13 arestari in urma perchezitiilor de ieri la traficantii de tigari

traficant de minore          Ieri 19.11.2013,  poliţiştii Biroului de Combatere a Fraudelor Vamale din cadrul I.P.J.Suceava, sub coordonarea D.I.I.C.O.T – Serviciul Teritorial Suceava, au destructurat două grupări de crimă organizată transfrontalieră, specializate în trafic cu ţigări de contrabandă extracomunitară care au acţionat pe raza judeţelor Suceava, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Harghita, Satu Mare, Sibiu şi municipiul Bucureşti.

Pe parcursul monitorizării membrii grupărilor au fost confiscate un număr de 1.775.820 ţigarete, cu o valoare de piaţă de aproximativ 888.000  lei.

Astfel, au fost efectuate 43 de percheziţii domiciliare care au vizat locaţii de pe raza judeţelor susmenţionate şi municipiul Bucureşti, două dintre acestea fiind efectuate la Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, respectiv la  punctul de lucru Vicov.

Percheziţiile de pe raza judeţului Suceava au fost efectuate poliţiști din cadrul I.P.J. Suceava şi D.G.A. – Serviciul Teritorial Suceava cu sprijinul luptătorilor Serviciului acţiuni speciale şi I.J.J. Suceava.

În cauză, una dintre grupări a beneficiat de sprijinul şi protecţia unui ofiţer de poliţie de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu-Marmaţiei, respectiv P.Ghiţă, de 34 ani,din oraşul Vicovu de Sus.

Percheziţiile care vizează locaţii din municipiul Bucureşti şi judeţele Satu-Mare, Harghita, Mureş, Sibiu şi Bistriţa-Năsăud, au fost efectuate în colaborare cu ofiţeri din cadrul  I.G.P.R – D.C.C.O.

În urma acestora au fost descoperite şi ridicate un număr de 25.680 ţigarete de provenienţă extracomunitară, un autoturism, sumele de 3.700 euro şi 4.480 lei, 10 cartuşe de vânătoare, 51 de telefoane mobile, 3 unităţi de calculator, 4 laptop-uri, 12 unităţi de memorie,  precum şi înscrisuri.

Suportul informativ şi tehnic al operaţiunii a fost asigurat de Serviciul Român de Informaţii, Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă şi Direcţia de Operaţiuni Speciale – Structuri Teritoriale.

În urma probatoriului administrat s-a reuşit reţinerea unui număr de 13 inculpaţi, respectiv P.Ghiţă, de 34 ani, ofițer de poliţie de frontieră, R.Mihai, de 20 ani, C.Ilie, de 27 ani, R.Laura, de 24 ani, R.Constantin, de 44 ani, toţi din oraşul Vicovu de Sus, H.Marius, de 33 ani, A.Violeta de 39 ani, ambii din municipiul Rădăuţi, B.Petru, de 36 ani, din comuna Ulma, F.Szabolcs, de 28 ani, F.Zsolt, de 22 ani, ambii din judeţul Harghita, G.Casian, de 35 ani, din municipiul Suceava, B.Attila, de 34 ani, din judeţul Covasna şi N.Manuel, de 19 ani, din judeţul Timiş, care au fost introduşi în arestul I.P.J. Suceava, urmând ca la 20.11.2013 să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă un număr de 7 inculpaţi, precum  şi 2 învinuiţi în lipsă.

De asemenea s-a dispus luarea măsurii  obligării de a nu părăsi ţara faţă de un număr de 6 inculpaţi, respectiv A.Arcadie, de 42 ani, R.Constantin, de 32 ani, C.Gheorghe, de 42 ani, toţi din municipiul Rădăuţi, S.Maria, de 58 ani, C.Ilie, de 44 ani, ambii din oraşul Vicovu de Sus şi B.Ionuţ, de 24 ani, din municipiul Suceava.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string hsPDS6 to the field below: