Încărcare...
Eşti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

“Străjerii” din Dolheștii Mici cuceresc “Trandafirul de la Moldova”

By   /   9 octombrie 2013  /   Fără comentarii

Strajerii Dolhestii Mici (3)La sfârșitul săptămânii trecute, Iașul a găzduit unul dintre cele mai longevive, dacă nu cele mai importante festivaluri de folclor din țară, Trandafir de le Moldova. Aflată la a 45-a ediție, manifestarea s-a bucurat de prezența a 16 ansambluri din 3 țări, România, Ucraina și Republica Moldova.

Participanții au umplut străzile de cântec și voie bună, la parada portului popular- desfășurată pe traseul Piața Palatului Culturii- Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt-Piața Unirii-Piața Mihai Eminescu.

Sâmbătă, începând cu ora 11, la Casa de Cultură a Studenților din Iași, a avut loc spectacolul festivalului, cu participarea a două ansambluri din județul nostru: Stejărelul din Cajvana și Străjerii din Dolheștii Mici, care s-au bucurat de aprecierile unui public entuziast.

Spre deosebire de edițiile din anii trecuți, toți participanții de anul acesta au primit diplome din partea organizatorilor CJ Iași, Primăria municipiului Iași și CJCPT Iași.

Constantin TANASĂ
Ziarul de pe Net

Strajerii Dolhestii Mici (1) Strajerii Dolhestii Mici (4) Strajerii Dolhestii Mici (2)

    Print       Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Imagine cod de securitate

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Please copy the string aIlaaY to the field below:

Urmareste articolul