Daniel ȘANDRU, la un pas să devină unul dintre cei mai tineri profesori universitari din România - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Daniel ȘANDRU, la un pas să devină unul dintre cei mai tineri profesori universitari din România

De    •   Publicat acum 6 ani, 9 martie 2014   •   1 comentariu

Bogdan Gheorghiță, Sorin Bocancea și Daniel Șandru

La doar 38 de ani, universitarul Daniel ȘANDRU, președintele Senatului Universității „Petre Andrei” din Iași, este pe cale să devină unul dintre cei mai tineri profesori universitari din România și, cu siguranță, cel mai tânăr din Iași.

Cariera fulminantă a domnului ȘANDRU se anunța încă din studenție când, în anul 1999 se numără printre primii studenți din România care beneficiază de o bursă Erasmus și studiază, timp de 3 luni, la Universiteit Utrecht (Faculteit Sociale Wettenschappen) din Olanda.
Daniel ȘANDRU este beneficiarul “Legii FUNERIU”, care promovează meritocrația și permite promovarea tinerilor prin indeplinirea criteriilor, fără a ține cont de vârstă.

„Până pe 17 martie este perioada de contestaţii, urmează apoi o şedinţă a Biroului Senat şi apoi decizia Rectorului. Aşadar, încă nu sunt profesor, ci doar conferenţiar. Dacă toate vor merge bine, voi deveni profesor în scurt timp”, a declarat Daniel ŞANDRU pentru cotidianul ieșean 7EST.

 

Cine este Daniel ȘANDRU ?

FOTO DANIEL ȘANDRU 2013Daniel ȘANDRU este Politolog, Conferențiar universitar doctor la Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universității „Petre Andrei” din Iași, instituție în cadrul căreia a fost ales, în 2012, Președinte al Senatului.

Licențiat, ca șef de promoție, al Facultății de Filosofie a Universității „Al.I. Cuza” Iași (1999) și, ulterior, absolvent de Științe Politice (2001), în cadrul aceleiași instituții. Are un Master în Filosofie Politică (2000) și un Doctorat Magna cum Laude în Filosofie (2008). Este membru al International Political Science Association și al International Sociological Association (Research Committee on Political Sociology).

Din 2010 este bursier postdoctoral al Academiei Române și a efectuat stagii de cercetare la Universität Konstanz (2010, 2012) şi, respectiv, Humboldt-Universität zu Berlin (2011). Din 2011 este evaluator în cadrul ARACIS, ca membru al Comisiei de Științe Politice, și Director Executiv al Centrului de Analiză a Reformelor în Justiție, Politică și Societate. În anii 2010-2011 și, respectiv, 2012-2013, profesor asociat la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava, unde susține cursuri de Filosofie politică și Ideologii politice.

A publicat Reinventarea ideologiei (2009, lucrare distinsă cu Premiul „Ion Petrovici” al Academiei Române, cu Premiul revistei Sfera Politicii și cu Premiul revistei Transilvania pentru Filosofie Politică) și Sub semnul paradoxului cotidian (2010, publicistică) și a coordonat următoarele volume: Mass-media și democrația în România postcomunistă și Totalitarismul. De la origini la consecințe (2011, împreună cu Sorin Bocancea), Sinteze de știință politică (2012, împreună cu Cristian Bocancea) și Dimensiuni social-politice ale operei lui Petre Andrei (2012, împreună cu Doru Tompea). A contribuit la volumele Cultură politică și politici culturale în România modernă (2005, editori Al. Zub și Adrian Cioflâncă), Concepte și teorii social-politice (2011, coordonator Eugen Huzum), Populismul contemporan. Un concept controversat și formele sale diverse (2012, editori Sergiu Gherghina, Sergiu Mișcoiu, Sorina Soare) și Miturile politice în România contemporană (2012, editori Sergiu Gherghina și Sergiu Mișcoiu) și a semnat numeroase studii și articole științifice pe teme de teorie și știință politică.

A debutat publicistic în 1998, ca redactor-şef al revistei Opinia studenţească, fiind în prezent redactor-șef al revistei Polis, book-reviewer la CEU Political Science Journal, peer-reviewer al revistei Transilvania și redactor al revistei Sfera Politicii.(www.adevarul.ro)

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 9 martie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: martie 9, 2014 @ 4:10 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

1 comentariu

 1. Viorel spune:

  Bravo lui, a muncit pe rupte ca sa ajunga aici. Falticeniul nu se dezminte.
  Felicitari!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string iRvRFd to the field below: