Primarul COMAN, acuzat de președintele TNL Fălticeni, Cristian IONIȚE, de tentativă de racolare în stil mafiot - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Primarul COMAN, acuzat de președintele TNL Fălticeni, Cristian IONIȚE, de tentativă de racolare în stil mafiot

De    •   Publicat acum 6 ani, 8 martie 2014   •   13 comentarii

Cristian Petru IONITE*Cristian IONIȚE: “Vine și-mi spune că, dacă nu vii la PSD, ai să vezi ce-ai să pățești!”

*Cătălin COMAN: ”O prostie, de unde-a născocit prostia asta?

 

Scandalurile din sânul defunctei alianțe USL Fălticeni se țin lanț și, la scurt timp după ce liberalul Mircea LUPU a reclamat la Poliție că a fost agresat în plină zi, sub geamurile Policlinicii, un alt membru al PNL, președintele organizației de tineret, Cristian Petru IONIȚE, dezvăluie presiuni de tip mafiot din partea primarului PSD, Cătălin COMAN.

IONIȚE susține că săptămâna trecută, în vreme ce USL-ul își dădea duhul,  a fost amenințat de fostul coleg de alianță, edilul COMAN.

Iată declarațiile acestuia:

 

 

* ”Primarul a venit cu mașina, noaptea, în stare de ebrietate și m-a amenințat”

“A venit la mine și m-a amenințat: că, dom’le, vezi de mâine vii la PSD! Mai mult forțat, că dacă nu, tu știi că eu-s primar, eu îs primar aici în Fălticeni. Îți arăt eu ție, îți tai stâlpii la bannere (adică nu mie, ci firmei tatălui meu, mie n-are ce să-mi ia: boii de la bicicletă).
A venit cu mașina, noaptea, în stare de ebrietate, la ora 21.30, în fața blocului și m-a luat.  Conducea în stare de ebrietate. S-a legat de tata, că noi scoatem acolo (la magazine), în față marfa, că n-avem voie să scoatem marfa.
Era marfă scoasă afară, aranjată, pentru prezentare, s-o vadă omul, frumos. Nu era aruncată pe trotuar, nu deranja, nu nimica.

 

* ”În Fălticeniul ăsta un singur primar este și trebuie respectat

“Păi, el îmi spune mie, dom’le, că în Fălticeniul ăsta un singur primar este și trebuie respectat…
Domnule primar, dar nu v-am respectat pe dvs tot timpul, când ați avut nevoie, când au fost alegerile, când a venit PONTA…V-am dat casa(restaurantul familiei, de lângă sediul Poliției n.r.), v-am dat stâlpii (pentru bannere n.r.), cred că am fost un domn, dom
’le, dar nu-mi forțați mie nota să vin obligat la PSD: să-mi vii la PSD și să-mi stai în fața ușii, acolo, să-mi mături și să-mi ștergi preșul pe care intru.

 

*Nu doar m-a amenințat, ci și a început să-mi facă!”

“M-a amenințat: tu de mâine vii la PSD!
N-am cum dom’ primar, uitați
care-I treaba, eu sunt acolo, cu domnul vice, la PNL, ne înțelegem bine. Eu am o relație cu dvs foarte bună, nu ne-am certat, n-am avut nicio discuție, ne cunoaștem de 30 ani, am copilărit, am jucat fotbal împreună, n-am avut niciodată niciun dă-te mai încolo, v-am respectat, nu puteți să mă obligați pe mine!

Vine și-mi spune că, dacă nu vii la PSD, ai să vezi ce-ai să pățești.
La care am văzut rezultatele: deci, de față cu mine a sunat nu știu pe care și a zis că-mi taie stâlpii de la bannere, asta n-a făcut-o, dar a fost joi (27 februarie 2014 n.r.), când m-am întâlnit cu el, iar luni (3 martie 2014 n.r.) i-a trimis la ora 12.00, pe ăștia de la Primărie cu <strange, dom’le, marfa din fața blocului!
>. El nu numai că a început a mă amenința <hai, că-ți fac>, dar el chiar a început să-mi facă…
…A trimis pe oamenii lui de la Primărie, pe Moroșanu și pe încă unul, cu proces-verbal și mi-au dat avertisment. Eu nu mai am voie să scot marfa afară, dar ceilalți comercianți, chiar în fața ceasului, în centru, acolo îi lasă să scoată marfa afară. Arte ceva cu mine, dom
nule. Legea-i numai pentru mine? “

Întradevăr, și ceilalți comercianți din oraș scot marfa din magazin și o expun pe spațiul public, pe trotuar, după cum se vede din imaginile surprinse de fotoreporterul nostru în urmă cu două zile(vezi fotografiile din josul materialului)

Cristian IONIȚE recunoaște că acest mod de a prezenta marfa, în fața magazinelor, este de natură a încălca o hotărâre de consiliu. De aceea el nu va ataca actul în instanță: “Nu atac hârtia Primăriei, știu, cunosc, omul a avut dreptate. Dar dacă se face dreptate și se respectă legea, pentru toți să se facă, că nu numai eu trăiesc în Fălticeni.”

 

Catalin Coman cu tortul USL

*”Ție-ți place culoarea asta, mâine te-aștept pe la noi

Tânărul liberal acuză că tentativele de racolare au început încă de acum o lună de zile, când încă nu se vorbea de ruperea USL.

Acum vreo lună, iar am primit telefoane și din partea lui, și din partea dlui profesor Gabi MATEI (consilier local PSD n.r.), amândoi erau în stare de ebrietate, mă sunau: mă, ție-ți place culoarea asta, mâine te aștept pe la noi. Hai că vin la voi să discutăm și, într-adevăr, am fost în birou la el, l-am așteptat, am stat 40 de minute, dar n-a venit. Hai să vorbim că așa am fost educat…
…Dar colegul nostru Mircea LUPU, nu există așa ceva, să ia bătaie în stradă, om serios, la 50 de ani, cu facultăți, așa s-a ajuns? Nu avem dreptul la libertate? E război civil de acum?

IONIȚE spune că mai mulți liberali au fost acostați în fel și chip de social democrați, fapt confirmați de alți membri PNL.
Întrebat despre reacția conducerii PNL, acesta a spus că l-a sunat pe președintele PNL Gheorghe ALDEA și i-a povestit pățania cu primarul COMAN, care, la rându-i, a stat de vorbă cu BĂIȘANU și i-a relatat despre tentaiva grosolană de racolare și intimidare.”Mai departe nu știu ce măsuri se vor lua…, a conchis președintele TNL Fălticeni, Cristian IONIȚE.

 

Coman Catalin sedinta CL*Primarul PSD Cătălin COMAN: ”Face parte dintr-o strategie, habar nu am

Contactat telefonic , Cătălin COMAN respinge acuzațiile formulate de președintele TNL Fălticeni:

O prostie, de unde-a născocit prostia asta? Face parte dintr-o strategie, habar n-am. E prima oară când aud prostia asta. Nu știu despre ce-i vorba. Cine-i domnul Cristian IONIȚE ? Nu-l cunosc. Dacă-l văd, poate îl știu, dar așa nu-mi spune nimica(..)
Nu știu, visuri, fantezii, habar nu am despre ce-i vorba!
Nici măcar nu infirm, pentru că n-am auzit niciodată până acuma lucrul ăsta. Nu este absolut nimic adevărat. Eu cu el, cu mașina și cu… așa…n-am fost niciodată, cred că de foarte multă vreme. Poate la campania de locale, dacă-a fost cu noi, atât. Nu rețin dacă era membru sau ce funcție are el acuma. Nu cunosc, nu mă bag în viața altui partid.

 

Aldea Gheorghe 4*Președintele PNL Fălticeni, viceprimarul Gheorghe ALDEA: ”Discutăm după ședința de duminică” 

Șeful organizației locale a PNL Fălticeni, Gheorghe ALDEA, nu a putut oferi foarte multe detalii deoarece a avut un deces în familie, dar duminică după-amiază are loc o ședință a biroului politic local în care problema va fi pusă pe tapet: “Deocamdată nu pot să va confirm, în momentul de față, pentru că nu am avut o discuție în birou. Cu dl BĂIȘANU a fost o discuție privată, el revine în Fălticeni duminică. După ședința de duminică, vom discuta.

 

Filip MERARU
Sergiu JIPA

 

marfa scaosa pe trotuar, Falticeni 06.03.2014 4 marfa scoasa pe trotuar Falticeni, 06.03 (2) marfa scoasa pe trotuar Falticeni, 06.03 (3) marfa scoasa pe trotuar Falticeni, 06.03 (1)

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 8 martie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: martie 8, 2014 @ 11:03 am
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , , , , , ,

13 comentarii

 1. Viorel spune:

  Jan e politician?
  :)))

 2. Viorel spune:

  Jan Presedinte!
  Cum dracu ajung toti mascaricii “politicieni”?

 3. Mos Craciun spune:

  Şi ce dacă a venit Coman în stare de ebrietate şi l-a chemat la PSD, doar e primar ales ! Cât timp au fost împreună a fost bine. De acum se cam sparge buboiul !

 4. arhivistul spune:

  I tube. You tube?

 5. lavinia spune:

  primarul se considera zeu in falticeni, insa el uita ca a fost ales doar pentru 4 ani si ca ar fi bine sa lase deoparte aroganta pentru ca uite ce repede trece timpul si nu va mai fi niciodata zeu. prietenii primarilor nu numai ca au voie sa intinda marfa in fata magazinelor dar au voie sa-si insuseasca si din domeniul public pentru a-si mari spatiile comerciale(vezi la banca transilvania), si asta in detrimentul cetatenilor. mai bine si-ar da demisia primarul, ca ne-ar bucura pe toti.

 6. FALTICENI spune:

  La Falticeni Evreii au fost inlocuiti de Romani cu origini sanatoase.
  Tarani ;primari ,generali ,etc. sa fie 20000 de toti .
  Reduceti numarul la 5000 de targoveti. Cu drept de vot.
  Si,…. Sorele revine la Falticeni .
  Democratiea votului de turma, 50+1 o eruare programata .
  Falticeni,… Gasca ravenelor din calcae .

 7. andrei spune:

  D-l Catalin Coman.ar trebui sa se duca ,langa familia BECALI…acolo l-e este locul..PSD jos..au facut numai rau orasului asta..locurii de munca 0….asta e guvernarea USL

 8. crb spune:

  de ce oare ? in seara de alegeri ,pana la deschiderea urnelor se canta in fata primariei-iesi afara javra ordinara-de o gasca de cetateni turmentati in frunte cu cel ce va fi un model de primar si consilieri locali….sa nu uitam in functie era totusi un inginer …

  • Laur spune:

   In primul rand Tofan era un OM DEOSEBIT…nu neaparat un inginer ( am vazut ingineri ce erau praf ca primari, sau ca OAMENI ). Tofan impunea un respect, nu se afisa cu toti mascaricii orasului. Tofan a fost alaturi de falticeneni, a scos orasul din datorii, ia dat o fatza buna, curata, a facut investitii in scoli, unitati culturale, strazi, etc. Iar falticenenii nu doar ca nu l-au ales primar, dar nu i-au dat votul nici in cursa pentru parlament cand s-a duelat cu un no-name pentru falticeneni si cu toate astea toti au votat acel individ care nu cred ca a mai trecut prin oras din 2012. RUSINE fratilor, rusine ca nu stiti sa va apreciati oamenii care s-au sacrificat pentru oras. Rusine ca niciodata nu ati stiut sa votati…ani de zile ati votat doar ROSUL COMUNIST si intotdeauna v-ati luat teapa. Dar voi veti vota in continuare la fel, inca vreo doua generatii…de retardati !!!

   • Aftanache Florinel spune:

    BRAVO ,DOMNULE LAUR !Dar,cine sa citeasca ce-ai scris,ca cei care voteaza psedul local ,nu stiu multa carte si sloganul lor este,LA NOI,MULTA CARTE NU SE CERE,ci ,SA FII PROST SA AI PUTERE !

 9. hai pa spune:

  În care școli a făcut investiții Tofan? Sunt profesor de 14 ani, și ritmic venea în școală să ne amenințe să nu facem grevă și să acceptăm tăierea de salariu, și amenințările celor din pdl! Cătăline, fă ordine cu ei, nu te lăsa!

  • arhivistul spune:

   Aaa, eram sigur… dumneavoastră eraţi… singurul profesor de 14 ani din Fălticeni… Sala de sport de la Şcoala Irimescu se pune?

 10. bondescu spune:

  Au! 11 metri și cartonaș roșu! Ăstia din poveste-s tehnocrați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 4qaTns to the field below: