ lǎcrimǎm în calitate de cetǎţeni oneşti : “Relaţia noastrǎ nu poate fi deterioratǎ nici mǎcar de nevestele noastre. Nu putem vorbi de o periclitare a imaginii mele sau a statutului meu de viceprimar”. (Asta s-o crezi matale, coane Gicǎ !).

 

De ce n-are ursul coadǎ şi dreptate Rudy H.

Citind şi, acum, citând aceste fraze, nu ne-a venit sǎ credem ochilor şi am presupus cǎ în reportofonul lui Rudy H. s-au încurcat, într-o totalǎ lipsǎ de deontologie profesionalǎ (care l-a fǎcut sǎ piardǎ, înainte de a le lua, şi punctele de vedere ale lui IONIŢE şi ale lui LUPU, obligatorii într-un astfel de caz, dupǎ cum învǎţase la înaltele-i şcoli), vreo declaraţie a fostului sǎu coleg de liceu, preşedintele filialei judeţene PSD, Cǎtǎlin NECHIFOR (un bǎiat de salon, de altfel) cu spusele de printre uşi ale viceprimarului nostru, mai de autobazǎ.

 

N-am crezut aceste afirmaţii rudyHcole nici pentru cǎ ştiam cǎ, în anul 2009, când scaunul de viceprimar al lui ALDEA scârţâia din toate încheieturile, sub presiunea alianţei PDL-PSD (acea “pohtǎ ce-a pohtit-o” însuşi “Bǎse”), fostul director al Spitalului municipal Fǎlticeni, Mircea LUPU, consilier pe atunci, şi-a intrerupt concediul şi a venit din Grecia expres pentru a vota în Consiliul local menţinerea în funcţie a viceprimarului, votul sǎu fiind decisiv.

Pe de altǎ parte, cititorul ZdpN îşi aminteşte declaraţia tânǎrului liberal Cristi IONIŢE de sǎptǎmâna trecutǎ : “M-a ameninţat: tu de mâine vii la PSD ! N-am cum, dom’ primar, uitaţi care-i treaba, eu sunt acolo cu domnul vice, la PNL, ne înţelegem bine.”

 

Prin urmare, n-a rǎmas decât sǎ verificǎm care-i treaba cu controlul psihologic şi cine urmeazǎ sǎ-l facǎ, sunându-l pe preşedintele liberalilor fǎlticeneni, Gheorghe ALDEA. Acesta a declarat pentru reporterul nostru:

“Aia nu a fost afirmaţia mea, a fost o greşealǎ de presǎ … nu ştiu. O greşealǎ de interpretare. Nu pot sǎ spun eu mai multe, cǎ doar tu eşti tot de pe-aceeaşi… Deci, eu n-am fǎcut afirmaţiile… Afirmaţiile alea, în concluzie, nu-mi aparţin mie”.

 

Înclinǎm sǎ credem cǎ politicianul a spus adevǎrul şi cǎ, într-adevǎr, a fost vorba de un “cuc de presǎ” sau de ceea ce ziariştii strǎini numesc “o Timişoarǎ” (expresie cu rǎdǎcinile în  numǎrul umflat de revoluţionari împuşcaţi în 1989 în oraşul bǎnǎţean). Mai ales cǎ articolul lui Rudy H. a dispǎrut – la scurtǎ vreme dupǎ apariţie şi doar cu puţin înainte de şedinţa de la ora 18,00, din aceeaşi zi, a Biroului Politic Local al PNL (al cǎrui comunicat de presǎ vi l-am prezentat joi) – fiind şters de pe pagina electronicǎ a ziarului din buzunarul Primǎriei, de a trebuit sǎ-l cǎutǎm cu câinii prin toatǎ reţeaua. Şi, noroc cǎ avem cititori mai inteligenţi decât noi şi decât ai lor (“cǎ ca dânşii nu e nimeni”), care l-au gǎsit şi l-au pus deoparte – pentru momente ca acesta.

 

Lovitura de pedeapsǎ, cu sprijin de la cititori

Prin urmare, tertium non datur, afirmaţiile lui Rudy H. (care a zis cǎ ALDEA ar fi zis ceea ce v-am redat mai sus) sunt mincinoase şi ne duc cu gândul la necesitatea acelor “locuri de dat cu capul”, numai bune pentru politicienii “fripturişti”, cǎrora le tremurǎ fotoliile de sub funduri şi, în aceeaşi mǎsurǎ, utile cronicarilor obedienţi, ca sǎ nu spunem “pupincurişti de-a dreptul”.

La ei se va fi referit Urmuz, prin versurile ce ne pǎreau absurde pânǎ astǎzi : “Cicǎ nişte cronicari/ duceau lipsǎ de şalvari” (deziderat ce ce le permite sǎ nu-şi mai exhibe virtuţile veştede şi sǎ nu mai împroaşte cu material fecaloid prin vuvuzele prǎfuite).

Şi, dacǎ pentru ei existǎ “locuri de dat cu capul”, pentru cititorii ZdpN am fǎcut rost, mai jos, de un “loc de dat cu comentariul”. Aşadar, nu vǎ sfiiţi : comentaţi aici !

Cronica articol sters Aldea, Lupu si Ionite

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 15 martie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: martie 14, 2014 @ 10:52 pm
 • Sub: Editorial, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

9 comentarii

 1. Stan Nelu spune:

  Aldea i-a dat interviul lui rudy h.(fara majuscule) la ordinul lui coman ( tot fara ..), PNL-ul a fost amanetat catre stalinistii lui stan .
  Rusine sa-ti fie aldea , mai bine treci la ei !

 2. Elena Adrian spune:

  Este ziarul PRIMARIEI MUNICIPIULUI FALTICENI, comandat de primarul care este:ieri TOFAN,astazi COMAN.Coman era acuzat de liberali,ziaristul trebuia sa apere reputatia sefului.
  Perfect normal,la comanda sau nu, nu are importanta.De condamnat ca a facut-o punind cuvinte in gura viceprimarului.CU GHILIMELE!!!!!!!!!!!
  Viceprimarul spune ca nu sunt afirmatiile lui!Asta este foarte grav!Ionite si Lupu nu au fost sunati si intrebati nimic,doar i-a pocnit in cap cu afirmatiile sefului lor,Gheorghe Aldea.
  Curat deontologic din partea unuia care zicea de zdpn-isti ca nu au facultate de jurnalism si el are.Degeaba ai facultate,este facuta la apelul bocancilor.
  Zdpn-istii au dat declaratia primarului Coman si declaratia sefului PNL Aldea.Mai bine fara facultate decat neprofesionist,lipsit de deontologie si de caracter.La o zi dupa ce a dat cu rahat in Ziarul de pe net.Ne-ati jignit si pe noi cititorii,de parca am fi citit Libertatea sau Click.Apropo,cine zicea despre zdpn ca este ziar de scandal?”Patronul” ziarului primariei,Catalin Coman,omul ales de cetateni in 2012 sa se ocupe de bunurile orasului deci si de ziarul facut pe banii lor.
  Dl.Calugarita,am facut un scurt rezumat la cele scrise de dumneavoastra.Felicitari pentru articol,asteptam mai multe articole de acestea.

 3. codrin spune:

  pai coman este profesor de sport , de unde sa stie el ziaristica, de pe terenul de sport? el stie ca trebuie sa se scrie doar de bine despre el si despre partidul lui , si oamenii sa si creada ce se scrie de bine.

 4. Marian spune:

  Scrii de bine ai publicitate.PLM asta e Romania,parca va spun ca la copii.Sa scrii de persoana aia ca este ziarist este o gluma.Unul lucreaza la Primaria Falticeni,purtator de vorbele domnului primar Coman si dl deontolog scrie de la casa de cultura si are reclama multa de la interlopii care dezvolta economic orasul in noul mandat.Deci voi gresiti,CPM nu intelegeti?Ii bagati in seama si asta vor.De ce a scris de voi atat de urat?Ca sa va enerveze si sa dati si voi.Cuminti baieti ca vine justitia peste ei,rabdare 2 ani.Atat,ca e cu ochii pe ei.Am pretentii de la voi.

 5. Alex4you spune:

  Am inteles e ziaru primarului.Vrei sa scrie de tine?

 6. Ion C. spune:

  Adica a pus ghilimele la ce-a vorbit cu Aldea pe holul primariei,ca doi colegi?Nu e grav,Aldea ia papara si rudyHmentarul ar trebui sa puna mousul jos.La facultate cu el,sa repete 2-3 ani.Ha-ha

 7. Mirela spune:

  Sergiu Jipa mai scrie la ziar?Era mai bun el pentru tema asta.Dar scrie rar,cred ca se teme de dosare penale…La tati nii greu.

 8. Alina Zapodeanu spune:

  Se stie in Falticeni ca DOMNUL LUPU MIRCEA a revenit dupa o zi petrecuta in Grecia in anul 2009 la salvarea lui aldea ca viceprimar.Tot asa ,acest OM ,a ajutat pe murariu un biet doctor din Iasi ,sa aiba un serviciu si o dotare cu instrumente si acesta l-a respectat ca toti cei fara 7 ani de acasa,injosindu-l si luandu-i locul prin trecerea de la un partid la psd.Acum murariu si gasca de nesimtiti psedisti fac presiuni asupra lui Lupu ,pentru a nu participa la concursul aranjat de manager.murariu o sa ia acest concurs trucat cu nota+10,sa fie deaspra lui Rambu ,care a luat doar 10.Domnule Lupu ,nu mergeti la concurs ,va injositi in fata lui murariu si a asistentei ilie cornelia.Si inca un sfat pentru dvs,stiti ca xxxxxxxxx v.are antecedente penale tot pentru lovire ,in anul 2008?psedeul il scoate basma curata ca pe multi altii.Si nu uitati, peste 300 de angajati a spitalului va regreta si spera sa reveniti la conducere,cat mai curand !

 9. Gheorghe spune:

  Așa cum am mai scris, coman ne vrea pe toți pesediști! Poate cu rudy ăla mic și prost ce pupă cururi pesediste pentru câțiva lei, merge, dar nu toți suntem proști! Mai există și oameni verticali în orașul ăsta! Din păcate, mulțimea (prostimea) este ușor de manipulat și nu vede că ne conduce o nulitate de primar cu gura mare dar care nu dă doi bani pe cinste sau democrație. Așa cum spunea, îmi permit să-l citez: ”Legile sunt făcute să fie încălcate, iar sertarul să se umple”, că deh, trebuie să-și termine casa, încă din primul mandat!”. În rest, ce mai contează? Oricum, DNA-ul e departe și nu vede neregulile dintr-un orășel mic, așa cum este Fălticeniul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string IyShgn to the field below: