DIN PANA MEA: Politica locală – vrăjeală ieftină, dar cu miză mare ! - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Editorial  >  Articolul curent

DIN PANA MEA: Politica locală – vrăjeală ieftină, dar cu miză mare !

De    •   Publicat acum 6 ani, 1 februarie 2014   •   Fara comentarii

pana noastraDIN PANA MEA !

 

de TEODOR PUŞCAŞU

 

 

Politica locală – vrăjeală ieftină, dar cu miză mare !

 

Cum ne apropiem de europarlamentare, cum se înteţeşte activitatea aleşilor. Normal, nu e vorba de proiecte măreţe de investiţii sau de măsuri legislative curajoase, care să rupă gura târgului, ci doar de ziceri sforăitoare, numai bune de indus alegătorilor ideea că parlamentarii nu mai ştiu ce să facă pentru bunăstarea celor pe care îi aşteaptă la vot. Ultimele schimburi de replici dintre senatorul PSD de Fălticeni Ovidiu Donţu şi deputatul PDL Ioan Bălan au făcut valuri doar prin ziare, pentru că, în rest, va mai trece mult până când se va schimba ceva.

Să le luăm pe rând – Donţu anunţa cu mare tam-tam că partidul pe care se bazează şi-a făcut o datorie de onoare din a amenaja cât mai multe locuri de parcare în municipiul Suceava, de parcă cineva l-ar fi împiedicat până acum să caute şi să găsească soluţii. Imediat a sărit şi Bălan, care a precizat că exact partidul de care aparţine susţine demersul parcărilor, având în vedere, se putea altfel ?, solicitările repetate ale cetăţenilor.

Episodul doi a venit la scurt timp – senatorul de Fălticeni ( care în treacăt fie spus, este şi preşedintele … organizaţiei municipale Suceava ) a trâmbiţat că se bate pentru reducerea abonamentului la jumătate la transportul în comun al pensionarilor.  Pentru ca spectacolul să fie garantat, hop şi Bălan cu ideea de a se da chiar gratuitate bătrânilor cu venituri mici.

Cam aşa se macină nervii la Suceava, în schimb la Fălticeni am avut parte ( în prezenţa oaspeţilor de marcă ) de declaraţii triumfaliste la adoptarea bugetului, primarul bătând şaua pe cele 8 milioane destinate dezvoltării, din care un sfert va merge la şcoli.  Maximaperiere la adresa lui Coman a venit direct din partea unui alt profesor, Alexandru Rădulescu, staţionat momentan în postura de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, care s-a întrecut în epitete magistrale cu trimitere la religia iubirii aproapelui.  Şi, cum stă bine unui cadru didactic, el a lansat şi o premoniţie legată de următorii 20 de ani, timp în care speră că tot ei vor fi la putere !

Ridicolul situaţiei a fost total, unii dintre cei prezenţi în sală făcându-şi cruce cu limba în gură şi aducându-şi aminte cu nostalgie de vremurile când tovarăşul Costică Artenie ( odihnească-se în pace ! ) deţinea puterea absolută.

În rest, numai de bine, consilierii din opoziţie sunt numiţi aşa doar pentru a fi diferenţiaţi de cei de la putere, alt motiv nu există, cum nu există nici doctrine politice sau alte asemeneanimicuri, dar despre asta vom mai apuca, sper, să scriem…

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 1 februarie 2014
 • de:
 • Ultima modificare: ianuarie 31, 2014 @ 11:39 pm
 • Sub: Editorial, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string nVp0fi to the field below: