Vizita ambasadorului Israelului la Suceava - declaraţii de prietenie şi măsuri sporite de securitate - Ziarul de pe Net
Incarcare...
Esti aici:    >  Ştiri locale  >  Articolul curent

Vizita ambasadorului Israelului la Suceava – declaraţii de prietenie şi măsuri sporite de securitate

De    •   Publicat acum 6 ani, 7 august 2013   •   Fara comentarii

AMBASADORNici un ambasador venit la Suceava nu s-a bucurat de măsuri atât de drastice de securitate precum DAN BEN-ELIEZER – practic, timp de două ore, cât timp a durat întâlnirea cu prefectul FLORIN SINESCU, cu preşedintele Consiliului Judeţean CĂTĂLIN NECHIFOR şi cu primarul ION LUNGU, toată lumea care a intrat în clădirea Palatului Administrativ a fost legitimată cu atenţie.

Gărzile de corp ale demnitarului au ocupat poziţii la toate nivelurile clădirii, inclusiv la uşa sălii în care se derula întâlnirea oficială.

În jurul Palatului Administrativ au fost poziţionate atât echipele de securitate ale ambasadei, cât şi echipaje de poliţie şi jandarmi care au avut grijă să dirijeze permanent circulaţia.

Aceleaşi măsuri au fost adoptate pe timpul vizitei la sinagoga din centrul Sucevei ( unde BEN-ELIEZER a fost întâmpinat cu bucate tradiţionale evreieşti ) şi apoi la Muzeul Bucovinei.

De altfel, programul exact al vizitei ambasadorului Israelului nu a fost făcut public ziariştilor.

La finalul întâlnirii de la Palatul Administrativ s-au făcut schimburi de cadouri – ambasadorul Israelului a dăruit oficialităţilor locale şi judeţene volume despre ţara sa, iar gazdele obiecte de ceramică şi albume de artă.

Potrivit recensământului populaţiei din toamna anului 2011, numărul evreilor care trăiesc în judeţul Suceava este de numai 220.

În judeţ activează 10 firme cu capital israelian ( valoare totală 14 milioane de lei ) la Suceava, Fălticeni, Rădăuţi, Gura Humorului şi Udeşti.

Dan PASCARU
Ziarul de pe Net

    Print       Email
 • Publicat: acum 6 ani, 7 august 2013
 • de:
 • Ultima modificare: august 7, 2013 @ 3:21 pm
 • Sub: Ştiri locale, Toate articolele
 • Termene si conditii:

  • Raspunderea penala sau civila pentru articolele de pe acest site apartine exclusiv autorilor. In cazul in care cineva se simte lezat, poate trimite un drept la replica care va fi publicat in articolul respectiv.
  • ZiaruldepeNet.ro si administratorii sau reporterii/moderatorii ziarului online nu raspund din punct de vedere juridic pentru continutul comentariilor vizitatorilor.
  • Responsabilitatea pentru comentariile postate revine in totalitate utilizatorului care beneficiaza de serviciul de a putea posta un comentariu.
  • Comentariile cu jigniri sau continut vulgar vor fi sterse, iar utilizatorul nu va mai beneficia de acest serviciu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Please copy the string wEDIZu to the field below: