Arestarea primarului GHERMAN, respinsă de Judecătoria Fălticeni - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Arestarea primarului GHERMAN, respinsă de Judecătoria Fălticeni

De    •   Publicat acum 6 ani, 9 noiembrie 2013   •   Fara comentarii

Ilie_Gherman footo evz.roDupă cum vă informam în materialul de ieri seară, primarul comunei Slatina, Ilie GHERMAN, a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pentru abuz în serviciu contra intereselor publice și au propus arestarea preventivă a acestuia.

Judecătorii de la Judecătoria Fălticeni au respins propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 29 de zile și au stabilit că edilul comunei Slatina poate fi cercetat în stare de libertate. Procurorii au anunțat că vor ataca sentința magistraților fălticeneni cu recurs.

Pentru ce este cercetat GHERMAN

Acesta a refuzat să plătească salariile profesorilor și personalului angajat la Școala din satul Herla, cu toate că suma era alocată în buget și ar fi fost nevoie doar de semnătura sa pentru deschiderea liniei de credit.

Cei 59 de salariați nu și-au primit retribuțiile pe lunile septembrie și octombrie, iar prejudiciul creat de încăpățânarea edilului este de 352.432 lei. Conform spuselor primarului Ilie GHERMAN, refuzul se datorează faptului că Inspectoratul Școlar Județean Suceava a dispus înlocuirea directorului școlii Herla fără consultarea sa în prealabil.

Prefectul FLORIN SINESCU a formulat şi introdus, la sfârșitul lunii octombrie, la Judecătoria Fălticeni, Ordonanţă Preşedenţială prin care se solicită obligarea primarului comunei Slatina, ILIE GHERMAN, în calitate de ordonator principal de credite, să efectueze demersurile privind deschiderea creditelor bugetare pentru trimestrul 4 al anului, necesare plăţii drepturilor salariale şi a cheltuielilor de bunuri şi servicii pentru Şcoala Gimnazială Herla – comuna Slatina.

Citiți și :

http://www.ziaruldepenet.ro/2013/11/08/primarul-din-slatina-ilie-gherman-saltat-pentru-abuz-in-serviciu/

http://www.ziaruldepenet.ro/2013/10/29/masura-extrema-la-adresa-primarului-din-slatina/

http://www.ziaruldepenet.ro/2013/10/15/primarul-din-slatina-luat-la-ochi-de-prefectura/

 

Sorin NICA
Ziarul de pe Net

 

 

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 9 noiembrie 2013
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 9, 2013 @ 7:35 am
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string Iz5zVy to the field below: