Prefectul SINESCU vrea transport în siguranţă la iarnă pentru bolnavii dializaţi - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Prefectul SINESCU vrea transport în siguranţă la iarnă pentru bolnavii dializaţi

De    •   Publicat acum 6 ani, 16 noiembrie 2013   •   Fara comentarii

FOTO PREFECTAutorităţile judeţului caută soluţii eficiente pentru asigurarea transportului în condiţii de siguranţă pe perioade cu condiţii meteo deosebite a persoanelor dializate.

Prefectul FLORIN SINESCU a condus, vineri, o şedinţă de analiză pe această temă la care au participat conducerile Inspectoratelor de Poliţie, de Jandarmi şi pentru Situaţii de Urgenţă.

SINESCU a cerut o verificare completă a maşinilor care efectuează transportul atât în ce priveşte echiparea tehnică pentru anotimpul rece ( anvelope de iarnă, sisteme de iluminat, sisteme de încălzire, dotarea cu încărcătoare pentru telefoanele mobile ) cât şi a conducătorilor auto ( documente, atestate corespunzător prevederilor legale ).

“Va exista o comunicare permanentă între aceste firme şi Comandamentul judeţean pentru situaţii de urgenţă, conducătorii auto se vor informa la fiecare deplasare în condiţii de avertizare meteo şi se va face o prioritizare a deplasării bolnavilor către centrele de dializă sau casă în funcţie de starea vremii şi a drumurilor.

S-au pus la dispoziţia şoferilor numerele de telefon a factorilor de decizie locali din zonele deservite, astfel încât orice situaţie care poate degenera în una cu potenţial periculos să fie anunţată în timp util iar intervenţia să fie promptă.

Vreau ca în această iarnă, indiferent de condiţiile meteo, transportul persoanelor ce necesită dializă să fie efectuat în condiţii de siguranţă.

Nu doresc să avem din nou situaţii de ambulanţe blocate cu oameni bolnavi aşteptând echipele de intervenţie” a precizat el.

În judeţul Suceava există 336 de persoane care beneficiază de dializă în 3 centre, două in municipiul Suceava şi unul în Municipiul Rădăuţi, iar transportul este asigurat de două firme.

Dan PASCARU
Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 16 noiembrie 2013
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 16, 2013 @ 1:12 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string oAsk1i to the field below: