Măsură extremă împotriva primarului din Slatina - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Reportaje  >  Articolul curent

Măsură extremă împotriva primarului din Slatina

De    •   Publicat acum 6 ani, 29 octombrie 2013   •   Fara comentarii

Ilie_Gherman footo evz.ro

*Prefectura instituie ordonanţă preşedenţială

*acesta este acuzat că a blocat activitatea şcolii din Herla

Prefectul FLORIN SINESCU a formulat şi introdus la Judecătoria Fălticeni Ordonanţă Preşedenţială prin care se solicită obligarea primarului comunei Slatina, ILIE GHERMAN, în calitate de ordonator principal de credite, să efectueze demersurile privind deschiderea creditelor bugetare pentru trimestrul 4 al anului, necesare plăţii drepturilor salariale şi a cheltuielilor de bunuri şi servicii pentru Şcoala Gimnazială Herla – comuna Slatina.

Urgenţa acţiunii este justificată de refuzul primarului de a efectua deschiderea de credite bugetare ceea ce a dus la imposibilitatea încasării salariilor de către personalul şcolii, totodată nu s-au putut efectua viramentele către bugetul de stat şi alte plăţi necesare funcţionării în bune condiţii a şcolii şi nu este făcută aprovizionarea cu lemn de foc pentru iarnă cu toate că sumele necesare au fost alocate de Ministerul Educaţiei.

SINESCU a menţionat că, din necesarul de 300 mc de combustibil solid, unitatea de învăţământ nu dispune în acest moment decât de cca. 72 mc, rămaşi în stoc din iarna precedentă.

Pentru a rezolva situaţia pe cale amiabilă, Prefectura a încercat o mediere a conflictului survenit între autoritatea publică locală şi unitatea de învăţământ.

Prin Ordin al Prefectului a fost constituită o comisie mixtă cu reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar şi Direcţiei Finanţelor Publice care s-a deplasat în comuna Slatina.

“Deoarece primarul comunei Slatina nu a dat curs demersurilor noastre prin care se dorea reintrarea în normalitate cu respectarea prevederilor legale, după ce am sesizat şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie cu o plângere penală am fost nevoiţi a formula Ordonanţă Preşedenţială.

Efectul imediat va fi achitarea salariilor restante şi aprovizionarea cu restul de combustibil pentru sezonul rece.

Fac pe această cale, din nou, un apel public către primarul comunei Slatina să ia decizia de a intra în legalitate atât în ce priveşte aspectele legate de Şcoala din Herla cât şi cele legate de funcţionarea Primăriei” a declarat SINESCU.

Dan PASCARU
Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 29 octombrie 2013
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 29, 2013 @ 5:28 pm
 • Sub: Reportaje, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string ouw15f to the field below: