Politologul Daniel Șandru, contributor al volumului „Contemporary Populism”, publicat de Cambridge Scholars Publishing - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Cultural  >  Articolul curent

Politologul Daniel Șandru, contributor al volumului „Contemporary Populism”, publicat de Cambridge Scholars Publishing

De    •   Publicat acum 7 ani, 13 august 2013   •   Fara comentarii

Bogdan Gheorghiță, Sorin Bocancea și Daniel ȘandruFoarte recent, prestigioasa editură internațională Cambridge Scholars Publishing a publicat volumul Contemporary Populism: A Controversial Concept and Its Diverse Forms, ai cărui editori sunt tinerii politologi români Sergiu Gherghina (Goethe Institute Frankfurt), Sergiu Mișcoiu (Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca) și Sorina Soare (University of Florence). Unul dintre capitolele acestei cărți, intitulat Ideological components of populism, este semnat de politologul Daniel Șandru, conferențiar universitar doctor la Facultatea de Științe Politice și Administrative a Universității „Petre Andrei” din Iași, instituție în care deține funcția de Președinte al Senatului.

 

Studiul realizat de Daniel Șandru aduce în atenția cititorilor o analiză ideologică a fenomenului populist, definit ca fiind caracterizat de procesualism, trans-doctrinarism și anti-proceduralism democratic. „Sunt realmente onorat de faptul că am putut contribui la realizarea acestui volum, la invitația colegilor mei Sergiu Gherghina, Sergiu Mișcoiu și Sorina Soare, publicat acum de prestigioasa editură britanică. Colegii mei sunt, practic, deschizători de drum în ceea ce privește analiza fenomenului populist în România contemporană, așa cum politologul de origine română Ghiță Ionescu a deschis studiile referitoare la populism în spațiul european, acum mai bine de 40 de ani. Este o realizare foarte importantă, cred, atât din perspectivă generațională, cât și din punct de vedere epistemic”, a declarat Daniel Șandru.

 

CONTEMPORARY POPULISMVolumul publicat la Cambridge Scholars Publishing are anvergură internațională și realizează o incursiune relativă la fenomenul populism și variatele sale forme de manifestare în lumea contemporană, reunind specialiști recunoscuți în știință și teorie politică, precum Guy Hermet (Institute for Political Studies Paris), Marco Tarchi (University of Florence), Chantal Delsol (University Paris-East Marne-la-Vallée), Michael Shafir (Universitatea „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca), Mara Morini (University of Genoa), Emmanuel Banywesize (Edgar Morin Centre from France), Yann Basset (Rosario University in Bogotá, Columbia), Flavio Chiapponi (University of Pavia), Dylan Kissane (CEFAM, Lyon), Stephen Launay (Institut des Hautes Etudes d’Amérique Latine, University Paris III), Alexander Makulilo (Dar es Salaam University, Tanzania) și Anders Ravik Jupskas (University of Oslo).

 

Link-uri:

 

http://www.c-s-p.org/Flyers/Contemporary-Populism–A-Controversial-Concept-and-Its-Diverse-Forms1-4438-4869-7.htm

http://www.c-s-p.org/Flyers/978-1-4438-4869-5-sample.pdf

    Print       Email
 • Publicat: acum 7 ani, 13 august 2013
 • de:
 • Ultima modificare: august 12, 2013 @ 11:58 pm
 • Sub: Cultural, Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string 9rYBGr to the field below: