C.L. Suceava : USL îşi bate joc de sport, amânând finanţările - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

C.L. Suceava : USL îşi bate joc de sport, amânând finanţările

De    •   Publicat acum 5 ani, 3 martie 2014   •   Fara comentarii

CL Suceava sedinta 03.03 (1)

*aleşii PSD şi PNL au dat cu flit şedinţei convocate de PDL

 Momente penibile în şedinţa de astăzi a Consiliului Local Suceava – aleşii USL au absentat în bloc de la întâlnirea convocată de PDL pe tema finanţărilor nerambursabile în sport, în valoare totală de 2.702.200 lei.

Situaţia a continuat după ce, săptămâna trecută, PSD şi PNL au votat diferit deoarece nu s-au înţeles în privinţa banilor alocaţi clubului de handbal  Universitatea  şi echipei de fotbal  Rapid  ( PDL şi PSD au dorit câte 1.000.000 lei la handbal şi fotbal, iar PNL 1.190.000 la handbal, respectiv 790.000 lei la fotbal ).

Astăzi, consilierii USL nici măcar nu au catradicsit să se prezinte, lucru criticat de preşedintele de sedinţă, LUCIAN HARŞOVSCHI.

”Am spus că suntem dispuşi să negociem, chiar dacă dumnealor nu pot să convoace astăzi toţi cei 12 consilieri pentru a-şi impune punctul de vedere şi interesele.

De 6 ani, de când sunt consilier local, nu am mai păţit ca un anumit grup să nu vină la o şedinţă pentru că nu pot să strângă majoritatea”.

 

CL Suceava sedinta 03.03 (2)

Primarul ION LUNGU a regretat situaţia creată, precizând că se va implica “mai mult” pentru a aduce la masa dialogului puterea şi opoziţia din Consiliul Local.

El a spus că face apel „la calm şi la responsabilitate” acccentuând că nu există probleme care să nu fie rezolvate prin dialog.

„În joc sunt mai mult orgolii politice, pentru că cele două proiecte de hotărâre nu au modificări majore.

Trebuie să facem tot posibilul să deblocăm această situaţie, pentru că urmează procedurile de publicare a sumelor nerambursabile în Monitorul Oficial, licitarea lor şi, după cum arată lucrurile, cel mai devreme la 15 aprilie putem acorda bani la activităţile sportive.

Voi convoca eu o şedinţă de Consiliu Local, pentru că altfel se pare că sunt orgolii, dacă convoacă un grup de consilieri, ceilalţi nu vin la şedinţă”.

 

 

Prezent la şedinţa de astăzi alături de un grup de sportivi, antrenorul echipei de handbal  Universitatea,  RĂZVAN BERNICU, spus că a rămas cu un gust amar.

 

„Trebuie să înţeleagă toţi consilierii că noi nu avem nici o culoare politică, vrem doar să menţinem handbalul în viaţă şi să-l aducem acolo unde îi este locul.

Jucătorii, dacă nu vor fi plătiţi, nu ştiu dacă vor înţelege să joace şi să se antreneze…

Noi avem un sistem competiţional anul acesta cu play-out în care avem nevoie ca jucătorii să fie plătiţi, să fie mulţumiţi…”

 

Proiectul de hotărâre de astăzi prevedea următoarele finanţări nerambursabile : handbal şi fotbal – câte 1.000.000 lei, rugby 150.000 lei, volei 100.000 lei, tenis de câmp 40.000 lei, tir sportiv 35.000 lei, hochei, box şi baschet – câte 30.000 lei, atletism 25.000 lei, lupte, canotaj şi fotbal Cupa Bugetarilor – câte 15.000 lei, ciclism 10.000 lei şi darts 5.000 lei.

De asemenea, fanfara municipală urma să înacaseze 100.000 lei, ansamblurile folclorice de copii şi tineret 30.000 lei, iar alte activităţi educative şi recreative 72.200 lei.

Dan PASCARU
redactor de stiri
reporter@ziaruldepenet.ro
Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 3 martie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: martie 3, 2014 @ 4:05 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.
 • Tagged With: , ,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 5CANGB to the field below: