Ţigările de contrabandă sunt aduse din Ucraina cu căruţa, cu deltaplanul, cu barca sau ... lipite pe corp - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Ţigările de contrabandă sunt aduse din Ucraina cu căruţa, cu deltaplanul, cu barca sau … lipite pe corp

De    •   Publicat acum 6 ani, 13 februarie 2014   •   Fara comentarii

contrabanda cu tigari (3)

Anul trecut, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat ţigări în valoare de peste 4,5 milioane de euro şi au destructurat 12 grupări infracţionale formate din peste 100 de persoane, axate pe contrabandă cu ţigări.

Astăzi, la sediul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, a avut loc evaluarea activităţilor desfăşurate de către poliţiştii de frontieră din cadrul inspectoratului în anul 2013, la care au participat adjunctul inspectorului general al Poliţiei de Frontieră Române – chestorul de poliţie LIVIU GALOŞ şi reprezentaţi al structurilor din judeţ cu care poliţiştii de frontieră cooperează.

În anul 2013, poliţiştii de frontieră au întocmit 1.049 dosare penale ( creştere de 2 % faţă de aceeaşi perioadă a anului 2012 ) sub aspectul săvârşirii a 2.024 infracţiuni de către 1.450 persoane.

Tot în această perioada au fost executate 74 de percheziţii domiciliare în cadrul unor acţiuni de combatere a contrabandei cu ţigări.

contrabanda cu tigari (4)

De remarcat metodele inedite folosite de către persoanele implicate în astfel de activităţi infracţionale, pentru a introduce ilegal ţigările în ţară : cu barca pe râul Tisa, cu caii prin zone muntoase greu accesibile, prin apă echipaţi în costum de neopren, cu deltaplanul, cu sania, în locaşuri special amenajate în autoturisme, în rezervorul maşinilor prin punctele de trecere a frontierei, în cutii de bere, în pungi de zahăr, în pâine sauascunse pe corp.

contrabanda cu tigari (2)

Au fost aplicate 1.633 sancţiuni contravenţionale în valoare de 353.883 lei şi au fost confiscate bunuri în valoare de 28.459.966 lei ( aproximativ 6.325.000 euro ), dintre care înSuceava 10.093.553 lei.

În urma activităţilor desfăşurate au fost indisponibilizate 145 autoturisme folosite în activitatea infracţională.

Au fost descoperite 61 autovehicule furate din străinătate a căror valoare este de 1.250.000 euro.

În anul 2013 au fost înregistrate 10 dosare penale pe linia traficului cu substanţe interzise pentru comiterea a 20 de infracţiuni, de către 14 persoane şi au fost confiscate 305 grame de cannabis şi haşiş.

Dan PASCARU
Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 13 februarie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 13, 2014 @ 12:48 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 8806mc to the field below: