Contrabandişti de ţigări prinși cu focuri de armă la frontiera cu Ucraina - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Contrabandişti de ţigări prinși cu focuri de armă la frontiera cu Ucraina

De    •   Publicat acum 6 ani, 12 martie 2014   •   Fara comentarii

contrabandisti Sighetu Marmatiei (1)

* Poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Brodina – I.T.P.F Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat  peste  31.000 pachete cu ţigări în valoare de  311.000 lei

* Pentru reţinerea persoanelor implicate, care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras două  focuri de armă în plan vertical

 

Ieri, 11 martie a.c., în jurul orei 02.00, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F Brodina, din județul Suceava, au observat, în apropierea frontierei de stat (pe raza localităţii Straja), un grup de persoane care transporta mai multe colete voluminoase, de la linia de frontieră spre  interiorul ţării.

Aceștia au procedat la interceptarea şi somarea prin voce a celor în cauză şi deoarece aceştia nu s-au supus, au folosit, conform legii, armamentul din dotare, fiind trase două focuri de avertisment, în plan vertical.

contrabandisti Sighetu Marmatiei (2)

Nici de această data, persoanele somate nu s-au oprit, abandonând coletele şi fugind în direcţii diferite.

S-a trecut la monitorizarea zonei în vederea depistării şi reţinerii persoanelor în cauză, fiind anunţate totodată şi autorităţile de frontieră din Ucraina despre eveniment.

La scurt timp, poliţiştii de frontieră au depistat în zonă un autoturism marca BMW, în care se aflau trei persoane de sex masculin, identificate ca fiind Vasile N., de 33 ani, Petrică N., de 20 ani şi C.P., de 17 ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Suceava.

Cele trei persoane au fost conduse la sediul sectorului unde în urma cercetărilor efectuate a rezultat faptul că acestea aveau rolul de a introduce ilegal ţigările în ţară şi de a asigura zona.

Totodată, la faţa locului au fost descoperite 62 baxuri ce conţineau 31.120 pachete ţigări,  de provenienţă ucraineană.

Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de peste 311.000 lei, a fost ridicată în vederea confiscării, iar cele trei persoane sunt cercetate de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la contrabandă în formă agravantă.

De asemenea, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.

În cauză se efectuează cercetări în vederea identificării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

contrabandisti Sighetu Marmatiei (3)

 

*Tot ieri în jurul orei 20.00, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighet au observat, mai multe persoane care au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România prin apa râului Tisa, transportând colete voluminoase.

Poliţiştii de frontiera au efectuat somaţiile legale prin voce, moment în care bărbaţii au abandonat coletele şi au sărit în apă retrăgându-se pe teritoriul ucrainean.

În continuare, s-a trecut la monitorizarea zonei, concomitent cu dispunerea unor măsuri specifice în vederea depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională.

La faţa locului, au fost descoperite 10 colete învelite în folie neagră, care conţin ţigări, de provenienţă ucraineană.

În urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 7.000 pachete ţigări, în valoare de 63.000 de lei.

Totodată, întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în continuare se fac cercetări pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentării întregii activităţi infracţionale.

Sorin NICA
redactor de știri
reporter@ziaruldepenet.ro
Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 12 martie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: martie 12, 2014 @ 10:26 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 4lAJoH to the field below: