SINESCU : „La iarnă trebuie să avem grijă ca şoferii să nu rămână înzăpeziţi” - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

SINESCU : „La iarnă trebuie să avem grijă ca şoferii să nu rămână înzăpeziţi”

De    •   Publicat acum 7 ani, 20 noiembrie 2013   •   2 comentarii

conditii de iarnaComitetul judeţean pentru Situaţii de Urgenţă solicită firmelor care vor asigura deszăpezirea drumurilor judeţene şi naţionale să verifice starea utilajelor şi să se doteze cu materiale antiderapante.

Cei 630 de kilometri de drumuri naţionale vor fi curăţate de zăpadă de firmele sucevene Florconstruct şi  Autotehnorom şi de  Calcarul Pojorâta.

Dotările acestora includ 107 utilaje.

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, deszăpezirea celor 1.130 de kilometri revine societăţilor  Con Bucovina Suceava,  Calcarul Pojorâta şi  Big Conf Botoşani, care dispun de 85 de utilaje.

Şeful Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul FLORIN SINESCU, a cerut primăriilor să sprijine activităţile de iarnă, iar politiştilor rutieri le-a reamintit că vor trebui să ţină traseele sub control pentru a preîntâmpina cazurile de maşini şi persoane înzăpezite.

“Îmi doresc ca cetăţenii să nu rămână înzăpeziţi în zonele în care vom putea interveni foarte greu, deci important e să punem persoanele în siguranţă, după care să asigurăm fluidizarea.

Trebuie să asigurăm viabilitatea pe DN 2 şi DN 17 – legăturile cu Ucraina şi cu Ardealul.

Am stabilit cu primarii că, în situaţia în care au nevoie de sprijin, se pot ajuta cu utilaje pe pe Drumurile Naţionale şi, în acelaşi timp, dacă noi trebuie să intervenim să apelăm şi la ajutorul lor”.

Totodată, prefectul FLORIN SINESCU le-a cerut conducătorilor auto să se doteze cu cauciucuri de iarnă şi să respecte deciziile luate de autorităţi în cazuri extreme.

“Fac un apel către toţi conducătorii auto, către toate societăţile de transport, să-şi doteze mijloacele de transport cu anvelope de iarnă.

Este elementul principal, este vorba de un respect faţă de ceilalţi în trafic.

Dacă blocăm traficul, practic îngreunăm intervenţia utilajelor de deszăpezire”.

FLORIN SINESCU a mai adaugat că porţiunile de drumuri cel mai des afectate de ninsori sunt cele care tranzitează localităţile Moara, Salcea, Vereşti, Fîntînele, Muşeniţa, Stroieşti, Dărmăneşti, Şerbăuţi, Baia, Bălcăuţi, Bosanci şi Buneşti.

Dan PASCARU
Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 ani, 20 noiembrie 2013
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 19, 2013 @ 9:56 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

2 comentarii

 1. Glodurosu' spune:

  DAAAAAA, sa nu uitati sa aruncati MULTAAAAA, dar MULTAAAAAA SARE, PIATRA SI PAMANAT !!! Gura mamii voastre de nenorociti care conduceti tara asta !

  • x-ULESCU spune:

   Adevar ai scris DOMNULE GLODUROSU ! Nenorocitii care ne conduc in aceste momente cred ca vor ramane la conducerea tarii, sa-si bata joc de noi toti,pana in anul 3113!RUSINE SA LE FIE !NEMERNICII iar vor iesi cu sloganul ,,NE-AU PRINS NEPREGATITI…SI-N ACEASTA IARNA,Dar…. LA ANUL….O SA FACEM TOTUL PENTRU…marsavul popor psedist !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 4XfoGM to the field below: