Şcoala ION IRIMESCU, în topul celor mai căutate unităţi de învăţământ - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Şcoala ION IRIMESCU, în topul celor mai căutate unităţi de învăţământ

De    •   Publicat acum 6 ani, 18 februarie 2014   •   2 comentarii

scoala pregatitoareŞcoala gimnazială  Ion Irimescu  din Fălticeni ocupă locul 2 pe judeţ în clasamentul cererilor părinţilor în înscrierea copiilor la clasele pregătitoare şi întâi.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul Şcolar, prima poziţie revine Şcolii Gimnaziale nr. 3 din Suceava, iar pe locul 3 se situează Liceul Tehnologic  Vasile Gherasim  Marginea.

În topul primelor 50 de şcoli după concurenţă, Şcoala Gimnazială  Ioan Ciurea  deţine locul 38.

ZdpN prezintă detaliat etapele înscrierii în clasele pregătitoare şi întâi.

PRIMA ETAPĂ DE ÎNSCRIERE LA CLASA PREGĂTITOARE

19 – 28 februarie –  În fiecare şcoală cu clase pregătitoare se va organiza  Ziua porţilor deschise, în care părinţii pot vizita şcolile şi pot discuta cu profesorii care le vor răspunde la întrebările despre şcoală.

17 – 28 februarie – Organizarea în grădiniţe a întâlnirilor pentru informarea şi consilierea părinţilor copiilor din grădiniţa care vor fi cuprinşi, în anul şcolar 2014-2015, în învăţământul primar.

18 februarie – 12 martie – Evaluarea nivelului de dezvoltare psihosomatică a copiilor

18 februarie – 13 martie – Comunicarea rezultatului evaluării dezvoltării psihosomatice a copilului, în scris, părintelui care a solicitat evaluarea.

21 – 22 martie –  Afişarea în şcoli şi pe site-ul Inspectoratului Şcolar şi al şcolilor a candidaţilor înmatriculaţi, a numărului de locuri rămase libere şi a listei copiilor neînscrişi după prima etapă.

A DOUA ETAPĂ DE ÎNSCRIERE LA CLASA PREGĂTITOARE

24 martie – Fiecare şcoală va afişa la sediul propriu şi pe site-ul Inspectoratului procedura specifică de repartizare a copiilor pe locurile disponibile.

25 martie – 4 aprilie – Părinţii ai căror copii nu au fost cuprinşi în nicio şcoală sau n-au participat la înscriere în prima etapă vor depune cererea-tip de înscriere la secretariatul şcolii.

11 aprilie – Afişarea la fiecare şcoală a listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa pregatitoare.

14 -18 aprilie – Centralizarea şi soluţionarea de Inspectoratul Şcolar a cererilor părinţilor copiilor care nu au fost încă înscrişi la vreo unitate de învăţământ.   Tot în acest interval are loc soluţionarea de Inspectoratul Şcolar a oricărei alte situaţii referitoare la înscrierea în învăţământul primar, având în vedere, cu prioritate, interesul educaţional al copilului.

ÎNSCRIERE LA CLASA ÎNTÂI

24 februarie – 14 martie – Depunerea fişelor de înscriere de către părinţii care solicită înscrierea copilului la şcoala de circumscripţie.

17 – 21 martie – Şcolile vor soluţiona cererile de înscriere depuse de către părinţii care solicită înscrierea copiilor la şcoala de circumscripţie.

7 – 10 aprilie – Fiecare şcoală soluţionează  cererile de înscriere depuse de părinţii care solicită înscrierea în altă şcoală decât şcoala de circumscripţie.

11 aprilie – Fiecare şcoală afişează  listelor finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

Dan PASCARU

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 18 februarie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 18, 2014 @ 10:48 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. arhivistul spune:

  Mi se pare normal, e singura şcoală din Fălticeni la care USL nu a schimbat directorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string bCdR55 to the field below: