Dezvǎluiri incendiare: presiuni politice şi trafic de influenţǎ dinspre PSD, la demiterea directorului PNL Mircea LUPU de la Spitalul Fǎlticeni (interviu) - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Dezvǎluiri incendiare: presiuni politice şi trafic de influenţǎ dinspre PSD, la demiterea directorului PNL Mircea LUPU de la Spitalul Fǎlticeni (interviu)

De    •   Publicat acum 5 ani, 5 noiembrie 2013   •   26 comentarii

  Vă prezentăm în cele ce urmează un interviu pe care a dorit să ni-l acorde, în exclusivitate, fostul director al Spitalului municipal Fălticeni, Mircea LUPU, imediat după aflarea veștii că a fost demis de colegii săi din USL Fălticeni.

  Fiind vorba de o serie de acuzații extrem de grave aduse PSD-ului local și conducerii sale, am încercat să-i contactăm pe președintele organizației Fălticeni, deputatul Ioan STAN(co-președinte al USL Fălticeni) și pe prim-vicepreședintele Cătălin COMAN, primarul municipiului.

  Cum deputatul STAN ne-a închis telefonul în nas, pe românește (“Hai, lăsați-mă-n pace…”), iar primarul COMAN nu a binevoit să ne răspundă, am decis să publicăm materialul integral, cu mențiunea că așteptăm opinia lor pe adresa redacției.  (ZdpN)

 ***

Mircea Lupu *”Deci cu 3 luni nu înseamnǎ cu o lunǎ, nu înseamnǎ influenţe politice din partea lui X, Y, de la PSD”

Rep.: Aşadar, v-au înlocuit…

Mircea LUPU (M.L.): M-a înlocuit domnul primar, profesorul de sport Coman, pentru cǎ n-a reuşit, cu oamenii din Primǎrie, sǎ-mi facǎ evaluarea, cu toate cǎ de 7 luni am trimis dosarul complet şi orice primǎrie trebuie sǎ facǎ evaluarea unitǎţilor din subordine şi a managerilor.

Dar cred cǎ nu se ştie în Primǎrie acest lucru. Un profesor de sport nu poate sǎ facǎ evaluarea unui economist, director de spital, şi nici ceilalţi de-acolo. Şi dacǎ se supǎrǎ domnul primar, sǎ mǎ dea în judecatǎ cǎ ar fi fǎcut evaluarea şi mi-ar fi trimis-o.

 

Rep.: Aţi fost informat cǎ veţi fi schimbat din funcţie ?

M.L.: N-am fost deloc informat, nici n-am fost cu nicio informaţie… Eu consider c-a fost illegal. Deci am fost numit pe 3 ani, dupǎ 3 ani – pe 1 octombrie – s-a oprit contractul de management, apoi mi s-a prelungit, cu toate cǎ în contractul meu scrie 3 luni, adicǎ se poate prelungi contractul cu 3 luni, maximum de 2 ori. Deci cu 3 luni nu înseamnǎ cu o lunǎ, nu înseamnǎ influenţe politice din partea lui X, Y, de la PSD. Vǎ informez cǎ sunt membru PNL, cine a venit la mine a fost servit indiferent cǎ a fost PSD-ist, sǎ-şi aducǎ aminte doamna GRIGORIU (n.n.,ZdpN: consilier parlamentar la cabinetul deputatului PSD Ioan STAN) când mǎ ruga, pentru nişte muribunzi, sǎ trimit salvarea. Şi am trimis salvarea, dintre cele 3 salvǎri aduse de mine din casǎrile de la Serviciul de Ambulanţǎ Bucureşti. Le-am adus, le-am reparat şi astǎzi nu au multe spitale din România câte 3 salvǎri.

Am fǎcut tot ce este posibil în favoarea oamenilor, ştiţi foarte bine, am fǎcut de 12 miliarde dotǎri, am adus dotǎri lui dumnul manager MORARIU (n.n.,ZdpN:cel cu care dl LUPU a fost schimbat din funcţie), care m-a rugat : artroscop – şi el n-are nici şcoalǎ, de fapt omul nu are prea multǎ şcoalǎ… Dacǎ a fǎcut-o prin Republica Moldova, eu ştiu cât a fǎcut-o între Iaşi şi Chişinǎu ?! Se vede dupǎ rezultatele dumnealui, dar politic MORARIU a fost la PNL şi, pentru cǎ nu i s-a dat postul de manager pe care l-a cerut, a trecut la PSD. Asta este ! Dacǎ era aşa bun doctor, de ce n-a ajuns în Iaşi, unde sunt atâtea clinici de ortopedie şi este nevoie… De ce n-a rǎmas în Anglia, când a venit cu sǎru-mâna la mine sǎ-i dau concediu fǎrǎ platǎ 6 luni. Nu era plǎtit bine… E plǎtit bine la Fǎlticeni !? Eu n-am nimic cu omul, dar omul este de un caracter îndoielnic, asta este. Sǎ mǎ dea în judecatǎ. O sǎ aduc probele cǎ-i lipsit de caracter.

 

*”Am lucrat cu doi primari înainte sau chiar cu trei: niciodatǎ nu a fǎcut niciunul dintre ei trafic de influenţǎ pânǎ la noua conducere.”

Rep.: Spuneaţi de unele încercǎri de trafic de influenţǎ…

M.L.: Da, trafic de influenţǎ, ce, mi-e ruşine sǎ le spun ? De când… Am lucrat cu doi primari înainte sau chiar cu trei: niciodatǎ nu a fǎcut niciunul dintre ei trafic de influenţǎ pânǎ la noua conducere. Nu şi-aduce aminte doamna Cornelia ILIE din Consiliul de Administraţie (al Spitalului. Aceeaşi cu consilierul PSD din Consiliul Local al municipiului Fǎlticeni, n.n.) traficul de influenţǎ pentru a lua chioşcul de jos unde bǎrbatu-sǎu vinde covrigi ?

Rep.: Deci chioşcul de jos aparţine familiei ILIE ?

M.L.: Da, familiei ILIE. Da, a fost luat cu presiuni, cu nu ştiu ce, eu aveam …

 

Rep.: Cine a fǎcut presiuni ?

M.L.: Inclusiv doamna din Consiliul de Administraţie, inginer de nu ştiu ce limbǎ, doamna Cornelia ILIE. S-au fǎcut presiuni pentru a nu schimba asistente. S-au fǎcut presiuni pentru angajarea de asistente.Vedeţi exemplele BǍGU şi PǍR. Nu se ştie cine ? O sǎ le spun eu cine le-a fǎcut ! Deci, când acestea au intrat, oameni buni… a trebuit sǎ mǎ înjosesc şi sǎ fac nişte angajǎri cu nişte asistente care nu ştiu sǎ scrie, care nu ştiu sǎ facǎ o injecţie în venǎ… Dar asta este, dacǎ se continuǎ cu influenţe… Eu ştiu cǎ vor fi repercusiuni, cǎ nu mǎ vor primi în Spital. Dar sǎ nu uite aceşti tovarǎşi cǎ se întoarce roata…

 

*”Eu luam de la celǎlalt contract 10 euro pe metru pǎtrat. […] Acum mi s-a spus sǎ iau 35 de lei. O fi scǎzut valoarea euro”

Rep.: Spuneţi-mi, presiuni în afarǎ de cele venite dinspre familia ILIE, cǎ aici e un conflict de interese…

M.L.: Nu existǎ. Mie mi-au spus cǎ nu existǎ niciun conflict de interese cu nimeni şi toţi au numai drepturi, deci PSD are drepturi, iar noi, PNL –ul, n-avem niciun drept.

 

Rep.: Dar, conform legii, dacǎ era în Consiliul de Administraţie, avea dreptul sǎ deţinǎ ?

M.L.: Existǎ un contract între Spital şi doamna ILIE. Mi s-a spus atunci cǎ… Eu luam de la celǎlalt contract 10 euro pe metru pǎtrat. Nu era o sumǎ mare. Acum mi s-a spus sǎ iau 35 de lei. O fi scǎzut valoarea euro, dupǎ unii, o fi crescut leul.

 

*”Domnul primar mi-a zis s-o ajut pe doamna ILIE ca sǎ obţinǎ acest spaţiu”

Rep.: Dar cine v-a spus, mai exact ?

M.L.: Domnul primar. Dacǎ nu-şi aduce aminte, o sǎ-i aduc eu.

 

Rep.: Domnul primar v-a zis s-o alegeţi pe doamna ILIE ?

M.L.: Nu, domnul primar mi-a zis s-o ajut pe doamna ILIE ca sǎ obţinǎ acest spaţiu. Şi s-a fǎcut licitaţie, la licitaţie a participat singurǎ, am pus preţul mai mic, se poate vedea… Eu n-a avut niciun interes sǎ-l dau cu preţ mai mic.

 

Rep.: Existǎ, la documentaţie, şi un preţ al celeilalte firme ?

M.L.: Cealaltǎ firmǎ nu s-a mai înscris, tot la preşiuni politice.

 

Rep.: Despre ce firmǎ este vorba ?

M.L.: PARISIENNE A LA VYS, aceasta a renunţat, a lǎsat numai chioşcul ǎla, s-au înteles între ei. Şi acum, domnul Vasile ILIE conduce Policlinica. El angajeazǎ, el dezangajeazǎ, el numeşte în funcţie, el face fişe medicale, el face fişe auto, de armatǎ, se duce pe la laborator…

Au fost presiuni asupra mea de a scoate la licitaţie analizele medicale, laboratorul. Toatǎ lumea spunea cǎ LUPU va scoate şi va lua banii. Ei, LUPU n-a luat niciun ban. Nimeni nu mǎ poate acuza cǎ am luat vreun ban.

Am fǎcut laboratorul, am bǎgat 1 miliard de lei şi l-am fǎcut bijuterie, pentru a fi acreditat şi a avea contract cu Casa de Asigurǎri. Dar nu se ştiu astea, partidul e în toţi şi în toate.

 

*” De când este doamna ILIE consilier, Policlinica din Fălticeni este  afacerea de familie a lui Vasile şi Cornelia ILIE”

Rep.: În cazul ǎsta, înseamnǎ cǎ Policlinica din Fǎlticeni s-a transformat.

M.L.: Policlinica din Fǎlticeni e, de când este doamna ILIE consilier, afacerea de familie a lui Vasile şi Cornelia ILIE, pe toţi îi ameninţǎ, începând cu secretara care a venit din concediu de maternitate şi terminând cu asistentele-şefe, cu medicii care n-au vrut sǎ punǎ parafa pe anumite fişe pentru cǎ n-au vǎzut pacientul. Dacǎ nu se ştie, o sǎ mergem şi-o sǎ vedem.

 

Rep.: Doamna ILIE cum a ajuns în postura de director ?

M.L.: Dar e director ? E director la ce ? La ce director ? Ea se laudǎ cǎ e director, dar la ce este director ? Ea, ca funcţie, este asistentǎ medicalǎ şi atât, nimic mai mult. I-am dat nişte atribuţiuni pentru cǎ mi s-a impus sǎ o schimb pe doamna Filip (foarte bunǎ şi pregǎtitǎ), sǎ o schimb pe doamna asistentǎ-şefǎ cu doamna Cornelia ILIE, dar ea nu prea are şcoalǎ pentru asistente şefe. La asistente şefe trebuie facultate fǎcutǎ, doamna ILIE a spus cǎ merge şi a ei, pe care a fǎcut-o pe la Suceava – între douǎ autobuze sau între douǎ maxi-taxi. N-am acceptat înlocuirea domnului director VÂLCEANU cu doctorul MORARIU, n-am acceptat deşi s-au fǎcut presiuni, pentru cǎ am avut echipǎ care a scǎpat Spitalul…

Trebuia sǎ vinǎ doctoral MORARIU director medical pentru cǎ lui i se pare cǎ la nivelul Fǎlticeniului se pot câştiga bani. Eu îl rog sǎ câştige bani prin muncǎ, nu prin şmecherii la spital, pentru cǎ eu nu am fǎcut nicio licitaţie trucatǎ, nu am luat nimic în afara legii. Dar dacǎ se vrea sǎ se trimitǎ Curtea de Conturi pe care am mai avut-o, controlul de la Primǎrie…

Dar sǎ vedem cum o sǎ iasǎ Primǎria acum cu Curtea de Conturi…

 

* “Au venit cu presiuni asupra mea şi mi s-au promis şi bani. Ştie toatǎ lumea…”

Rep.: Aţi spus, mai devreme, cǎ s-a încercat externalizarea laboratorului.

M.L.: Da, douǎ laboratoare din Fǎlticeni. Au venit cu presiuni asupra mea şi mi s-au promis şi bani. Ştie toatǎ lumea, pentru cǎ am fǎcut-o public, n-am dat DNA-ului pentru cǎ nu aveam înregistrǎri.

Mi s-au fǎcut presiuni sǎ închid laboratorul şi aşa de bine i-am ascultat cǎ l-am reabilitat, astǎzi laboratorul este o bijuterie… Dar nu-i bun nici aşa, nu-i bun cǎ am adus ecografe performante, nu-i bun cǎ am adus artroscop pe care nu-l foloseşte nimeni, nu-i bun c-am adus laparoscop şi de 12 miliarde investiţii.

Nu, LUPU trebuie decapitat pentru cǎ, vorba lui domnul STAN: “buhaiul ǎsta – şi te rog sǎ pui ghilimele – nu mai are ce mai sta acolo”. Dar buhai nu sunt eu, buhai este cel care o spune şi, dacǎ nu ştie cui i-a spus, cǎ aşa m-a fǎcut, aşa mi-a zis… Şi nu accept, chiar dacǎ-i deputat, sǎ mǎ insulte, cǎ nu am pǎzit împreunǎ, la Spǎtǎreşti şi Cǎmârzani, caprele. Asta puteţi s-o scrieţi în clar. Nu mi-a spus-o el, a spus-o prin mai mulţi care l-au auzit.

Începând de anul trecut, când eu veneam de la înmormântarea soţiei şi el cǎuta sǎ-mi ia capul. Şi nu ştiu de ce, cǎ n-am fost cu el nici la bǎut, nici la mâncat şi nici la jucat rummy pe “2 Grǎniceri”. Nu am fost niciodatǎ la el.

 

Rep.: Alte influenţe politice de la cine aţi avut?

M.L.: Cel mai mare trafic de influenţǎ e de la doamna ILIE. La orice concurs organizat de când este în Consiliul de Administraţie, cu toate cǎ legea nu prevede ca ea sǎ stea în sala de examen, a stat acolo, avea nesimţirea sǎ dicteze şi sǎ spunǎ concurentului care trebuia sǎ câştige concursul, sǎ-i spunǎ anumite manevre despre care era întrebat. Comisia lǎsa capul în jos şi se uita în altǎ parte, de jenǎ. Dacǎ nu se ştie… Ea o sǎ spunǎ nu, dar ştie despre ce-i vorba.

 

* “Primarul n-a adus nimic(bani pentru Spitalul nou n.n.). Numai gargarǎ, gargarǎ, gargarǎ. Şi plecatul la Bucureşti…”

Rep.: Bani la Spital mai vin anul ǎsta ?

M.L. : Vin. N-aţi auzit ce zice Primarul ? Pe 1 octombrie vin bani. Vin, pe 1 octombrie, sigur vin… Sǎ vedem, au venit banii? Nu ştiu , dar poate-s pe vechi, trebuia sǎ fie cu 13 zile …

Deocamdatǎ, de la Ministerul Sǎnǎtǎţii nu vine niciun ban. Mai sunt vreo 2,4 milioane, se va face tâmplǎria, se va face tot ce este… 2,4 milioane din 3 milioane care au venit anul ǎsta. Şi acum, dacǎ vin, ce sǎ facem cu ei? Construcţiile se fac primǎvara, vara şi la început de toamnǎ. Suntem în iarnǎ, ce sǎ facem cu ei.

Nu ştie domnul primar cǎ mi s-a impus sǎ plǎtesc în plus la proiectare, nu ştie domnul primar cǎ am plǎtit în plus pentru acreditarea ISO, din banii spitalului, din venituri proprii am plǎtit astea, cu scrâşnit din dinţi, şi am mers mai departe pentru investiţie. Nu ştie domnul primar, când era profesor la nu ştiu ce şcoliţǎ, cǎ Spitalul trebuia sǎ se închidǎ şi LUPU a umblat într-o noapte de nebun şi s-a certat cu aproape toatǎ lumea care era la conducere atunci pentru a nu fi închis pe vremea PDL-ului? Nu ştie, nu ?

Nu ştie cǎ banii care au fost aduşi acuma au fost aduşi nu pe linie PSD, ci pe linie PNL, cu ajutorul deputatului BǍIŞANU ? Nu ştie asta ? Poate nu ştie domnul primar. Sǎ vedem ce-a adus el de când este primar, câţi bani a adus pentru investiţia de la Spital. Sǎ iasǎ public şi sǎ spunǎ: “Bǎi, Lupule, eşti un mincinos, te dau în judecatǎ!”. Câţi bani ? Ǎştia-s banii pe care i-am adus eu. N-a adus nimic. Numai gargarǎ, gargarǎ, gargarǎ. Şi plecatul la Bucureşti şi venitul de la Bucureşti.

Tot s-a lǎudat cǎ s-a dus la domnul Arafat. Domnul Arafat nu se ocupǎ, în minister, de finanţare. Mi-a spus-o şi o spun public, dl Arafat se ocupǎ de asistenţa medicalǎ de urgenţǎ şi nu împarte banii ministerului sǎnǎtǎţii pentru investiţii la Fǎlticeni, dar s-a lansat asta şi oamenilor le e fricǎ.

Ei bine, mie nu mi-e fricǎ şi voi continua lupta pânǎ când vor cǎdea aceşti domni. Şi vor apǎrea alţii, poate mai corecţi. Dacǎ vor rǎmâne, n-au decât sǎ taie cauciucurile la maşinǎ, s-o zgârie, sǎ bage lemne ca la mafioţi, sǎ spargǎ parbrizul, sǎ mǎ-mpuşte dacǎ vor. Sǎ vrea domnul STAN sǎ mǎ-mpuşte, eu îi împrumut o puşcǎ de vânǎtoare pe care o deţin legal. Sǎ mǎ-mpuşte dacǎ asta se vrea în ţara asta şi dacǎ PNL Fǎlticeni reprezintǎ “zero” pentru USL Fǎlticeni. Sǎ se facǎ în continuare aşa. Dar sǎ nu uite cǎ totuşi, noi suntem puţini, dar suntem uniţi în PNL la Fǎlticeni, aşa puţini şi proşti cum ne considerǎ unii domni.

 

*“Domnule Primar, daţi-mi evaluarea pe anul trecut, cǎ v-am trimis-o de 7 luni ! “

Rep.: Mai urmeazǎ şi alte modificǎri în algoritmul politic ?

M.L.: Pǎi, ce-ar mai fi ? Da, am fost schimbat politic, dar nu au niciun argument. Sǎ-mi dea domnul COMAN un argument, dar ce sǎ-l întreb despre indicele de complexitate: ce e sǎritul coardei ? Nu este sǎritul coardei, nu ştie şi dacǎ nu ştie trebuie sǎ cheme oameni de specialitate sǎ vadǎ. Şi-l rog public:

“Domnule Primar, daţi-mi evaluarea pe anul trecut, cǎ v-am trimis-o de 7 luni ! Daţi-mi-o. Este un dosar, citiţi-l, puneţi: nesatisfǎcǎtor, ca sǎ vedem ce-aţi înţeles de-acolo”.

Da, o sǎ urmeze şi altele, dar de fapt PNL-ul ce mai are: domnul profesor de la Generalǎ 3, care în timpul concursului o sǎ fie şi ǎla dat afarǎ şi rǎmâne zona roşie şi cântǎm în continuare pe roşu. Asta e.

Am primit veste de la secretarǎ. Eu eram plecat pe la Casa de Asigurǎri. Secretara mi-a spus: aveţi o decizie care…

 

*” În Fǎlticeni existǎ, în afarǎ de Ioan STAN, altcineva care dicteazǎ ?”

Rep.: Bine, dar aveţi vreun conflict cu domnul primar Cǎtǎlin COMAN sau cu domnul deputat Ioan STAN ?

 

M.L.: Nu, niciodatǎ. I-am respectat, pe Cǎtǎlin COMAN şi pe domnul STAN – care-i de-aceeaşi vârstǎ cu mine, îl ştiu din tinereţe…, dar nu ştiu ce are el cu mine. Dar o sǎ vedem pânǎ când, are 4 mandate în spate…

 

Rep.: Credeţi cǎ el este în spatele schimbǎrii dumneavoastrǎ?

M.L.: Nu cred, e sigur. Dar ce, în Fǎlticeni existǎ, în afarǎ de Ioan STAN, altcineva care dicteazǎ ? O ştie toatǎ lumea, STAN este ǎla care a spus: “Buhaiul ǎla sǎ disparǎ !”. Ǎsta este cuvântul lui. Şi sǎ ştie, domnul STAN, cǎ printre adepţii şi membrii PSD mai sunt şi oameni cu caracter…

Mǎsura înlǎturǎrii mele de la conducere este doar politicǎ şi nu este justificatǎ. Domnul MORARIU sǎ nu uite cǎ eu l-am adus, dar acum s-a vǎzut cǎ e lipsit de caracter şi sǎ nu uite cǎ i-am lǎsat la dispoziţie un million de dolari în cont la Spital, puşi deoparte pentru lunile urmǎtoare, şi nicio datorie. Sǎ vedem ce-o sǎ facǎ atunci când se terminǎ ǎştia.

Dar, dacǎ-i politic, o lǎsǎm aşa !

 

Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 5 noiembrie 2013
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 5, 2013 @ 3:49 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

26 comentarii

 1. Cristi spune:

  Tot respectul pentru D-nul Lupu, chiar a facut ceva pentru prapaditul asta de spital. Are foarte mare dreptate! Normal este ca acum sa facem putin scandal sa-l sustinem pe d-nul Director…ca sa vada ceilalti ca nu merge treaba chiar asa cum vor ei…dar pacat ca suntem o natie care nu stim sa ne unim ca sa se schimbe ceva…de asta am ajuns in situatie asta…

 2. arhivistul spune:

  La prima vedere se poate spune că pe faţa îmbălsămată a democraţiei locale a apărut puţină roşeaţă. Nu vă speriaţi şi, după caz, nu vă bucuraţi. O să treacă la fel de repede cum a apărut.

 3. Darius spune:

  Iata un om caruia nu ii este frica sa spuna adevarul, care are curaj si coloana vertebrala. Explicatia e simpla: acest OM nu mai are nimic de pierdut!
  Va fi atacat, va fi contracarat, i se vor face reprosuri si se va incerca eliminarea lui … cu totii stim asta, eu insa il admir!
  Dupa o viata de sacrificii, timp in care unii dintre noi am construit case, am pus pe roate afaceri profitabile, am crescut copii…acest om, in prag de pensie, se vede aruncat afara, fara a i se aduce macar explicatii.
  Aruncat afara din spitalul pentru care a facut sacrificii, atat el cat si sotia sa pe care am cunoscut-o cu totii. Intrebarea legitima este …merita aceasta?
  Cati dintre noi ar avea curajul sa spuna adevarul? Iata ca el o face.
  Traim vremuri in care minciuna, hotia si nesimtirea au devenit singurele parghii prin care se ascede in societate. Domnul Lupu a facut din construirea noului spital un ideal, un vis de viata. Pentru curajul dvs. pentru iubirea pe care o dovediti fata de acest oras, pentru demnitatea si spiritul combativ onest, eu va admir si va sustin fara rezerve!

 4. Vasile T spune:

  Ce tampit! Se acuza singur.

  • un cetatean spune:

   ce nu face un traseist politic pentru a ramane in functie ?! dar e suficient de prost sa se contrazica singur. Te apuca greata cand vezi ce limbaj poate sa aiba un fost manager care se crede educat.

 5. lupu mircea emil spune:

  MULTUMESC !DOMNULE DARIUS!!

 6. lupu mircea emil spune:

  Multumesc si dvs ,tovarase pesedist Vasile T !

 7. cristi spune:

  Nevasta mea a dat nastere 2 (doi) copii in maternitatea Falticeni, care s-au nascut fara probleme si sanatosi, de aceea spun ca si in orasul nostru doctorii isi fac datoria(d-na Doctor Simona Lupu).

 8. ilie cosmin spune:

  sunt prost dar cand ma uit in jurul meu prind curaj…

 9. a spune:

  Oare cate functii in Falticeni s-au schimbat politic fiind vorba in scoli si peste tot in orasul acesta …rusine!

 10. Ilie cosmin spune:

  Pai daca erai o persoana cu caracter nu intrai pe o pagina de internet cu anonimat. Intrai cu numele tau ca sa te vada toata lumea.

 11. LUPU MIRCEA EMIL spune:

  MULTUMESC !E o surpriza la care nu m-am asteptat,apreciez curajul dvs de a fi solidar cu mine !Am dat acest interviu cu speranta ca,multimea de OAMENI si oameni pe care i-am ajutat , pe unii si numai c-o vorba ,vor fi alaturi de mine .Am primit o multitudine de telefoane de incurajare si aprobare a gestului meu !Ce concluzie se desprinde….oamenilor le e frica ,sa spuna adevarul !oare ,dupa 24 ani de la lovitura de stat a lui Ilici Ilescu,suntem tot ca inainte de 1989,BADJOCORITI,UMILITI,AMENINTATI??Oricum MULTUMESC !! DREPTATEA SI ADEVARUL VOR IESI LA SUPRAFATA !! EU NU DORESC SA PROVOC O RAZMERITA,AM DOVEDIT PRIN FAPTE CA SUNT UN BUN FALTICENEAN SI VOI LUPTA IN CONTINUARE PENTRU ORASUL NATAL SI OAMENII LOCURILOR ACESTEA!!ASA SA-MI AJUTE D-ZEU !!

 12. Cristina spune:

  Stimate domnule Mircea,
  Noi va suntem alaturi si va sustinem. Ca aceasta decizie nu are legatura cu competenta dumneavoastra ca manager, suntem constienti cu totii. Dar, dintre toate schimbarile care s-au facut la nivel local in ultimul an, cate au la baza motive temeinice? Nici macar una singura. Din punctul meu de vedere, demiterea dumneavoastra constituie atat o pierdere, cat si un castig. O pierdere pentru oras si spital. Dar, pe de alta parte, tot mai multi falticeneni vor realiza pe cine au ales si sper ca se vor trezi din letargie. Revolutie? De ce nu? Atat timp cat interesele lor nu coincid cu cele ale oamenilor si ale orasului, trebuie schimbati. Eu, personal, recunosc ca i-am ales. Si regret in fiecare zi.
  Decizia trebuie contestata in instanta. Mult succes.

 13. Mirciulica Pedelica spune:

  Am cateva intrebari:

  Ia cititi voi stirea de mai jos aparuta,d-nul Lupu stie bine cand:

  “Imediat ce Spitalul Municipal Fălticeni a intrat în subordinea Consiliului Local Fălticeni, medicul Adrian Sigmund a fost schimbat din funcţia de director general, în locul său fiind numit directorul administrativ, Mircea Lupu. Primarul PD-L Vasile Tofan explică de ce a fost făcut acest lucru: „Doctorului Sigmund îi expirase mandatul încă din decembrie anul trecut. La preluare, oricum trebuia numită o conducere interimară. Medicul Sigmund a plecat în concediu pentru o perioadă mai lungă şi aici a trebuit să găsesc o altă soluţie”. Dar oare ce i-o fi venit doctorului Sigmund să plece în concediu chiar după ce a fost schimbat stăpînul spitalului? Şi cît de lung ar putea fi concediul domnului Sigmund? Dacă e prea lung, concediul acestuia nu se poate transforma în concediere? Pe de altă, primarul Tofan nu ne-a spus ce se întîmplă cu marmota. În continuare va face mîncare pentru bolnavi şi va călca aşternuturile sau va trebui să plece şi ea într-un concediu prelungit în timpul căruia să-şi găsească de lucru în Elveţia, la împachetat ciocolată? Primarul Fălticenilor nu a spus nici cine este noul director general al unităţii spitaliceşti. Bine, am înţeles că acesta a fost directorul administrativ al Spitalului, dar nu ne-a spus că este şi coleg de partid cu domnia sa. Mai mult, domnul Lupu este şi consilier local. Însă, poate că nu este vorba despre politizarea unităţii medicale. Poate că primarul Tofan ne va spune că Mircea Lupu a fost numit în funcţie doar pe criterii de competenţă. Cum soţia domnului Lupu, Simona, este medic, e normal ca noul director general al Spitalului Fălticeni să se priceapă să conducă o unitate medicală.”

  Nu seamana al dracului cu ce a patit d-l Lupu acum?
  Atunci era corect,acum este presiune politica…

  Tot da d-nul Lupu cu PNL in sus si in jos…
  Intrebare:
  De cand este membru PNL?! A crezut ca intrand in PNL si-ar putea salva scaunul de director?
  Si inca ceva…Cate spitale cu nume de contabil cunoasteti?
  Ca eu n-am prea auzit…

 14. LUPU MIRCEA EMIL spune:

  Hai sa-ncetam cu comentariile de orice fel ,Avem destul timp s-o facem in episoadele urmatoare,scrise,video si audio ,daca ,desigur nu voi disparea subit sau va da o ,,drezina ,,peste mine ,cum deja sunt amenintat ca mi se va intampla !!o seara buna !atat prietenilor mei , cat si celorlalti !ne revedem curand ,cu dezvaluiri fulminante !

 15. Sapphire spune:

  O povestioara!
  Prin decembrie 2002, o persoana de vreo 68 de ani, in coma diabetica este dusa la spital. Ghiciti unde? In camera de garda erau doar 2 asistente care au zis ca dl. director nu poate fi deranjat ca doarme, c-a fost de garda noaptea. Nu l-au chemat nici atunci cand persoana in cauza, desi isi revenise din coma, se ruga, soptit, s-o ajute cineva ca ii este f rau. Dupa circa o ora, pur si simplu a cazut de pe scaun din cauza lesinului. Abia atunci cele 2 asistente si-au miscat cu.ul sa-l cheme pe maria sa directorul. Bineinteles ca i-a „tunat” 2 (DOUA) perfuzii cu glucoza, iar la a treia au inceput sa urle bolnavele din salon ca moare persoana in cauza.
  Dupa tot ce s-a-ntamplat, medicul care era de serviciu, a doua zi dimineata la 5,30, a interpelat ruda bolnavei „de cand are mama dv. diabet si de ce n-ati spus asta?! Are un diabet in faza terminala!”
  Inchipuiti-va cine era pe vremea aceea director, cat de dotat era spitalul, cat profesionalism au demonstrat etc.
  Desi, aceasta bolnava a mai fost internata in spitalul Falticeni si i s-au facut toate analizele, nimeni, dar absolut nimeni (sunt iesirile din spital dovada) nu i-a scris cat are glicemia, era o linie sau nimic scris.
  Aceasta persoana, dupa 2 luni, a decedat. N-au avut bunul simt sa spuna adevarul, au „incarcat-o” cu tot felul de boli. Se stie ca diabetul da impresia ca ai gripa, de aceea cand cineva in este intr-o asemenea situatie (mai ales persoana in varsta), i se face glicemia, iar pt a-i ridica tensiunea se pun perfuzii cu ser simplu, fara vitamine…
  Nu mai zic, ca medicul de familie o alimenta cu vitamine, in loc s-o trimita sa-si faca un set de analize, semnele diabetului erau vizibile, in special roseata de pe fata si starea de oboseala, setea excesiva.
  S-a terminat povestioara.
  S-auzim si de mai bine.

 16. vanghelis costel spune:

  Marele si puternicul Lupu Mircea..a fost redus la tacere de un pui psdist si alte doua persoane!!!Foarte frumos de pus in rama

 17. Gabi Ciubotaru spune:

  Nu e nimic de pus in rama dupa mine, e chiar trist. Daca asta e atitudine de manager de spital, inseamna ca e chiar trist, chiar daca ma repet. Sa mai zica cineva ca otv si cu diaconescu ala nu au avut sau au inca o influenta mare asupra mentalitatii unora. Poate odata si odata vor invata unii niste reguli simple, unele lucruri se spun personal,doar fata in fata si daca vrei sa spui sau sa scrii ceva, e bine sa stai macar 5 secunde inainte sa te gindesti daca chiar trebuie sa o faci!

 18. ELENA spune:

  Stamba nu se mai poarta in Falticeni draga Sapphire.Iar superapreciatul tau ML fiind economist se pricepe la medicina asa cum se pricepe tocul pantofului meu din piciorul stang la facut maioneza!El si-a dovedit expertiza de economist cand s-a desfiintat Filatura de in si canepa {falimentat?}Poate are experienta acumulata in colectarea de pozderii de pe calti dar in medicina nu.Spre stiinta afla ca datorita performantelor sale managereale s-a intatziat mult reinceperea constuctiei noului spital.

  Povestioara ta e buna ,dar meritul pt redresare apartine unui medic care este director medical si nu unui economist!Iar acel medic este si acum pe aceeasi functie!Medicul acela este eficient dar economistul matale nu prea!Face precum crocodilul indurerat de situatia noului spital pe care chiar el aprovocat-o.Se da balena in fata unui copilandru ,cand el marele economist, la ocupare unui post de director economic la acest spital a picat cu brio primul examen fiind singurul candidat/Evident dovedind stiinta de carte dobandita la seral!

  D-l ML a rugat rational sa nu se mai comenteze.Nu ai vrut sa il asculti si ai provocat replica mea!Fii fericita ca o buna ortodoxa!Dar replicile vor mai fi la nevoie!Eu sunt o biata maturatoare…dar O MATURATOARE DE ABERATII MORALE!

 19. Ion spune:

  Lupu a cotizat la Baisanu si probabil a dat ceva si aici la Falticeni economistului care a facut facultatea la 30 ani. Eu va spun un lucru, asta cat era de disperat cu functia lui ajunge la balamuc, la Burdujeni.

 20. ELENA spune:

  Badie Vasile din intamplare in Spitalul Falticeni lucreaza si asistente care au licenta de inginer in diferite specialitatii ale chimiei.Si tot din intamplare acestea au fost evaluate anual ca asistente si au obtinut punctaj maxim.Dar o minte de badie nu stie asta.Si tot o minte de badie nu stie ca la acest timp braga e scumpa!De asemenea expresia,,inginera de nu stiu ce limba,,nu poate apartine decat unui badaran!Iar cel ce o foloseste e supereficientul tau ML.Ce nu suporta acest ML este faptul ca profesional acestea sunt mai eficiente decat el ca economist!De fapt singurul motiv pt care m-am decis sa intervin cu comentarii a fost aceasta ordinarie de limbaj folosita impotriva unei femei,de mult evoluatului intru intr cei 7 ani de acasa si politete ML.Dar bate un vant prin targ care murmura pe la urechile unora ca in intentiile lui ML ar fi un post de economist la Casa de Asigurari de Sanatate Suceava care se afla sub conducere liberala….si asta in baza rezultatelor obtinute a Filatura de in si canepa Falticeni!Evident….dupa un examen corect si riguros de ocupare al acelui post.Dar eu una nu cred asa ceva pt ca totusi conducerea liberala e serioasa si nu doreste sa ia locul d-lui Flutur ca protectoare a traseistului ML….si nici soartaPDL.Acum ML se pare ca a devenit sucevean.
  Deci badie drag,afla ca dupa ce ML a picat acel examen s-a gudurat pe la PSD si a fost numit director economic interimar,cu toate ca se dadea liberal.Apoi i-a parasit pe vechii amici de politichie si s-a aruncat in bratele d-lui Flutur si a ajuns manager de spital,Acum vazand ca ii expira contractul de manager a incercat iar veche smecherie:a revenit la PNL si a inceput guduratul pe la PSD dorind iar un interimat.Se cam dedulcise la interimate.Din fericire acum se stia capacitatea sa profesionala de o indoielnica eficienta,si primarul actual nu a cazut in plasa intinsa de ML.Infuriat ML a inceput sa improaste cu insulte minciuni si chiar incearcasa tranforme filiala PNL Falticeni in Filiala PML Falticeni.Mai mult au aparut si niste laudaci ML …voluntari gandesc eu…,dar mai stii?…poate sponsorizati!
  De devotamentul d-lui ML pt spitalul falticinean se infioara si tipa robienetele(si robinetii) caloriferelor cand se da drumul la caldura(stie el unde)!

 21. Costica spune:

  A murit la intrare, cat erau ei de excitati ca rup USL-ul in realitate nu prea merge asa. La Falticeni PNL are 10 %. Cine credeti ca ii baga in seama? Ma refer la colegii de partid de la judet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string IrBtQ7 to the field below: