Cum se pot face bani buni cu mutatul unei statui ! - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Cum se pot face bani buni cu mutatul unei statui !

De    •   Publicat acum 5 ani, 1 noiembrie 2013   •   Fara comentarii

Statuia_lui_Petru_I_Muat_din_Suceava1*mic exemplu de încărcare a notei de plată

O posibilă tentativă de “sifonare” a banilor publici a fost depistată de consilierii locali suceveni, în şedinţa de joi după-amiază.

Afirmaţia aparţine consilierului PSD EUGEN GIRIGAN, care a rămas „înmărmurit” de costurile totale ale reamplasării provizorii a statuii lui PETRU MUŞAT în apropierea Palatului Administrativ.

GIRIGAN a ţinut să precizeze că nu este posibil ca o asemenea acţiune să valoreze 910 milioane lei vechi, în condiţiile în care cheltuielile pentru proiectare şi asistenţă tehnică au fost „enorme” – adică o treime din total.

După mai multe argumente pro şi contra, aleşii oraşului au decis să retragă proiectul din dezbatere atunci când era evident că PNL şi PSD nu vor vota asemănător.

În expunerea anterioară de motive, directorul general din Primăria Suceava FLORIN CERLINCĂ preciza că noua locaţie a statuii va avea 140 de metri pătraţi, urmând să fie amenajat şi un scuar placat cu granit şi prevăzut cu parapeţi ornamentali.

De asemenea, primarul ION LUNGU  menţiona că amplasamentul de lângă Palatul Administrativ este doar provizoriu, locul definitiv fiind complexul Curtea Domnească, dar numai după ce zona va fi restaurată.

Proiectantul general şi elaboratorul întregii “afaceri” a fost firma Frame Studio Suceava.

Statuia lui PETRU MUŞAT a fost ridicată în urmă cu 3 ani de pe esplanada Casei Culturii Suceava, atunci când au început lucrările la parcările subterane şi se află acum depozitată într-un spaţiu al Muzeului Bucovinei.

Dan PASCARU
Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 1 noiembrie 2013
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 31, 2013 @ 11:06 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string jWhRcd to the field below: