Dispută verbală DONŢU – BĂIŞANU pe teme economice - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Dispută verbală DONŢU – BĂIŞANU pe teme economice

De    •   Publicat acum 6 ani, 9 noiembrie 2013   •   Fara comentarii

bani fonduri europene* senatorul social democrat e trist că nu s-a inventat perpetuum mobile în afaceri, deputatul liberal vrea taxă pe şpagă

 

Colegii de alianţă USL – senatorul PSD OVIDIU DONŢU şi deputatul PNL ALEXANDRU BĂIŞANU nu au pierdut momentul să se “înţepe” în declaraţii, chiar dacă momentul nu a fost tocmai bine ales.

Ei au avut un schimb de replici care au stârnit zâmbete reţinute în rândul  asistenţei Galei excelenţei în afaceri 2013, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava la complexul  Conacul Domnesc din Şcheia.

OVIDIU DONŢU a precizat că, în drum spre acest eveniment, a fost preocupat de reţeta succesului în afaceri.

„Dar cum nu există perpetuum mobile, uitându-mă la mulţi dintre dvs. mă gândesc că reţeta succesului ar fi puţin din muncă, seriozitate, perseverenţă, pasiune, răbdare, un ţel şi o echipă performantă.

Sigur că a fost un an greu, ne place să credem că dacă statul îşi va plăti facturile la timp, dacă arieratele ar fi reduse s-ar putea schimba ceva.

Dar haideţi să se mai câştige licitaţiile şi de pe primul loc, lucru care a început să se întâmple în ultima perioadă…”

 

Urmând imediat la cuvânt, deputatul ALEXANDRU BĂIŞANU a replicat că toţi antevorbitorii au fost de stânga, aşa încât trebuie să fie şi unul de dreapta.

„Dacă colegul meu DONŢU v-a spus că nu s-a inventat perpetuum mobile, eu vă spun că am găsit soluţia salvării economiei romăneşti.

În general, cei de stânga vor taxe mai multe, iar cei de dreapta le vor mai mici.

Trebuie să punem taxă pe şpagă, sunt convins că s-ar strânge mulţi bani şi lucrurile ar merge mult mai bine în România, s-ar aduna într-adevăr sume frumuşele.

În rest, sunt mândru că în Suceava mai există firme care produc”.

 

Luările anterioare de cuvânt au fost în ton cu momentul festiv – ZdpN prezintă scurte fragmente :

Prefectul FLORIN SINESCU : „Este un eveniment de excepţie, a fi în top reprezintă un atestat foarte important pentru firme. 

Aţi reuşit să aveţi performanţă, lucrurile pot fi mult mai bune, exerciţiul bugetar al Uniunii Europene până în 2020 va pemite dezvoltarea afacerilor dvs.”

 

Vicepreşedintele C.J. ALEXANDRU RĂDULESCU : „Vă transmit un mesaj scurt şi sincer – vreau să fiţi încredinţaţi că pentru noi, dvs. reprezentaţi fundamentul societăţii. 

Ştiu că suntem într-o perioadă mai dificilă, că vă este greu, dar din fericire o parte dintre dvs. mai abili sau mai norocoşi reuşiţi să vă evidenţiaţi. 

Recunosc că succesul dvs. se răsfrânge şi asupra noastră”.

 

Primarul Sucevei ION LUNGU : „Problema mediului de afaceri este una destul de delicată în întreaga lume, cu atât mai mari sunt meritele dvs. 

Încercăm să vă ajutăm şi noi – la Suceava nu vom majora taxele locale anul viitor. 

Soluţia nu este creşterea impozitelor şi taxelor locale, ci atragerea fondurilor europene. 

În această toamnă am semnat contracte pe fonduri elveţiene de 15 milioane de euro, de asemenea vom acorda bonificaţii de 10 % celor care îşi achită taxele locale în primul trimestru al anului viitor”.

Director general C.C.I.  LUCIAN GHEORGHIU : „Topul firmelor este un barometru al relaţiilor economice judeţene şi o recunoaştere a meritelor şi reuşitelor pe care managerii companiilor locale le-au obţinut în ciuda obstacolelor întâmpinate.

Îmbucurător este faptul că numărul firmelor care îndeplinesc criteriile de participare, stabilite prin aplicarea unui soft la nivel naţional, este într-o permanentă creştere.

În judeţ, numărul total al înmatriculării agenţilor economici a scăzut cu 28,5 % în 2012 faţă de anul anterior, iar numărul de radieri a crescut cu 53 %.

Anul trecut a scăzut numărul societăţilor comerciale cu aproape 4 % faţă de 2011, în schimb a crescut valoarea profitului net cu 24 de procente, la fel numărul mediu de salariaţi de la 62.597 la 63.309.

Numărul cel mai mare de societăţi comerciale activează în domeniile comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, repararea autovehiculelor şi motocicletelor, industria prelucrătoare şi construcţii.”.

Dan PASCARU
Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 9 noiembrie 2013
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 9, 2013 @ 11:16 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string YqFMTD to the field below: