Primarul din Slatina, luat la ochi de Prefectură - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Primarul din Slatina, luat la ochi de Prefectură

De    •   Publicat acum 6 ani, 15 octombrie 2013   •   Fara comentarii

Ilie_Gherman footo evz.ro

*institutia a depus o plângere penală impotriva edilului din comuna Slatina

*el este cercetat pentru că a lăsat şcoala din Herla fără finanţare

Prefectura suceveană a înaintat Inspectoratului de Poliţie o plângere penală pe numele primarului comunei Slatina, ILIE GHERMAN, pentru abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice şi neglijenţă în serviciu după ce acesta nu şi-a îndeplinit obligaţia legală de a deschide creditele bugetare pe trimestrul 4 pentru şcoala gimnazială Herla.

Plângerea penală survine sesizărilor repetate făcute de şcoala Herla şi după verificările şi constatările făcute de Comisia mixtă formată la ordinul prefectului din reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar şi ai Direcţiei Finanţelor Publice.

Totodată, Prefectura a sesizat, printr-o adresă, şi Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Iaşi cu privire la aceste aspecte, solicitând un control asupra modalităţilor de îndeplinire a responsabilităţilor ce îi revin primarului în calitate de coordonator de credite, precum şi un audit public extern privitor la administrarea, angajarea şi utilizarea fondurilor publice locale.

În urma refuzului primarului, şcoala din Herla se află în imposibilitatea de a-şi asigura restul cantităţii de lemne necesare încălzirii pentru iarnă, precum şi de a plăti salariile unui număr de 45 de cadre didactice, 4 cadre didactice auxiliare şi 9 cadre din personalul auxiliar nedidactic.

„Ne dorim o soluţie rapidă de rezolvare a cazului, pentru a reduce la minim efectul asupra procesului de învăţământ, dorim să nu fie afectaţi profesorii şi elevii.

Autorităţile locale din Slatina, de-a lungul timpului, au avut mai mereu probleme cu aplicarea legilor în special a legii administraţiei publice locale” a precizat prefectul FLORIN SINESCU.

Dan PASCARU
Ziarul de pe Net

sursa foto: www.evz.ro

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 15 octombrie 2013
 • de:
 • Ultima modificare: octombrie 15, 2013 @ 3:08 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string WbupJi to the field below: