BILANȚ: Pompierii suceveni au intervenit în 77 de misiuni în 6 zile - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

BILANȚ: Pompierii suceveni au intervenit în 77 de misiuni în 6 zile

De    •   Publicat acum 6 ani, 29 decembrie 2013   •   Fara comentarii

pompieriÎncepând din dimineaţa Ajunului (24 dec.) şi până astăzi dimineaţă (29 dec.), militarii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava au intervenit în 77 de  misiuni specifice.

Dintre acestea, 45 au fost intervenţii ale pompierilor paramedici SMURD (cinci dintre intervenţiile SMURD au fost în cazul unor accidente rutiere) şi 18 au fost misiuni de localizare şi lichidare a flăcărilor. Restul au fost intervenţii în diferite situaţii de urgenţă (deblocări de uşă, îndepărtarea unor elemente de construcţie cu pericol de prăbuşire, asigurări de măsuri P.S.I. şi altele).

 Cele mai puternice incendii au avut loc în Ajun şi în ziua de Crăciun.

Astfel, marţi (24 decembrie a.c.), militarii Detaşamentului de pompieri Suceava au intervenit în cazul a două incendii, în comuna Dărmăneşti şi în satul Corni, oraşul Liteni.

În prima locaţie, la Dărmăneşti, au ars acoperişul locuinţei, pe o suprafaţă de 90 mp, şi acoperişul unei anexe, pe 60 mp.

În a doua locaţie, la Corni, au ars acoperişul anexelor, pe 60 mp, o şură, pe 20 mp, şi aproximativ cinci tone de furaje.

Cel mai probabil, ambele incendii au avut drept cauză – scurtcircuit, produs la un conductor electric defect, respectiv amplasat necorespunzător faţă de materialele combustibile.

Pompierii au salvat locuinţele şi restul anexelor gospodăreşti ameninţate de flăcări, precum şi mai multe bunuri materiale.

 

Miercuri, 25 decembrie a.c., în jurul orei 16:50, Garda de intervenţie Gura Humorului şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Păltinoasa au intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu care a afectat două gospodării, aparţinând Zenoviei C. şi lui Nicolae G., din satul Capu Codrului, comuna Păltinoasa.

Primului proprietar (Zenovia C.) i-au ars casa de locuit, pe o suprafaţă de 80 mp, bucătăria de vară, pe 12 mp şi magazia de lemne, pe 10 mp. Focul s-a extins şi la a două gospodărie, aflată în imediata vecinătate, unde a ars acoperişul casei, pe 60 mp, iar tavanul s-a degradat, pe 30 mp.

Flăcările au fost lichidate la ora 21:00.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar sau scântei provenite din coşul de fum deteriorat.

Din fericire, în niciunul dintre sinistre nu s-au înregistrat victime omeneşti.

Comunicat de presă ISU Suceava

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 29 decembrie 2013
 • de:
 • Ultima modificare: decembrie 29, 2013 @ 12:15 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 1NOUTR to the field below: