Managerul spitalului Fălticeni : “Sper să trecem controlul cu bine !” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Managerul spitalului Fălticeni : “Sper să trecem controlul cu bine !”

De    •   Publicat acum 6 ani, 4 februarie 2014   •   1 comentariu

Spitalul Falticeni 1

Managerul spitalului din Fălticeni, VLAD MORARIU, consideră că unitatea pe care o conduce nu va avea probleme la inspecţiile anunţate marţi – 4 februarie de ministrul Sănătăţii EUGEN NICOLĂESCU.

Verificările se vor derula în perioada 3 martie – 31 mai, vor fi coordonate de Direcţia de Sănătate Publică şi vor viza respectarea condiţiilor igienico – sanitare, verificarea blocurilor alimentare, raportările infecţiilor nosociomiale, gestionarea deşeurilor sanitare şi verificarea acţiunilor de deratizare.

La finalul videoconferinţei cu conducerea Ministerului Sănătăţii, MORARIU s-a arătat optimist în legătură cu controalele impuse de la nivel central, dar gânditor vizavi de o restructurare a posturilor.

“Noi suntem puşi la punct cu stocurile de medicamente, cu de toate.

Am emoţii minime, sper să trecem controlul cu bine !

Toate spitalele au deficienţe de personal, nu ştiu, să vedem cum va fi cu planul naţional de reducere a paturilor din spitale…

Personalul – doctori, asistente, infirmiere – este normat în funcţie de numărul de paturi, şi aşa sunt puţini, dacă mai tăiem şi paturi nu ştiu cum va fi…”

 

Şeful Direcţiei de Sănătate Publică, LUDOVIC ABIŢEI, a ţinut să precizeze că grila de control pentru aceste inspecţii urmează să fie prelucrate cu toţi managerii de spitale, adăugând că verificările vor fi derulate cu “maximă responsabilitate”.

El şi-a exprimat, totuşi, speranţa că nu vor exista cazuri de secţii sau compartimente închise în spitalele din judeţ.

“Afirmaţiile referitoare la închiderea unor secţii sau a unor spitale sunt premature, nu se pune problema în judeţul Suceava !

Că ar mai putea fi făcute unele corecţii, este firesc !

E în regulă, cunosc cine lucrează, cunosc clădirile şi cunosc mentalitatea managerilor de spitale”.

Dan PASCARU
Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 4 februarie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: februarie 4, 2014 @ 5:08 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

1 comentariu

 1. arhivistul spune:

  Ar fi şi culmea să fie probleme, aţi auzit de pisică cu clopoţei să prindă şoareci? Nicolăescu a anunţat cu surle şi trîmbiţe, pe 12 ianuarie (!) că începînd cu 1 martie (!) va fi controlat “standardul elementar de curăţenie şi igienă” în spitalele publice din România. Nicolăescu e printre cei mai mari (şi mai vechi) aburitori din politica românească. În vizită la Fălticeni în iarna anului 2007, promitea că spitalul nou va fi gata într-un an. Dacă în USL s-ar acorda Premiul “Pinocchio”, Nicolăescu ar avea şanse mari să-l cîştige, măcar că seamănă destul de mult cu personajul lui Collodi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string UJiXcT to the field below: