AJOFM se luptă cu falşii şomeri - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

AJOFM se luptă cu falşii şomeri

De    •   Publicat acum 5 ani, 1 noiembrie 2013   •   Fara comentarii

Mirela Adomnicai* deşi legea prevede amenzi de până la 5.000 lei pentru şomerii care încasează indemnizaţii deşi şi-au găsit servicii, instituţia preferă avertismentele pentru “a păstra o bună relaţie cu angajatorii”

 Conducerea Agenţiei de Ocupare a Forţei de Muncă este nemulţumită că unele firme din judeţ nu raportează numărul posturilor vacante şi nici data exactă când acestea sunt ocupate.

Şefa instituţiei, MIRELA ADOMNICĂI, a declarat că, potrivit legislaţiei, angajatorii care nu se conformează riscă amenzi între 1.000 şi 5.000 lei, dar completează că, până acum, singurul inspector de control din judeţ nu a dat decât avertismente.

“Angajatorii sunt obligaţi să comunice AJOFM toate locurile de muncă vacante în termen de 10 zile lucrătoare, în termen de 3 zile dacă au angajat un şomer în plată şi în termen de o zi ocuparea locului de muncă.

Sunt situaţii în care angajatori din Suceava angajează persoane care îşi iau indemnizaţie de şomaj în continuare, pe lângă salarii.

Pentru a păstra o bună relaţie cu angajatorii, care se plâng că îi verifică tot felul de instituţii şi că trec prin criză financiară, de fiecare dată am aplicat câte un avertisment.

E greu, noi avem un singur inspector de teren şi nici nu avem temei legal pentru o conotaţie de natură penală…

Anul trecut au fost 24 de cazuri de acest fel, banii încasaţi necuvenit de foştii şomeri fiind recuperaţi în întregime”a precizat ADOMNICĂI.

Ea a mai adăugat că raportările pe care trebuie să le înainteze agenţii economici către AJOFM pot fi făcute rapid pe internet, după ce descarcă formularele de pe site –ul instituţiei.

Dan PASCARU
Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 5 ani, 1 noiembrie 2013
 • de:
 • Ultima modificare: noiembrie 1, 2013 @ 5:58 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string b9F2ci to the field below: